Velkommen til foreldremøter for Vg1 21. og 22. september 2010.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevenes rettigheter og plikter
Advertisements

Bjørkelangen videregående skole
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Abildsø skole - Eksamen 2014.
Velkommen til infomøte på Tanks vgs
VALGETS KVALER ER: Elevens valg!
A KSEPTERER DU HVA SOM HELST?. Hvor finner vi rettigheter?  Skolen på papiret finner vi i hovedsakelig i:  Opplæringslova  Opplæringslova har en forskrift.
Informasjonsmøte om eksamen
Velkommen til infomøte på Tanks vgs • Kartleggingsprøver • Orden og fravær • Eksamen • Vitnemål / kompetansebevis.
Orientering om fagtilbudet ved U. Pihl videregående skole
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Kontaktmøte for Vg Del 1: Samling i kantina med informasjon fra rektor og Elevtjenesten (rådgivere, PPT, helsesøster og miljøarbeider) Del 2:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Velkommen til foreldremøter for Vg1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. MESTRING ENGASJEMENTRESPEKT.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Informasjonsmøte om eksamen
Føring av fravær på vitnemålet. Innskjerping fra skolestart : Kunnskapsdepartementet fastsetter med virkning fra 1. august 2010 strengere krav.
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UNGDOMSTRINNET
Foreldremøte 26.september 2012
Flatåsen skole Foreldremøte 19.september Stryringsdokumenter  Opplæringsloven  Kunnskapsløftet  Virksomhetsplan  Årsplaner  Periodeplaner 
Individuell vurdering
Elevundersøkelsen 5. – 7. trinn Motivasjon og innsats Vår 2011Vår Motivasjon (interesse for å lære) Grønn 1.2 Innsats Grønn 1.3 Lyst.
Program Karrieresenteret i Vesterålen Arbeidsmarkedet Nettsteder til bruk i karriereveiledninga Muligheter i ungdomsskole og vgo til helt eller delvis.
Husregler.
Videregående opplæring -NYE VEGER -NYE MULIGHETER NYE UTFORDRINGER.
Samarbeid mellom skole og hjem
Videregående skoler i Skien
INFORMASJONSMØTE 19. APRIL
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
Foreldremøte 8.september trinn
Foreldremøte 8.september trinn
Velkommen til Ski videregående skole. Program Generell orientering om skolen Presentasjon av rådgivere Fagvalg Vurdering Møte med kontaktlærerne.
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
Foreldremøte 10.trinn 4.februar 2015
Om vurdering og eksamen Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og.
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
ORIENTERING OM EKSAMEN OG KLAGERETTIGHETER Elvebakken Onsdag 6. mai 2015 Torsdag 7. mai 2015.
Velkommen til Drømtorp vgs Foreldremøte Vg2. Agenda Presentasjon av skolen Visjon/målsettinger Resultater Forventninger Nyttig informasjon Eksamen Lærlingeordningen.
Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode Velkommen til Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfelleskap.
Oslo kommune Utdanningsetaten Oslo Handelsgymnasium Velkommen til Oslo Handelsgymnasium Vg1 studiespesialisering Onsdag 2. september 2015.
Velkommen til Foreldremøte Vg1 og Vg2 Danielsen Videregående Skole
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
Velkommen til Rælingen vgs Møte med foresatte torsdag
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Fraværsgrense i videregående opplæring 1  Fra skoleåret er det innført en fraværsgrense på 10% i de videregående skolene  Hensikten er å redusere.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Oslo kommune Utdanningsetaten Oslo Handelsgymnasium Velkommen til Oslo Handelsgymnasium Foreldremøte 1SEA Onsdag 2. september 2015.
OM FRAVÆR OG KARAKTERER NYE REGLER. MØTEPLIKT Du har møteplikt på skolen hver dag og hver time i alle fag. Du skal delta aktivt i opplæringa og bidra.
Liten skole Skole med lange tradisjoner Elever fra hele Norge Skolen eies av de ansatte; ikke utbytte Skolepengene; kr. 8000,- fordelt på to innbetalinger.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. PROGRAM Quiz Info om klassemiljø, lekser, leksehjelp, foreldreundersøkelsen, lesediplom, utviklingssamtaler, kontakt med.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
NYTT RUNDSKRIV OM FRAVÆR!
ÅPENHET MANGFOLD ENGASJEMENT MESTRING
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Husregler.
Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til
Velkommen til foreldremøte!
23. November 2017 Skolen fyller 50 år !
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
"Tjuvstart på videregående" FORELDREMØTE FORSERT LØP 30.MAI 2018
Skøyenåsen skole Eksamensinformasjon Vår 2018.
Velkommen til Oslo Handelsgymnasium
Møte for foresatte Vg
Elevenes rettigheter og plikter
Utdanningsvalg 10. trinn -valg av videregående opplæring
Gjeldende regelverk om vurdering
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøter for Vg1 21. og 22. september 2010

Vår visjon: ”Kunnskap i sentrum” Det betyr at: - vi vil markere at kunnskap er viktig - vi vil markere at målet vårt er at alle skal lære - vi vil markere at alle må jobbe for å skaffe seg kunnskap.

