Utkast 4 2.februar 20061 Strategisk plan Åsgård Skole 2006 - 2009 Fellesskap på tvers av alder og trinn er viktig i arbeidet med å skape et positivt skolemiljø.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Advertisements

Skole – hjem samarbeid.
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
STRATEGIKART SKOLE Kunnskap og glede, Mykje er stedet!
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2008 /2009
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Språk, Lesing og Læring Oppfølging av SLL-planen
Kontaktmøte for Vg Del 1: Samling i kantina med informasjon fra rektor og Elevtjenesten (rådgivere, PPT, helsesøster og miljøarbeider) Del 2:
STASJONSUNDERVISNING
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
Ungdomstrinn i utvikling
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UNGDOMSTRINNET
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
Veien videre Tredelt: Oppfølgingsmøtet med analyse av skolens ståsted
Borre ungdomsskole
Organisering og arbeidet i kommunene
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Elevmedvirkning Prinsipper for opplæringen:
PEDAGOGISK UTVIKLINGSPLAN 2007 /2008
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
RUD SKOLE.
Samarbeid mellom skole og hjem
1-10 skole med 135 norske elever og ca 40 fremmedspråkselever.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Foreldrekontaktenes rolle
Møte med klassekontaktene
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Tilpasset undervisning PPT – sakkyndig vurdering og veiledning
Fylkesstrategi for lesing. Familien Politisk nivå og kommuneadministrasjon Skole Lærer Rektor Skolesjef Barnehage Førskolelærer Styrer Helsetjenesten.
Slåtthaug ungdomsskole
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Tiltak: Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag (Aust-Lofoten vgs) Grønn Gul - Rød Kontinuerlig underveisvurdering i alle fag: Kontinuerlig underveisvurdering.
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Rykkinn skole September 2017
Velkommen til foreldremøte!
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Velkommen til Apalløkka
Skøyenåsen skole Foreldremøte 9 og 10.trinn Tirsdag 5.september 2017.
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Velkommen til foreldremøte 6. og 7.trinn
Plan for bruk av skoleplattformen
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
FORESATTEMØTE 1.KLASSE 4. Juni 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Utkast 4 2.februar Strategisk plan Åsgård Skole Fellesskap på tvers av alder og trinn er viktig i arbeidet med å skape et positivt skolemiljø Det å utrykke seg gjennom kunst er et viktig mål Ingen ting er bedre enn en vellykket sommeraktivitetsdag

Utkast 4 2.februar OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK SKOLENIVÅ - Strategisk plan for hjem – skole - samarbeid er kjent for alle - At informasjonen legges ut på hjemmesiden. - Bruk av foreldrekontakter og foreldremøter. -Brukerundersøkelser- At foreldrene opplever reelle muligheter for innflytelse - At det fungerer bedre enn i At vi har et godt fungerende foreldreutvalg/FAU - Årshjul for alle møter(inkl. temamøter). Ansvar fordeles. - Det gjøres valg av repr. tidlig på høsten, også av SFOkontakter. - Det settes ned arbeidsgrupper. -Brukerundersøkelser - At foreldrene opplever reelle muligheter for innflytelse - Bruker- undersøkelser - At det fungerer bedre enn i Ansvars – og oppgavebeskrivelse for foreldrekontaktene brukes aktivt. - Håndbok for foreldrekontakter som de forplikter seg på å sette seg inn i. - God håndbok. - Klare instrukser. - At foreldrene opplever reelle muligheter for innflytelse - At det fungerer bedre enn i Foreldrekontaktene har et forpliktende ansvar ved mottak av nye foreldre. (Spesielt de minoritetsspråklige.) - HåndbokenBrukerundersøkelse- Alle nye foreldre gir positiv tilbakemelding - Flere nye foreldre gir positiv tilbakemelding. STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål: Hjem – skolesamarbeid

