Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Plan for bruk av skoleplattformen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Plan for bruk av skoleplattformen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Plan for bruk av skoleplattformen
Oppsal skole Plan for bruk av skoleplattformen Skolens plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse

2 Informasjon, kommunikasjon og samhandling: Lærer – elev
Timeplan Faglærer registrerer og oppdaterer timer for sine fag i ITS Learning, slik at elevens timeplan blir tilgjengelig for elev og foresatte. Lekser, oppgaver, aktiviteter, ressurser og lignende Faglærer oppretter undervisningsplaner med aktiviteter og ressurser i ITS Learning, slik at det blir tilgjengelig for elev og foresatte. Lekser gis som aktiviteter. Fagressurser legges også ut på OneNote Classnotebook for aktuelle fag.

3 Informasjon, kommunikasjon og samhandling: Lærer – elev
Vurdering og oppfølging Faglærer registrerer sentrale vurderinger og tilbakemeldinger for terminen i vurderingsoversikten i ITS Learning, slik at det blir tilgjengelig for elev og foresatt. Fag- og kontaktlærere registrerer anmerkninger for orden og atferd i ITS Learning, slik at det blir tilgjengelig for elev og foresatt Fag- og kontaktlærere registrerer halvårs- og sluttvurdering for fag, orden og atferd i ITS Learning, slik at det blir tilgjengelig for elev og foresatt Fagressurser og fagstoff Fagressurser legges ut av faglærer på ITS Learnings fagsider under «ressurser», eventuelt også på Onenote Class Notebook der dette er hensiktsmessig. Praktiske fellesbeskjeder Fellesbeskjeder gis av faglærere via meldingsfunksjonen i Portalen. Hastemeldinger kan sendes som SkoleSMS (8.-10.) Fraværsregistrering Fravær registreres av faglærere og følges opp av kontaktlærer i Fronters fraværsregistrering.

4 Informasjon, kommunikasjon og samhandling: Lærer – lærer
Faglig samarbeid og deling av dokumenter U. trinnet: Fagteam Samarbeid på team og deling av dokumenter skjer fagsidene på ITS, kommunikasjon via epost og deling på OneDrive. Trinn Involverte lærere på trinnet samarbeider via Gruppe-funksjonen i Office365 og epost. Småtrinnet og mellomtrinnet: Trinn og team samarbeid foregår via mail, ITS Learning og deling på OneDrive. Booking av møter og ressurser Møteinnkalling skjer via Outlook. Booking av rom og ressurser via Sagene Datas ressursbooking.

5 Informasjon, kommunikasjon og samhandling: Ledelse – ansatt
Praktiske fellesbeskjeder Fellesbeskjed via meldingsfunksjonen i Portalen. Beredskapsmeldinger Hastemeldinger sendes som SkoleSMS Møtereferater Møtereferater legges ut i SharePoint-mappe. Maler, skjemaer, årshjul og lignende Dokumenter legges ut i SharePoint-mappe via SharePoint-oppstartside. Kalenderfunksjonen i SharePoint brukes som skolens årshjul.

6 Informasjon, kommunikasjon og samhandling: Ledelse – elev
Praktiske fellesbeskjeder Beskjeder sendes til elevene via meldingsfunksjonen i Portalen Hastemeldinger kan sendes som SkoleSMS (8.-10.) Beredskapsmeldinger Hastemeldinger sendes som SkoleSMS. Reglement, årshjul, skjemaer og lignende Reglement, årshjul, planer og annet legges på skolens nettsider.

7 Informasjon, kommunikasjon og samhandling: Skole – hjem
Praktiske fellesbeskjeder Alle fellesbeskjeder til foresatte fra lærere og ledelse sendes som meldinger i Portalen, slik at foresatte får en samlet oversikt i Portalen og kan velge å få videresendt til egen e-post. Beredskapsmeldinger Hastemeldinger kan sendes som skoleSMS Møtereferater Referater og innkalling til skolens driftsstyre legges på nettsider. Individuelle møtereferater sendes som post. Fraværsoppfølging Foresatte melder elevfravær via skoleSMS. Fravær følges opp via Fronters fraværsregistrering. Ved uanmeldt fravær skal elevens foresatte få tilsendt en skoleSMS innen storefri. Reglement, årshjul, skjemaer og lignende Skolens ordens- og permisjonsreglement samt søknadsskjemaer som er relevante for elevene, skal ligge tilgjengelig på skolens nettside under menypunktet For elever Fagplaner og annet faglig relevant legges på ITS Learning under fagressurser.

