Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Velkommen Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018

2 Atlanten ungdomsskole
ca 340 elever Neste års 8.trinn er fordelt på 4 klasser. 3 baser i 1 skole Trygghet, trivsel og læring Idrettshallen er vår arena i kroppsøving og valgfaget Fys.ak. 2 kontaktlærere per klasse eller 3 kontaktlærere på 2 klasser, avdelingsledere, faglærere, spes.ped koordinator, 2 rådgivere, Sekretær, assistenter, avdelingsledere og rektor

3 «Grugleder» Mange foreldre og elever «grugleder» seg til oppstarten til ungdomsskolen. Det er knyttet spenning til overgangen fra barneskolen, fra det som er kjent og kjært og over til «alt det nye». Det bruker å gå veldig bra !

4 Nytt for ungdomsskolen
Bolk-undervisning, 4 bolker a 70 minutter hver dag Variert, praktisk, relevant og innholdsrik undervisning for alle Satsningsområder: VfL, klasseledelse, GRF og relasjonskompetanse AUS har vært med i den nasjonale satsninga «Ungdomstrinn i utvikling» AUS deltar i den nasjonale satsinga «Læringsmiljø» gjennom Udir fom h-18 Alle basisfag 2 lærere- tilpasset opplæring

5 Vær med ! Hvordan kan denne overgangen bli best mulig for ditt barn?
Følg med og følg opp! Snakk MED og ikke OM Vi anbefaler på det sterkeste at foresatte følger opp det som skjer på skolen Noen foresatte føler at de ikke har den nødvendige kompetansen til å hjelpe barna sine. Man trenger ikke være professor…. Mye har forandret seg siden dere gikk på skolen Det beste rådet vi kan gi: Vær interessert i skolegangen til barna, snakk positivt om skolen, ha høye forventninger til barna deres. ROS barna deres når de jobber godt….

6 Et hode under ombygging!

7 Sånn er det !! Tenåringer kan trenge hjelp til å holde orden og struktur….. I puberteten starter en kraftig ombygging av hjernen Evnen til å planlegge, resonnere, tenke logisk og hemme impulser er faktisk ikke modnet ferdig før i 22 års alder

8 Hva betyr dette ? Ungdom er under ombygging, de er IKKE voksne, og de trenger hjelp til å huske alt de skal både gjøre og ha med seg. Minn på barna deres hva de har av gjøremål! Vær med dem på veien, det gjør det så mye lettere både for dem og dere! Barna trenger dere fremdeles.

9 Forventninger Følg opp barnet både faglig og sosialt
Delta på foreldremøter og utviklingssamtaler Ha en dialog med skolen slik at lærerne får den informasjonen de trenger Følg med på informasjon fra skolen (skolens nettside, i Fronter, e-postbeskjeder eller ranselpost) Vær åpen for samarbeid med skolen Kjenn til skolens ordensreglement og regler Sørg for at din ungdom kommer seg til skolen presis Sørg for at din ungdom har med seg nødvendig utstyr Sørg for at din ungdom møter uthvilt på skolen Støtt opp om et godt klassemiljø Vær opptatt av hvordan din ungdom oppfører seg på skolen både til medelever og voksne Snakk til og ikke om Pass på at du husker å rose ungdommen din Skriv melding i meldingsboka hvis ungdommen din har vært syk eller borte fra skolen av andre grunner Støtt skolen i dens arbeid mot rus, mobbing og vold Ta opp problemer på lavest mulig nivå Vær positiv til at skolen tar kontakt med annen instans dersom eleven har behov for dette.

10 Atlanten standard: Dette kommer til uttrykk i timene ved at man ser elever som samarbeider og hjelper hverandre. Elever, jevnaldrende og eldre og yngre, hjelper hverandre og lærer av hverandre, faglig og sosialt. De store elevene er gode rollemodeller. Elevene snakker hyggelig til hverandre, ingen plager, erter eller mobber, verken direkte eller på nett eller telefon. Elevene griper inn når noen er i fare eller har det vondt. De er gode representanter for skolen vår når vi er på turer og ekskursjoner.

11 Er noe vanskelig? Vi er her for at din ungdom skal oppleve ungdomsårene med glede. Vi vil ha en skole som er trygg og god for alle. Sammen om den gode skole!

12 Nettvett og mobilbruk hver elev får sin egen pc databrukeravtale
når og hvordan brukes pc mobiltelefonen

13 Underveisvurdering Formålet med underveisvurderingen er å
bidra til læring gi et grunnlag for tilpasset opplæring bidra til at eleven øker sin kompetanse i fag Underveisvurderingen kan være både skriftlig og/eller muntlig, og skal skje fortløpende. Halvårsvurdering er underveisvurdering.

14 Egenvurdering Egenvurderingen er en del av underveisvurderingen. Formålet med egenvurdering er refleksjon og bevissthet om egen læring. Eleven skal delta aktivt i vurderingsarbeidet på tre måter. De skal få trening i å vurdere hva som forventes av et bestemt arbeid. De skal vurdere egen kompetanse i faget eller lærefaget. De skal vurdere egen faglig utvikling, det vil si hvordan de utvikler seg over tid og hvordan de lærer best.

15 Sluttvurdering Sluttvurderinger er standpunktkarakterer
eksamenskarakterer

16 Heldagsprøver og eksamen
det legges til rette for mestring prøve og feile prosessorientert forberedelse til eksamen

17 Digital meldingsbok dokumentasjon på fravær alt blir arkivert
tenk over hva du skriver


Laste ned ppt "Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google