Utkast 4 2.februar TRINNIVÅ -Skolen har gode rutiner for hjem - skole samarbeid på alle trinn -Det avholdes min. to foreldremøter i året. -Foreldrekontaktene og kontaktlærer møtes i forkant av møtene. -Brukerundersøkelse-Alle elevene er representert på foreldremøtene -Minimum 80% av elevene er representert på foreldremøtene -Plan for sosiale tiltak på trinnet utarbeides av foreldrekontaktene og kontaktlærere -Det utarbeides en plan over sosiale tiltak på trinnet. Foreldre- kontaktene samarbeider med skole og sfo -Referanser og anbefalinger ligger i håndboka for foreldrekontaktene. - FAU lager mal for innbydelser og bruk av familiegrupper -Planene gjennomføres og har positiv effekt. -Hjem og skole samarbeider om tiltak for elevene. -Stor grad av engasjement rundt planen. -Det er utarbeidet plan på alle trinn som følges. -Møtetid mellom foreldre- kontaktene og kontaktlærerne - Tid satt av i lærernes arbeidsplan -Årsplaner sendes hjem før det første foreldre- møtet om høsten med åpning for foreldreinnspill. -Planene lages i god tid.-At planene sendes hjem og at foreldrene responderer. -Foreldre gir tilbakemelding på sine faglige bidrag (jfr. årsplanene) -Stor grad av foreldre- engasjement og deltagelse. -Flere foreldre har vist engasjement og deltatt -Økt foreldre- medvirkning rundt ulike tema ELEVNIVÅ -Skolen har gode tilbakemeldings- rutiner på elevenes utvikling. - Godt samarbeid SFO – lærerne. -Utviklingssamtaler - Felles mal for utviklingssamtalene brukes på alle trinn. - SFO inn med supplerende informasjon -Elevundersøkelsen trinn - Miljøundersøkelse trinn -Skolen har innført digital mappevurdering for alle elevene. -Alle bruker felles mal for utviklingssamtalene -Forpliktende foreldreansvar/ medvirkning. -Foreldrene får relevant informasjon. -Foreldreansvaret synliggjøres gjennom strukturen i elevutviklingssamtalene. - Elevundersøkelsen trinn - Miljøundersøkelse trinn -Alle foreldre møter til elevutviklings- samtalene -Foreldrene viser positivt engasjement rundt elevutviklings- samtalene.

Utkast 4 2.februar STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål: positivt skolemiljø OPPSTARTKRITISK SUKSESS FAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK Høsten 06 - Handlingsplanen for positivt skolemiljø er forpliktene for personalet. - Trekke ut de viktigste tiltakene - Felles tid for gjennomgang ved skolestart om høsten - Lage håndbok -At alle ansatte, elever og foresatte kjenner skolens verdiplattform forankret i sosial læreplan. - Måles ved skolebasert vurdering/elev- undersøkelsen. -Alle opplever skolen som et trygt sted å være. -Alle uttrykker trivsel og at de har venner på skolen -Alle forplikter seg på gjennomføring av tiltak i sosial læreplan. -Håndbok er klar og tatt i bruk -Plangruppen - God ledelse av alle grupper - lærerne forplikter seg på å gi informasjon om fraværende barn til SFO -Aksjonslærings- metoden brukes effektiv. - Lærerne på trinn sørger for at det ved endt skoledag leveres fraværslister til SFO -Målt gjennom brukerundersøkelse/ elevutviklings- samtalen og utviklings- samatalene for personalet -SFO har fått beskjed om hvem som er fraværende. Informasjon glipper ikke. Foreldrene er trygge på at barna er der de skal være -Internveiledning er i bruk på alle arbeidslag/grupper. -Lærerne oppleves av elevene/ foreldrene som gode ledere. - Systemet er godt innarbeidet -Aksjonslæring videreføres i skolen og tas i bruk i SFO. - Det utvikles et godt system for den daglige overgangen fra skole til SFO - Det settes av fast tid til aksjonslærings- gruppene - Settes av fast tid til opplæring av SFO ansatte -Personalet har kunnskap om, og kan håndtere De ”stille” elevene ! Nye områder for mobbing! -Innhente kompetanse -Personalet har fått noe kompetanse - Personalet greier å fange opp og sette inn relevante tiltak -Øke bevisstheten i personalet og se på gode forebyggende tiltak.

