Om vurdering og eksamen 2013. Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte Vg3 Presentere oss Torsdag
Advertisements

Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Abildsø skole - Eksamen 2014.
Velkommen til infomøte på Tanks vgs
Eksamensoppmelding for elever og privatister
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Velkommen til infomøte på Tanks vgs • Kartleggingsprøver • Orden og fravær • Eksamen • Vitnemål / kompetansebevis.
Lillehammer 25. September 2012
Hovedprinsipper i forslaget til endring av forskrift til opplæringsloven og forskrift til privatskoleloven Vurdering.
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
EKSAMEN vg1 Studieforberende utdanningsprogram
EKSAMEN VGS.
Elevvurdering i Kunnskapsløftet
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
VURDERING.
Vurdering.
Sluttvurdering og resultater i Nordland
Informasjonsmøte for 10. trinn
Informasjonsmøte for 10. trinn 10. mars 2009 kl:18.30 – 19.30
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UNGDOMSTRINNET
Bergen 9. mars 2006 Turid Ring Østensvig
VELKOMMEN Karrierveiledning på LAV Russetid Eksamen VITNEMÅL.
Foreldremøte 26.september 2012
Flatåsen skole Foreldremøte 19.september Stryringsdokumenter  Opplæringsloven  Kunnskapsløftet  Virksomhetsplan  Årsplaner  Periodeplaner 
Individuell vurdering
Foreldremøte 10.trinn ”Åpen skole”
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Borre ungdomsskole
Vurdering – hva og hvorfor?
Li skole INFORMASJONSMØTE 10.Trinn VELKOMMEN!
Velkommen til skoleåret
Foreldremøte 10. trinn 24. april 2013.
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
Godkjenning av fag til fag-/svenneprøve Styremøte NOOS-nettverk
1 Vurdering som fremmer læring og utvikling Vurderingskonferanse Øystein Sandsdalen.
VELKOMMEN Karriereveiledning på LAV Vitnemål Samordna opptak Eksamen
Foreldremøte 8.september trinn
Foreldremøte 8.september trinn
Foreldremøte 10.trinn 4.februar 2015
Informasjonsmøte om opplæring i samisk, Bodø, Læreplaner i samisk etter LK06 - S Innhold Nivåbasering Vurdering.
Abildsø skole - Eksamen 2015.
Eksamensinformasjon Vg3
Informasjonsmøte for 10. trinn 28. april – 19.00
Vurdering av og for læring Ida Large Regional konferanse Tønsberg
Eksamen og standpunktkarakterer på Ytre Arna skule
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
Info 10. trinn Vår Skriftlig eksamen Elevene skal opp til skriftlig eksamen i ett fag – norsk (både hovedmål og sidemål), matematikk eller engelsk.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3. Formålet med vurderingen Fremme læring Uttrykke kompetanse.
Temamøte 10.trinn Velkommen v/ rektor Bjørg Tørresdal Sang Spesielt for 10. trinn v/ avdelingsleder Bjørg Boneng Eksamen – muntlig og skriftlig.
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
Aust-Lofoten videregående skole1 RUNDSKRIV UDIR – Individuell vurdering i grunnskolen og videregående opplæring etter forskrift til opplæringslovens.
Om vurdering Eksamen – våren Vurdering Rett til vurdering –Underveisvurdering med og uten karakter –Halvårsvurdering med og uten karakter –Egenvurdering.
Minoritetsspråklige elevers rettigheter Rådgiversamling 2015 Kari Tormodsvik Temre.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Foreldremøte 10. trinn Ås ungdomsskole 14. Oktober 2016.
Sagt om utdanning….
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Temamøte om avslutning av grunnskolen
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!
Eksamen og standpunktkarakterer på Ytre Arna skule
Vurdering og klage på standpunkt
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Skøyenåsen skole Eksamensinformasjon Vår 2018.
Eksamen 2019.
Om vurdering og nye eksamensformer
Eksamen Sluttvurdering- regelverk Skolebasert kompetanseutvikling
Felles Velkommen til nytt skoleår v/rektor
Gjeldende regelverk om vurdering
Utskrift av presentasjonen:

