Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer å bidra i samfunnet.” Verdens Helse Organisasjon, 2001

3 Viktig for å utvikle god psykisk helse
Å vite hva man føler, sortere og sette ord på følelsene Finne måter å få det bedre på «Det er de voksnes ansvar å hjelpe barna til å forstå omgivelsene. Det er ord og begreper som er forstandens verktøy. Det er vår plikt å fylle opp barnas verktøykasse slik at de får konkrete redskaper å bruke» (Raundalen og Schulz august 2011)

4 Kunnskapsløftet ”Opplæringens mål er å ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre. Den skal gi hver enkelt elev kyndighet til å ta hånd om seg selv og sitt liv, og samtidig overskudd til og vilje til å stå andre bi.” Kunnskapsløftet

5 Grunnlaget for PSYKISK HELSE I SKOLEN
Opplæringsloven §9a Læreplan og kompetansemål Alle elevar har rett til eit trygt og godt skolemiljø som fremjar helse, trivsel og læring. Skolen skal arbeide kontinuerleg og systematisk for å fremje helsa, miljøet og tryggleiken til elevane, slik at krava i eller i medhald av kapitlet blir oppfylte.

6 Evaluering av Zippy Bedre klassemiljø Bedre faglig fungering
Mindre mobbing og utestenging Bedre samhold Holen 2012

7 Programmet har som mål å lære barna
Å mestre dagliglivets utfordringer og problemer Å gjenkjenne og snakke om følelser Støtte hverandre

8 6 MODULER 24 timer Følelser Kommunikasjon
Om å skape og å miste nære vennskap Å takle konflikter Endring og tap Mestring

9 Mestring for å få det bedre
Gjøre noe med problemet Si unnskyld Bli venner igjen Si i fra Gå en tur Høre på musikk Kose med katten Lese Spise sjokolade Trene IS

10 Mestring er å finne en løsning:
I Zippy har vi lært at å slå er en søppelløsning og at å gjøre gode ting er en stjerneløsning Elev 1. klasse

11

12

13 Foreldresamarbeid i Zippy
Mål: Gi foreldrene innsikt i hva barna lærer i Zippy Styrke barnas læring og overføre læringen til hverdagssituasjoner. Styrke dialogen mellom skole og hjem og samarbeid om godt klassemiljø

14 Hjemmeaktivitet modul 2
En av disse sirklene kan foreldre eller søsken fylle ut, og en er for barnet som har Zippy. Her skal dere tenke på fire personer som kan støtte dere når noe er vanskelig. Skriv eller tegn i de fire feltene. Snakk om hvorfor dere har valgt akkurat de fire personene og hvordan de kan hjelpe eller støtte. Lag så mange sirkler dere trenger! Barn Min hjelpesirkel I modul 2 øver vi på å lytte til andre og vente på tur. Vi skal også trene på å fortelle om hvordan vi har det, og å kunne be om hjelp. 

15 Kommentarer fra foreldre
Hva tenker dere?


Laste ned ppt "Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google