Utkast 4 2.februar Elevrådet er aktiv medspiller i skolesamfunnet -Bruke elevrådet som referansegruppe ved utforming av nye tiltak. Representantene ansvarliggjøres i forhold til rollen som tillitspersoner for elevene. - Elevundersøkelsen-Elevene i elevrådet har kompetanse som synes i skolehverdagen, og som er kjent og verdsatt som en del av hva skolen er kjent for. - Elevrådet er synlig i skolesamfunnet. - Representantene opplever å ha innflytelse. - Det settes av tid til trinnråd - Trinnrådene brukes aktivt i arbeidet med å utvikle skolemiljøet -Trinnråd gjennomføres på alle trinn etter oppsatt plan -Elevundersøkelsen-At trinnrådene styres i stor grad av elevsrepresentantene - Alle har satt av tid til trinnråd. Minimum to ganger i måneden.. - Trinnråd brukes til å ta opp aktuelle saker og temaer knyttet til trinnet og skolemiljøet Mars 06- Målark i sosial kompetanse brukes. - Målark for sosial kompetanse lages. - Målarkene er tatt i bruk som en prøveordning. - Målark er en integrert del av skolehverdagen. - Det er faste prosedyrer for redigering - En arbeidsgruppe lager utkast til målark for sosial kompetanse. - Tid for arbeidsgruppen. -Skolen har forpliktene aldersblandede aktiviteter. -De som har ansvaret for aktivitetene planlegger og klargjør i god tid. -Faste aktiviteter; Høst,- vinter og vår- aktivitetsdager og miljøuke. -Andre aktiviteter i regi av skolen i fellesskap. (beskrevet i årshjulet). Faste skoleomfattende aktiviteter i regi elevrådet; kanonballcup/ fotballcup/ -At det er satt av fast uke/dato for disse dagene i årshjulet. -Satt opp oversikt over hvem som gjør hva når. - Aldersblandede grupper brukes aktivt i mange sammenhenger for å styrke elevmiljøet -Det er satt opp faste tidsangivelser for de ulike aktivitetsdagene. - Det er laget rutiner for hvem som har ansvaret. - Gjennomføre to temauker..

Utkast 4 2.februar STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål: Alle elever får et fleksibel og tilpasset opplæringstilbud OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK - Februar 06 -Det legges til rette slik at elevene får tilpasset opplæring - Felles forståelse av hva tilpasset arbeidsplan betyr -Lærerne har ulike læringsverktøy for tilpasset opplæring - Ha en felles gjennomgang av maler for tilpassede arbeidsplaner - Det sette av tid til felles gjennomgang av innhold og begrep -Ulike metoder og læringsverktøy brukes aktivt. -Elevene har faglig fremgang på individuelle tester. -All undervisning er tilpasset fag, stoff, og utviklingsnivå for den enkelte elev og grupper. -Tilpasset opplæring synliggjøres i alle arbeidsplaner. -Økt variasjon i metodevalg. - Alle lærerne kan lage tilpassede arbeidsplaner -lærerne som veiledere -Flere elevsamtaler. -Differensierte arbeidsplaner. - Intern opplæring -Mer samarbeid med hver enkelt elev. -Kompetanse på differensiering. - elevsamtaler blir brukt mer systematisk -Læreren er veileder i forhold til måloppnåelse/ stegark. -Alle elevene skal ha arbeidsplaner som er tilpasset. - Elevsamtaler ….ganger pr.mnd. -Lærerne har kompetanse i å lage arbeidsplaner. -Minimum en elevsamtale pr. semester. -Godt kollegasamarbeid - Forbedret SFO- skolesamarbeid -Systematisk bruk av samarbeidstid. - SFO deltar på et avtalt antall trinnmøter -SFO deltar på samarbeidsmøter. -Elevene får en mer helhetlig undervisning og oppfølging. - Det er innarbeidet gode rutiner for at den totale kompetansen utnyttes på tvers av trinnene, og mellom skole og SFO -Lærerne på trinnet samarbeider godt om felles mål. -Alle lærere og SFO ansatte er elevutviklere. - I større grad benytte lærernes kompetanse på tvers av trinn - Faste møtetider med SFO

