Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage 28.04.2016 Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samhandling.
Advertisements

Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Mobbing i barnehagen.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Danning – å skape seg selv
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Rolighetsmoen barnehage
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
Blikkets betydning Blikkene mellom personalet
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
ULIKE TEORIER OM LEK Trudvanglia barnehage praksis gruppe F2B, 2002
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
”Foreldrenes betydning for barns vennskap”
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
-ikke bare for zippylæreren…
"God bagasje på livets reise."
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
Magritt Lundestad, høgskolelektor, pedagogikk, FLU,
HelART i Ulåsen barnehage
ROGNAN BARNEHAGE GRØNN GUL BLÅ RØD ROSA.
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Sosial kompetanse Sosial kompetanse er kanskje det viktigste vi kan gi barna våre når de er små. Sosial kompetanse handler om å mestre samspill med andre.
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
”Vi vet at vennskap er viktig for både barn og voksne”
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
Barnas læringsmiljø Foreldrenes påvirkningsmuligheter Hanne Steen og Marit Brekke Lone skole 25.april 2016 Hanne Steen1.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – Presentasjon, Sammen om barn og hvordan skal vi sammen lære barna våre sosial kompetanse?
Sosial kompetanse. Ferdigheter og villighet til å løse en konkret oppgave En kompetanse vi trenger for å fungere godt sammen med andre –Kompetansen viser.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Sosial kompetanse Sosial: Forholdet mellom mennesker Kompetanse: Dyktighet.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
SAMSPILLMETODEN DIALOG Informasjon til foreldre Bergen 2012.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Være Sammen Kompetanseheving i barnehagen
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Bapp gruppe Bapp gruppe er et forebyggende kurs for barn år(barn) og for ungdommer 13– 17 år(ungdom) som lever nært mennesker med psykiske vansker.
SAMSPILLMETODEN DIALOG
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE PÅ KLØVER- OG LYNGHUMLENE
SAMSPILLMETODEN DIALOG
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Velkommen til foreldremøte
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
Siste året i barnehagen
Velkommen til foreldremøte!
Velkommen til foreldremøte
Foreldremøte Laksevåg barnehage « Gode voksne for barn»
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Velkommen Agenda: Forarbeid til Kvalitetsoppfølging 8.november 2018
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd

Du og jeg og vi to Implementere utviklingsmodellen «du og jeg og vi to» av Kari Lamer, for personalet, barna og foreldrene 3 års prosjekt i kommunale og private bhg i AHK I hverdagen gjennom lek og aktiviteter skal barn tilegne seg ferdigheter i sosial kompetanse, i barnehagen og hjemme 5 dimensjoner: - Empati og rolletaking - Prososial atferd - Selvkontroll - Selvhevdelse - Lek, glede og humor Temasamlinger sammen med barna – 1 tema pr måned gjennom hele året

Hvordan jobber vi med sosial kompetanse? Personalet: Leser teori – felles forståelse av innholdet i utviklingsprogrammet Reflektere over praksisfortellinger i hverdagen som man møter Voksne veilede hverandre, og undrer seg sammen over praksisen de utfører Være tilstede med kropp og topp Tilknytning skaper trygghet, som er grunnpilaren for utvikling og læring COS – støtte barna i deres utvikling Veilede barna i deres hverdag Forebygge mobbing – fokus på inkludering og «jeg er bra» Barna: Utvikler seg gjennom lek og samspill med andre Lek og læring går hånd i hånd Deltar i løsning av konflikter som oppstår Snakker mye om følelser, og hjelper de å sette ord på de ulike følelser som oppstår Møter en hverdag der de kan utforske «verden» rundt seg gjennom lek og aktiviteter Møter voksne som ønsker å gi barna en god, trygg og utviklende hverdag

Temasamling