Hva forventer vi av elevene? At de prioriterer skolearbeidet. At de møter frem i rett tid. At de utnytter skoledagen best mulig. At oppgaver leveres til rett tid. At de engasjerer seg. At de gjør så godt de kan!

Våre forventninger til dere foresatte At dere følger opp skolearbeidet; spør hvordan det går, og gjerne ber om få se hva lærerne har skrevet inn i OPPAD av fravær, karakterer, kommentarer. At dere bidrar til å holde fraværet på et lavt nivå. At dere minner om at skole er viktig.

Elevenes rettigheter (1 ) 3 års fulltids undervisning Årstimetallet skal oppfylles Underveisvurdering Elevsamtaler Klagerett på standpunkt- og eksamenskarakterer. Varsel dersom det er fare for IV i fag eller nedsatt karakter i atferd og/eller orden

Elevenes rettigheter (2) Retten til et godt fysisk og psykososialt miljø. Skolen har plikt til å følge opp rapporter om mobbing og trakassering.

Foresattes rettigheter Skolen skal holde foreldremøter i Vg1 og Vg2. (sept/februar) Foreldre har rett til en planlagt samtale med kontaktlærer. Foreldre skal få varsel om fravær og om fare for at eleven kan få IV i ett/noen fag, og om fare for å få nedsatt karakter i atferd og/eller orden.

Mysen videregående skole. 8 utdanningsprogram. 930 elever 190 ansatte Skoledag 0830 – Elevene får gratis frukt og grønt. Store byggearbeider

Elevundersøkelsen Skolens resultater er bedre i år enn i fjor, så nå har vi hatt fremgang over tre år.. Elevene er interessert i å lære, men ikke like interessert i å jobbe hardt. Elevene er jevnt over fornøyd med undervisningen, og synes de har nok å strekke seg etter. Vi kan bli enda bedre på underveisvurdering.

Resultater (1) Drop-out; 4,5% Fraværet; 9 dager + 25 timer i snitt; det er mye! Elever som fullfører og består skoleåret, altså får 2 eller bedre i alle fag, varierer fra under 50% til ca 90%. Eksamensresultatene på Østfoldnivå, eller litt over, i snitt.

Resultater (2) Matematikk er problemfaget for mange elever; 45% presterte under kritisk grense på kartleggingsprøven. Kroppsøving og naturfag er fagene med flest Ikke vurdert, altså at elevene er så mye borte at de ikke får karakter. IV er verre enn 1!

Gratis skole – hva betyr det? Elevene får låne alle lærebøker, som i grunnskolen. Bøkene kan kjøpes, til full pris. Elevene må kjøpe kalkulator, kladdebøker, malerpensler, arbeidsklær, ordbøker selv. Utstyrsstipendet dekker en del av disse utgiftene. Elevene får låne en PC gjennom skoleåret.

Gratis skole (2) Elevene skal i prinsippet ikke behøve å betale for ekskursjoner. MEN: Budsjettet er ikke økt, altså har vi ikke råd til mange ekskursjoner. Elever (og foresatte) kan betale Frivillig å delta. Her er det noen dilemmaer…..

Fraværsreglene. Alt fravær registreres i fraværssystemet OPPAD. Elevene kan se hva som er registrert Elevene skal melde fravær via SMS eller e-post. Planlagt fravær, herunder ferieturer, skal meldes på forhånd.

Fravær – konsekvenser. Stort fravær kan gi nedsatt ordenskarakter eller nedsatt atferdskarakter. Stort fravær kan føre til at eleven ikke får karakter i faget/fagene. Eleven skal varsles på forhånd. Noe fravær (§3-47) føres ikke på vitnemålet, men da kreves det dokumentasjon fra lege.

Fravær som ikke kommer på vitnemålet §3-47 i forskrift til opplæringslova. Eleven kan ”trekke fra” inntil 10 dager. Sesjon, politiske verv, deltakelse på landslag. Sykefravær ut over 3 dager, dokumentert av lege.

Årstimetallet. Elevene har krav på å få årstimetallet oppfylt. Noen uker blir det flere timer enn ”normalt”; innenfor rammen 0830 – 1520, for å ta igjen timer som går tapt. Elevene kan ikke inngå faste avtaler om arbeid etc. innenfor skoledagen, selv om det er noen undervisningsfrie økter på timeplanen.

IKT-satsing. Alle elevene, har sin egen bærbare PC. Elevene har skrevet under forpliktende låneavtale, og har ansvaret for å ta vare på PC-en. Elevene har tilgang til undervisnings- portalen, via brukernavn og passord. (E-postadresse, fraværssystem, karakterføring, læringsressurser.)

Noen praktiske forhold. Skolekortet er et verdipapir. Det koster 200 kr å få et nytt. (+ ev skyssutgifter) Skolens forsikring dekker ikke tyveri fra elevene. Husk å følge med på meldinger fra lånekassen. Stort fravær; stipendet trekkes inn.

For resten av kvelden. Finn ”din” kontaktlærer. Ta med kaffe på vei til klasserommet. Spør gjerne! Rektors presentasjon blir lagt ut på Ha en nyttig kveld videre !