Utkast 4 2.februar Elevene opplever at de har innflytelse på egen læring. -Tilpasset arbeidsplan med muligheter for valg i forhold til metode og oppgaver. - Bevisstgjøring av elevene -Elevene gir uttrykk for at de har innflytelse. (Elevsamtaler/bruker- undersøkelse) -Alle har reel valgmulighet i forhold til læringsarena/metodevalg. -Alle elevene opplever større grad av innflytelse på egen læring. Høst 06-Elevene har innsikt i egen læringsstil. -Kartlegge elevenes læringsstil. -Lærerne og elevene får kompetanse på området. -Elevene bruker ulike læringsarenaer. -Systematisk kartlegging av alle elevenes læringsstil. -To trinn kartlegger elevenes læringsstiler. -Elevene organiseres fleksibelt. -Skolen er tilrettelagt for fleksibel organisering -Informasjon til hjemmene. -Pedagogisk begrunnet bruk av storgrupper, smågrupper, primærgrupper, verksted, nivågrupper og aldersblandede grupper. -Elevene organiseres på ulike måter etter behov. -Ulike organiseringsmåter er en naturlig del av skolehverdagen for alle involverte. -Fleksibel organisering i forhold til fag og innhold på alle trinn - Skolen er fysisk tilrettelagt for fleksibel organisering -Rive vegger. -Ominnrede rom. -Bruksendring av rom. - Eksterne besøk - Nybygg -Synlige endringer. -Rom tilpasset ulike aktiviteter/behov - Aktiv og forpliktende bruk av spesialrom -En skole tilpasset dagens behov der fleksibel organisering er en naturlig del av skolehverdagen. -Aktiv bruk av spesialrommene på ”Rødskolen”.

Utkast 4 2.februar STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål:Elevene har lese, skrive og matematikk kompetanse over landsgjennomsnittet. OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK NORSK -I alle teoretiske fag må lærerne også fokusere på norskfaget. -Øke personalets kompetanse og motivasjon i forhold til norskfaget - Alle lærerne følger skolens arbeid med Kunnskapsløftet - Avsatt tid til veiledere i norsk. -Fortsatt skolering av personalet fra veiledere. -Aktiv bruk av håndboka ”Ta ordet” - Alle lærerne følger kommunens etterutdanningskurs Skolen har kvalifiserte veiledere i norsk. - Norskfaget synliggjort på tvers av fag i årsplanene. -Alle lærerne har god kunnskap om hvordan drive god og forskningsbasert leseopplæring. - Alle lærerne oppfatter seg som ”norsklærer” og følger ”Ta ordet” -Mer tid til veileder - Veileders tids- ressurs er fastlagt for elever og kolleger. - Mer effektiv bruk av veilednings- ressursene i norsk -Opplæring i hvordan tester skal utføres og resultater brukes -Eksterne kurs og intern veiledning -Gjennomføre nødvendige tester på en kompetent måte -Resultatene av testene analyseres sammen med rektor og veileder. På bakgrunn av dette legges det planer for videre organisering og tilpasning. -Utvide kompetansen og gjennomføre pålagte tester. -Bruk av testene for i større grad å tilpasse opplæringen til den enkelte elev

