Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!
VELKOMMEN TIL WANG Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien! Vilhelm Lae Rektor, WANG Oslo

2 EN LITEN SKOLE I OSLO SENTRUM

3 Program i dag Orientering ved rektor og adm kl.18.00 – 18.30
Møte med klassestyrere kl Avtale konferansetimer, møte faglærere kl – 20.00

4 Praktisk informasjon Fagplaner Skole- og ordensreglement Fronter/Teams
Fraværslister Meldingsbok

5 ”Våre elever hevder at WANG innfrir løfter og holder det de lover”
OPPFØLGING Leksehjelp 3 ettermiddager i uken Åpent bibliotek hver ettermiddag/kveld PC til alle Vg1 elever Fast ukedag med matematikk etter skoletid Prøveplaner pr. trinn ”Våre elever hevder at WANG innfrir løfter og holder det de lover”

6 FAG- OG TIMEFORDELING

7 Våre fokusområder Blir sett og får en unik og tett oppfølging
Har et trygt og inspirerende miljø Lærer å mestre utfordringer og løse alle typer oppgaver Elevene utvikler høy kompetanse i alle fag

8 EKSAMENSRESULTATER

9 Elevundersøkelsen

10 Foreldresamarbeid Foreldremøter (§ 4-3 1. ledd i forskriften)
Foreldresamtaler (§ ledd i forskriften) Varsling (§ ledd i forskriften)

11 Begrepsavklaring § 3-16.Sluttvurdering i fag § 3-11.Undervegsvurdering
Undervegsvurdering i fag skal brukast som ein reiskap i læreprosessen, som grunnlag for tilpassa opplæring og bidra til at eleven aukar kompetansen sin i fag. Halvårsvurdering (julekarakter) § 3-16.Sluttvurdering i fag Sluttvurderinga skal gi informasjon om kompetansen til eleven ved avslutninga av opplæringa i fag etter den læreplanen skolen har fått godkjend etter friskolelova § 2-3 jf. § 3-3. Standpunktkarakter (vitnemål)

12 Fravær og vurderingsgrunnlag
§ 3-3. Grunnlaget for vurdering i fag Grunnlaget for vurdering i fag er dei samla kompetansemåla i læreplanane for fag slik dei er fastsette i den læreplanen skolen har fått godkjend etter privatskolelova § 2-3. Eleven skal møte fram og delta aktivt i opplæringa slik at læraren får grunnlag til å vurdere eleven sin kompetanse i faget. Læraren skal leggje til rette for at han eller ho får eit tilstrekkeleg grunnlag for å vurdere kompetansen til eleven, slik at den retten eleven har etter § 3-1, blir oppfylt. Stort fråvær eller andre særlege grunnar kan føre til at læraren ikkje har tilstrekkeleg grunnlag for å gi halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter. § 3-15.Samanhengen mellom undervegsvurderinga og standpunktkarakteren i fag Undervegsvurderinga skal fremme læring og gi eleven høve til å forbetre kompetansen sin gjennom opplæringstida i faget. Den kompetansen eleven har vist undervegs i opplæringa er ein del av grunnlaget for vurderinga når standpunktkarakteren i fag skal fastsetjast, jf. § 3-3 og § 3-17.

13 Skoleåret har 190 dager, og elever og foresatte har 175 dager til ferier og andre ikke læringsrettede aktiviteter. Alle dager/timer man er borte fra skolen i løpet av de 190 dagene er å betrakte som fravær.

14 Fravær § 3-46 Forskrift til Friskoleloven
For inntil samanlagt 10 hele skoledagar i eit opplæringsår, kan ein elev krevje at følgjande fråvær ikkje blir ført på vitnemålet eller på kompetansebeviset dersom det kan dokumenterast at fråværet skyldast: a) helse- og velferdsgrunnar (legeerklæring) b) arbeid som tillitsvald c) politisk arbeid d) hjelpearbeid e) lovpålagt oppmøte f) representasjon i arrangement på nasjonalt og internasjonalt nivå. Sykdom og kronisk sykdom Innanfor ramma av 10 skoledagar kan elevar som er medlemmer av andre trussamfunn enn Den norske kyrkja, krevje at inntil to dagar fråvær som er knytt opp mot ei religiøs høgtid, ikkje blir ført på vitnemålet eller på kompetansebeviset. For å få strøket fravær frå vitnemålet etter denne regelen, søker man på eget søknadsskjema. Dokumentasjon må vedlegges søknaden

15 10% - regelen I vidaregåande skole skal eleven ikkje få halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter ved fråvær i meir enn 10 prosent av timane i faget. Eleven kan likevel få vurdering med karakter dersom det er dokumentert at fråvær i meir enn 10 prosent av timane i faget skyldast slike grunnar som er nemnde i § 3-46 femte ledd bokstav a til f og åttande ledd.

16 Fravær oppsummert

17 Fagprat Heldagsprøver og årsprøver
Avgangsfag (standpunktkarakter) etter Vg1 Matematikk, Samfunnsfag, naturfag, engelsk og geografi Eksamen Kan komme opp i muntlig el. Skriftlig (ca. 30%)


Laste ned ppt "Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google