Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016"— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
For en flott måned det har vært så langt! Solen har varmet godt på dagtid, så lykkelige barn har kunnet ta av seg varme dresser, og leke i jakke og sko! Hva har skjedd så langt… Vi er i gang med grupper mandag, onsdag og torsdag. Gruppene er delt inn på tvers av alder, og aktivitetene rullerer de på. Alle barna får lesegruppe og minirøris en gang pr. uke. Se ellers informasjon om gruppene under fanen «dokumenter». Det ser så langt ut som om det fungerer godt med disse gruppene. Flere barn har stort behov for aktiviteter i små grupper, og de har også godt av å være sammen med andre barn enn dem de stort sett leker med. Vi voksne får også bedre mulighet til å observere og være mer tilstede for enkeltbarnet i slike smågrupper. Hipp hurra! …roper vi høyt denne måneden for Elieta, som blir 3 år og Stefanos som blir 5 år!

2 Personalsituasjonen….
Wenche er 80% sykemeldt fram til 16. oktober, hun jobber ca. 8 timer pr. uke fordelt på 4 dager. Hva som skjer etter videre er foreløpig uvisst, men vi holder dere orientert. Heldigvis har vi Marzena som vikar! Jeg, Siv Tove, skal på UiS 27. og 28. oktober. Det vil da bli satt inn vikar for meg. Hafifa begynner ny periode med arbeidspraksis hos oss i slutten av oktober. Vi gleder oss til hun kommer tilbake! Halloween… Mange barn, og kanskje noen foreldre, lurer på om vi skal ha Halloween i barnehagen. Og til det sier vi nei. Vi skjønner at dette er en spennende dag for barna, men vi tenker at de som ønsker å markere denne dagen kan gjøre det hjemme. I barnehagen venter vi til karneval i februar med å kle oss ut

3 Prosjektarbeid… Prosjektet vårt er som de to foregående årene «Meg i Verden». Temaet vårt nå er «Venner og Lek». Dere foreldre, og også vi voksne i barnehagen, har gjerne en idé om hvem barna bør leke med. Men det er ikke alltid at de barna vi syns passer sammen som lekevenner, er de som faktisk leker sammen. Vi må ikke være så opphengt i alder og kjønn, men heller være glade for at barna mestrer å danne gode relasjoner på tvers av disse. Så lenge det er en god og likeverdig relasjon. Dette handler om interesser og kjemi. Vi knytter naturlig andre temaer inn i «Venner og Lek», som for eksempel «Språk». Som det står i tankekartet over så er språk avgjørende for læring og sosiale relasjoner. Dette tankekartet finner dere i Årsplanen vår, som snart vil bli delt ut.

4 Læring i barnehagen… Lek er læring. Og noe av det viktigste vi kan lære barna i barnehagealder er sosialisering. Gjennom lek lærer barna: turtaking, følge spilleregler, sosiale koder, ta i mot beskjeder, gi beskjeder, lytte, bli lyttet til, å løse konflikter, å forhandle og fordele roller, om fleksibilitet, seg å regulere atferd, ta initiativ, bearbeider vanskelig følelser, utvikler empati, prøve ut roller, prøve og feile, oppleve mestring, oppøve konsentrasjon og oppmerksomhet, tilegne seg kunnskap, bruke fantasien, og å ha det gøy! Dette er viktige egenskaper å ta med seg når barna begynner på skolen. En annen viktig ting vi er opptatt av at barna skal lære, er selvstendighet. Barna har et ønske om å klare selv, og da må vi voksne støtte dem. Dette gjelder alt fra å kle på seg selv, til å smøre skiven sin. Vi håper at dere foreldre også lar barna forsøke seg hjemme også. Barns følelse av mestring i hverdagen er viktig for barnets lærelyst og utvikling av en positiv selvfølelse.

5 Viktige datoer denne måneden…
24. oktober er det FN-dag. Denne dagen markerer kun barn og ansatte. -26. oktober kommer fotografen. -27. oktober er det åpen dag/ foreldrekafé, kl Da er foreldre, søsken, besteforeldre, osv. hjertelig velkommen til oss. Ha en videre flott måned! Hilsen Nina, Jeanneth, Caroline, Wenche, Marzena, Finn Christian og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google