Utkast 4 2.februar Gode og tilgjengelige bøker tilpasset alle lesenivåer. - ”Lesekvarten” - Boklogger - Undervisningsopplegg som ”grip boka” ”Prosjekt leselyst” - Aktiv bruk av Ås bibliotek og eget bibliotek -.Lesevake - Eget bibliotek rustes opp. - Tidemann installeres - Resultater fra tester. (Leseforståelse og hastighet) - Tilbakemeldinger fra elevene og foresatte. - Leselyst synliggjøres i skolesamfunnet - Alle elevene har mulighet til å finne bøker på sitt nivå. - Gjennom dette skal alle elevene like å lese bøker. - Leselysten er større enn i Synliggjøres (bokmerker, diplomer, bokorm eller lignende) - Ressurser til innkjøp av barnelitteratur tilpasset alle lesenivåer. - Innkjøp av dataprogrammet Tidemann. - Gode metoder som støtte i opplæringen. - Få i gang gode rutiner i organiseringen av tilpasset lese- og skrive opplæring trinn språk leker trinn nivådelte grupper trinn intensive lesekurs. - Økte språkferdigheter. - Alle elever får god og riktig oppfølging i sin leseutvikling - Vidregående norskopplæring - Tar metodene i bruk etter råd fra veileder - Økt fokus på videregående leseopplæring - Nivådeling i norskopplæringen på alle trinn - Deler av trinntiden brukes til å arbeide med organiseringen for å få til en best mulig tilpasset opplæring MATEMATIKK -Økt fokus på matematikk- faget -Avsatt tid til veiledning i matematikk. -Kompetanseheving. -Relevant læringsverktøy (konkretiseringsverktøy) -Demonstrasjon og praktiske råd om bruk av konkretiserings- materiell. - Skolen har kvalifisert veileder i matematikk. -Konkretiseringsverktøy brukes i matematikk- undervisningen - Matematikkbaser er godt utstyrt og tilrettelagt. -Relevant læringsverktøy på alle trinn. Egen veileder i matematikk.

Utkast 4 2.februar OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK Velutstyrte matematikk- baser Innkjøp av konkretiserings- materiell Funksjonelt innredede lokaler i pav. 5 og pav.2. - Basene er utstyrt og i bruk Velutstyrte matematikk- baser som tilbyr ulike verktøy for tilpasset opplæring for alle. -Basene brukes aktivt Funksjonelt innredede lokaler i pav. 2 og pav.5 Midler satt av til matematikkbaser -Utstyr/konkretiserings- materiell i undervisningsrom - Innkjøp av utstyr-Utstyret brukes hensiktsmessig - Trinnene prioriterer innkjøp i henhold til tiltak - Tilgjengelig konkretiserings- matriell på trinnene - Starte å utstyre trinnene - Midler settes av -Gode og varierte undervisningsmetoder (veksler mellom utforskende, lekende, kreative og problemløsende aktiviteter.) -Samling av undervisningsopplegg (papir og digitalt) -Tester - - Økt forståelse for matematikk vist gjennom pålagte og nødvendige tester. - Frigjøre seg fra den tradisjonelle læreboka - Konkretiserings- materiell brukes i stor grad i matematikk- undervisningen - Elevene opplever matematikkfaget som meningsfylt og inspirerende - Små og store prosjekter gjennom hele året hvor matematikk kobles til dagliglivet, og hvor resultatene munner ut i konkret produkter. (teknologi og design) - Prosjektene synliggjøres gjennom produktene. - Matematikk er gøy for alle - Matematikkdag for alle trinn

Utkast 4 2.februar STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål: Alle elever bruker IKT målrettet og fleksibelt i læringsarbeidet OPPSTARTKRITISK SUKSESS-FAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURS BRUK -Tilstrekkelig antall maskiner til elevene -Alle hus og ”klasserom” koples til nettet. -Maskinparken økes og er et naturlig læringsverktøy -Alle undervisningsrom er koplet til nettet. -Tilstrekkelig antall maskiner i grupperom og klasserom (ca 100 maskiner) -Maks3-4 elever pr.maskin (nettilkoplet) -1 multimediemaskin som kan koples til prosjektor pr. klasserom på mellomtrinnet Småtrinnet: -Alle hus og ”klasserom” koplet til nettet. - maskiner i småskolen koples til nettet. -5 ”nye” terminaler -Et datarom med ca.10 maskiner Mellomtrinnet til nettet elever pr.maskin på mellomtrinnet. - Minimum 2 multimedia - maskiner i pav.3 (1.trinn) - Minimum 2 multimedia- maskiner i pav. 2. (2. og 3. trinn) -Læringsplattform (LMS) er tatt i bruk -”It`s learing” er tilgjengelig på serveren. Lærere har gått kurs. -”LMS” brukes som en del av undervisnings- opplegget. -Mellomtrinnet bruker ”LMS”. - Minst to trinn bruker ”LMS” aktivt.