8 Oversikt over skolens bruk av plattformen
Lærer – elev Timeplan i ITS Learning Perioder og fagplaner i planleggeren Lekser under aktiviteter i ITS Ressurser i ITS og OneNote Classnotebook for aktuelle fag. Vurdering i ITS Anmerkninger for orden og atferd i ITS Halvårs- og sluttvurdering i ITS Fagressurser på fagsider i ITS og OneNote Fellesbeskjeder via Portalen. Hastemeldinger som SkoleSMS Fravær registreres i Fronters fraværsregistrering. Lærer – lærer Samarbeid på team og deling av dokumenter skjer fagsidene på ITS, kommunikasjon via epost og deling på OneDrive. Trinnsamarbeid foregår via Gruppe-funksjonen i Office365 og epost. Møteinnkalling skjer via Outlook. Booking av rom og ressurser via Sagene Datas ressursbooking. Ledelse – ansatt Fellesbeskjeder gis via Portalen. Hastemeldinger sendes som SkoleSMS Møtereferater legges ut i SharePoint-mappe. Maler og skjemaer legges ut i SharePoint-mappe. Ledelse – elev Fellesbeskjeder sendes til elevene via meldingsfunksjonen i Portalen. Beredeskapsmeldinger sendes som SMS (u.trinnet) Reglement, årshjul, planer og annet legges på ITS under fagressurser og trinnsidene i Portalen Skole – hjem Fellesbeskjeder til foresatte sendes som meldinger i Portalen. Beredskapsmeldinger sendes som SkoleSMS Møtereferater sendes hjemmet via epost og post (sensitiv informasjon). Fravær kan følges opp via Fronters fraværsregistrering. Ordens- og permisjonsreglement samt søknadsskjemaer som er relevante for elevene, skal ligge tilgjengelig på skolens nettside under menypunktet For elever Fagplanerplaner og annet faglig relevant legges på itslearning under fagressurser.

9 Krav til minimumskompetanse for ansatte
itslearning Office 365 Portalen SkoleSMS Kunne lage periodeplan med tekst og beskrivelser. Opprette og importere mål for fag. Legge egen timeplan i ITS. Legge ut lekser gjennom aktiviteter.* Opprette vurderinger. Føre anmerkninger og vurderinger. Vekte aktiviteter Følge opp kontaktelevers fravær, anmerkninger og vurderinger. * Kunne bruke oppslagselement. Generere varselbrev og sende hjem. Kunne bruke Office-kalender. Kunne lage en mail-gruppe. Kunne lese og lage meldinger i Office Groups (personer). Kunne enkle Groups-funksjoner. Grunnleggende forståelse for OneNote. Kunne dele mapper og dokumenter og jobbe sammen på et dokument via OneDrive. Kunne åpne, lese og lage enkle Word, Powerpoint, Sway og Forms-dokumenter. Kunne unngå elementære feil i Office 365 Kunne finne dokumenter i Sharepoint og bruke Sharepoint-forsiden. Legge ut meldinger til ønsket gruppe. Kunne slette meldinger. Kunne legge til vedlegg i meldinger. Kjenne til ulike programmer i Verktøy-menyen. Kunne oppdatere en trinnside med informasjon. Kunne sende hastemeldinger om viktig info for elever og foresatte. Kunne vite hva som regnes for godkjent hastemelding. itslearning Portalen Office 365

10 Tiltak Indikator Mål 2017 Mål 2020 itslearning
Alle fag- og kontaktlærere skal benytte løsningen for å produsere og samle relevant informasjon knyttet til elevenes undervisning. Timeplaner Fagplaner for alle fag Overordnede vurderinger Påloggings-statistikk for ulike brukergrupper Elever og foresatte har tilgang til timeplan, fagplaner, arbeidsoppgaver, lekser og vurderinger i løsningen. Foresattes bruk har økt med 20% ift høsten 2016 Foresattes bruk har økt med 60% ift høsten 2016. Office 365 Skolens ressurspersoner skal tilrettelegge for faglig samarbeid og deling av dokumenter i Office 365 / SharePoint. "Skolens møtebok" for møtereferater opprettes i OneNote og lærerne får nødvendig opplæring. Skolens ressurspersoner oppretter og vedlikeholder oversikt over rom og ressurser i Outlook. Brukerundersøkelse Statistikk fra bruk av Outlook og OneNote 95% av lærerne sier at de benytter områder for fag-/og team i Office 365 / SharePoint til faglig samarbeid og deling av dokumenter. Reservasjon av rom og ressurser gjøres i Outlook. Referater fra møter er tilgjengelig på Sharepoint. Portalen Ansatte benytter meldingsverktøyet i portalen til å publisere fellesbeskjeder til de ulike brukergruppene. Det opprettes en egen infoside i portalen for ansatte som holdes oppdatert med alle relevante maler og skjemaer. 75% av Elevene, 60% av foresatte og 85% av de ansatte sier de finner oversikt over alle praktiske beskjeder i meldingsverktøyet i portalen. 80% av de ansatte sier de finner relevante maler og skjemaer på en infoside for ansatte. 85% av Elevene, 80% av foresatte og 95% av de ansatte sier de finner oversikt over alle praktiske beskjeder i meldingsverktøyet i portalen. 95% av de ansatte sier de finner relevante maler og skjemaer på en infoside for ansatte. SkoleSMS Skolen har utarbeidet rutiner for bruk av Skole SMS til haste- og beredskapsmeldinger og for fraværsoppfølging. Antall SMS til elever Antall SMS til ansatte Antall SMS til foresatte Antall SMS fra foresatte Elever, foresatte og ansatte mottar haste- og beredskapsmeldinger via SMS. Foresatte motter SMS i forbindelse med foreldremøter og fraværsoppfølging. Foresatte sender SMS ved 50% av alt fravær Alt fravær varsles elektronisk i VFS


Laste ned ppt "Plan for bruk av skoleplattformen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google