Om vurdering og eksamen 2013

Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og juni alle trinn Sluttvurdering Standpunktkarakterer, vår 10. trinn Karakter på skriftlig avgangsprøve Karakter på muntlig avgangsprøve

Forskrift til opplæringsloven: § 3-1. Rett til vurdering Elevar i offentleg grunnskoleopplæring har rett til vurdering etter reglane i dette kapitlet. Retten til vurdering inneber både ein rett til undervegsvurdering og sluttvurdering og ein rett til dokumentasjon av opplæringa. Det skal vere kjent for eleven kva som er måla for opplæringa og kva som blir vektlagt i vurderinga av hennar eller hans kompetanse. Det skal og være kjent for eleven kva som er grunnlaget for vurdering og kva som blir vektlagt i vurdering i orden og åtferd.

Forskrift til opplæringsloven: § 3-3. Grunnlaget for vurdering i fag Grunnlaget for vurdering i fag er dei samla kompetansemåla i læreplanane for fag slik dei er fastsette i læreplanverket, jf. § 1-1 eller § 1-3. I vurderinga i fag skal ikkje føresetnadene til den enkelte, fråvær, eller forhold knytte til ordenen og åtferda til eleven, lærlingen eller lærekandidaten trekkjast inn. I grunnskolen skal det i faget kroppsøving i vurderinga leggjast vekt på både oppnådd kompetanse og føresetnadene til eleven. I vidaregåande opplæring skal ikkje elevens føresetnader trekkjast inn i vurderinga i faget kroppsøving. Eleven, lærlingen og lærekandidaten skal møte fram og delta aktivt i opplæringa slik at læraren og instruktøren får grunnlag til å vurdere eleven, lærlingen og lærekandidaten sin kompetanse i faget. Læraren og instruktøren skal leggje til rette for at han eller ho får eit tilstrekkeleg grunnlag for å vurdere kompetansen til eleven, lærlingen og lærekandidaten, slik at den retten eleven, lærlingen og lærekandidaten har etter § 3-1, blir oppfylt. Stort fråvær eller andre særlege grunnar kan føre til at læraren ikkje har tilstrekkeleg grunnlag for å gi halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter.

Skriftlig avgangsprøve: Gjelder fagene: Norsk Engelsk Matematikk Det blir trukket ut flere fag på samme skole. En prøvedag i matematikk og engelsk. To dager i norsk Formålet med å ”dele opp” avgangsprøven er at man vil fremme økt bruk av IKT på eksamen

Muntlig avgangsprøve Elevene kan komme opp i RLE, norsk, matematikk, engelsk, naturfag, samfunnsfag, tysk, fransk, norsk fordypning eller engelsk fordypning Elevene får beskjed om prøvefag to dager før prøven. Samtidig trekker de en oppgave Det blir organisert forberedelsestid på skolen, elevene skal ha tilgang til PC med Internett Elevene kan ta notater under forberedelsestiden som kan medbringes på muntlig prøve 48 timer senere avholdes muntlig prøve Elevene velger om de går opp alene eller i par Prøven tar inntil 30 min. for en elev og 60 min. for par

Hva kan dere gjøre? Vis interesse for skolearbeidet. Snakk med ungdommene om hva de skal lære. – det er mye spennende stoff. Se på læringsplanene sammen Få til en fornuftig balanse mellom ros og krav Snakk med dem om hva de kan gjøre for å lære bedre. ”Jeg lærer best når jeg…..” Hjelp dem med å få system på lekser og på hvordan de arbeider. Hjelp dem med førlesing, - hva handler dette om? Snakk om det de har lest Snakk med dem om at det er viktig å få gode karakterer Hjelp dem å organisere forberedelsene til selve eksamen Solid innsats på slutten kan gi god uttelling på eksamen!

Viktige datoer 2013: 15.mai ~ Opplysning om trekkfag 21.mai ~ Eksamen matematikk 23.mai ~ Eksamen norsk hovedmål 24.mai ~ Eksamen norsk sidemål 30.mai ~ Eksamen engelsk ?. juni ~ Muntlig eksamen 18.juni ~ Avslutningsfest, utdeling av vitnemål