Utkast 4 2.februar Oppdatert programvare. -Tilgang til digitale/nett- baserte læringsverktøy. - Innkjøp av egnet programvare (læringsprogram på nettet, eventuelt cd – rom) -Elevene bruker Word, Excel, Power Point, Internett og pedagogisk programvare i skolearbeidet. -Alle elever i småskolen bruker Word og diverse programvare. -Alle elever på mellomtrinnet benytter pedagogisk programvare, Word, Excel, Internett og Power Point i oppgaver og presentasjoner. Klassene bruker systematisk undervisningsopplegg hentet fra Internett. -Elevene i småskolen bruker Word og pedagogisk programvare til læring. -Elevene på mellomtrinnet benytter pedagogisk programvar, Word, Power Point og Internett i oppgaver og presentasjoner. -Økt tilgang på skoleserveren. - Elevene bruker animasjonsprogram -Lærerne har tistrekkelig IKT- kompetanse -Kurs i pedagogisk og praktisk bruk av IKT gjennomføres etter behov - I planleggingen av hver undervisnings- sekvens vurderes det om IKT vil gi læringen merverdi. -Lærerne bruker IKT aktivt i planleggingen og gjennomføringen av undervisningen -Lærerne kjenner programmene de har tilgang til -Bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi inngår som et integrert element i undervisningen i samsvar med ny læreplan og ”Program for digital kompetanse ” -Gode planer for bruk av IKT i Årsplanene -Utarbeide planer for bruk av IKT i emnene/fagene -Det lages en egen mappe for undervisningsopplegg som kan brukes -Elevene bruker IKT aktivt der det er hensiktsmessig. -IKT er en integrert del av årsplanene -Planer for bruk av IKT synliggjøres i årsplanene

Utkast 4 2.februar Skole – hjem samarbeid -Skolen informerer hjemmene og kommuniserer elektronisk der dette er hensiktsmessig. -Skolen informerer hjemmene elektronisk. -Skolen kommuniserer elektronisk med hjemmene når dette er hensiktsmessig. -Hjemmesiden brukes kontinuerlig til informasjon. -Klassene redigerer egne hjemmesider. -Arbeidsplaner med linker til aktuelt stoff ligger på nettet. -Noen klasser (1-2trinn) har etablert elektroniske klasserom. -Alle trinn legger ut arbeidsplaner på nettet. -Det legges ut mer og hyppigere informasjon på hjemmesiden. -Tilgjengligheten til hjemmesiden økes. -Tilstrekkelig ressurser til vedlikehold av IKT-utstyr, -Tilrettelegging av programvare og opplæring - Dataansvarlig på skolen -Datafaglig hjelp er raskt tilgjengelig. -Lærerne får veiledning/støtte av dataansvarlig -Datastøtte maskinelt og m.h.t. veiledning i bruk gis raskt og effektivt -IKT – ansvarlig veileder etter behov.

Utkast 4 2.februar OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK - Det arbeides systematisk med dokumentasjon i vurderingsarbeidet - Felles mal for elevutviklingssamtalen e videreutvikles - Sfo deltar i vurderingen for 1.-4.trinn - Mappevurdering - Læringsmål legges inn i arbeidsplanene - Samtaler gjennomføres etter malen. - Vurderingsformen er i bruk - Sfo har deltatt - Mappe- vurdering i bruk på alle trinn - To elevutviklings- samtaler i året - Lærerne har nok kunnskap til å ta i bruk mappevurdering. - En gruppe lærere gjør seg kjent med bruken av digitale mapper. - Læringsmål synliggjøres i arbeidsplanene -Innføres - Læringsmål og presentasjon i mappene - Samsvar mellom læringsmål og presentasjon i mappene Læringstrapper er tatt i bruk i basisfag - Utvikling av læringstrapper starter i basisfagene - Lærerne har kunnskap om mappevurdering og arbeidsplan- arbeidet - Kurs - Erfaringsdeling - Hospitering - Kunnskapen anvendes - Digital mappe er i bruk - Lærerne har nok kunnskap til å ta i bruk mappevurdering og lage tilpassede arbeidsplaner STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål: Elevvurdering

Utkast 4 2.februar Elevsamtalene prioriteres og blir en del av rutinene i det daglige arbeidet - Tidsressursen brukes fleksibelt slik at samtalen kan gjennomføres ofte - At samtalene gjennomføres for alle elevene - En godt innarbeidet rutine - Samtalene er en del av praksis -

Utkast 4 2.februar OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK Den kulturelle skolesekken brukes aktivt - Akershus fylke; - Rikskonsertene - Akershus teater - Pilotgalleriet - Gymsalen klargjort til kulturarrangementer mht. blending, rigging og strømuttak -Informasjon og forberedende/ avsluttende arbeid. - Alle elever får jevnlig kulturelle opplevelser innen både - Musikk - Teater - Kunst Alle elever får minst en kulturell opplevelse innen både - Musikk - Teater - Kunst Kulturkontakt en time i uken Aug Aug Den kulturelle skolesekken brukes aktivt -Samarbeidet med kulturskolen fungerer godt - Rulleringsplan - - Alle elever får delta i aktiviteter innen - musikk, - teater, - bilde/skulptur - At elever på minst to trinn får delta i en aktivitet innen musikk, teater, bilde/skulptur. - 30% stilling kommunalt i og i Medieverkstedet-Tilgjengelig opptaksutstyr og ”kino- lokale” - Film i skolesekken - Er i bruk. - Min. fire trinn på skolen har skapt film. - Alle elever har opplevd filmkunst - 6.trinn skal få oppleve og forstå filmkunst og skape film STRATEGISK PLAN FOR ÅSGÅRD SKOLE 2006 – 2009 Strategisk mål: Alle elever deltar i kunst- og kulturaktiviteter

Utkast 4 2.februar OPPSTARTKRITISK SUKSESSFAKTOR STRATEGISK INITIATIV TILTAK STYRINGS- PARAMETER HVA ER MÅLET I HVA ER MÅLET FOR 2006 RESSURSBRUK - Kunst i skolen; vandreutstilling. - Galleri - Tilrettelegge et sted for kunstutstillinger - Elevene får oppleve utstillingen - Informasjon Pedagogisk undervisnings- opplegg for lærerne - Alle elevene blir kjent med ulike typer billedkunst - Alle elevene er på kunstutstilling 450 kr/pr.år - Lærerne har kompetanse i dans og musikk - Kor Arti; - Kom og dans. - Intern og ekstern kursing - Norsk kulturskoleråd - Lett tilgjengelige danselokaler - Kurs og aktiviteter gjennomføres - Alle elevene har fått kjennskap til og deltatt i ulike danseformer - Alle elevene har fått delta på minimum et danseopplegg. 900,- pr.kurs - ”Musikk i skolen” brukes aktivt; - En ressursperson for å koordinere - Et godt samarbeid med Sfo - Etter skoletid tilbud til elever om å spille i band - Bruk av musikk- instrumenter - Aldersblandet teater-/dramakurs for elever i skole/sfotid -Brukes aktivt - Forestilling hvert semester - Alle elevene har fått prøve seg på ulike band- instrumenter - Alle elevene får tilbud om å få stå på scenen gjennom deltagelse i dans/drama - Noen elevene har fått prøve seg på ulike band- instrumenter - Noen elevene får tilbud om å få stå på scenen gjennom deltagelse i dans/drama - Forskjøvet arbeidstid for kulturkontakt -9% frikjøp av lærerressurs