Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

"Tjuvstart på videregående" FORELDREMØTE FORSERT LØP 30.MAI 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: ""Tjuvstart på videregående" FORELDREMØTE FORSERT LØP 30.MAI 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 "Tjuvstart på videregående" FORELDREMØTE FORSERT LØP 30.MAI 2018

2 Agenda Hva ordningen innebærer Sluttvurdering/fravær
Organisering av undervisningen Læremidler Erfaringer Forventninger Muligheter etter gjennomført fag fra vgs på ungdomsskolen Kontaktperson Spørsmål 

3 Hva ordningen innebærer
Elevene følger opplæring i hele faget (hhv. engelsk eller matematikk 1T) med elevstatus på videregående skole Elevene har prøver, innleveringer mv. i faget på videregående – ikke på ungdomsskolen de går på Samme krav til frammøte og aktivitet som for andre elever. Fravær meldes til forsert-løp lærerne – ikke ungdomsskolen.

4 Sluttvurdering/fravær
Det settes standpunktkarakter i faget Elevene inngår i eksamensuttrekket på vgs. Elever som evt trekkes ut får melding om dette per /sms (til elever og foresatte) samme dag som melding om trekk. Dersom det skulle bli sammenfall av eksamensdag har us eksamen forrang. Eleven får kompetansebevis ved endt opplæring (sendes til ungdomsskolene) Evt fravær føres på kompetansebeviset (ikke på vitnemålet fra us eller vgs)

5 Organisering av undervisningen
Undervisning to økter per uke (i egne grupper med fast lærer): Tirsdager – 15.50 Torsdager – 16.10 Inneværende skoleår: Siste undervisningsdag: Tirsdag 15.mai Ved uttrekk til eksamen: Melding om trekk skriftlig/muntlig både via rådgiver og sms/ Skoleåret 2018/2019: Første undervisningsdag: Tirsdag 28.august, oppmøte i aulaen kl Lærer tar i mot.

6 Læremidler Oslo Handelsgymnasium stiller med lærebøker
Hver elev er ansvarlig for sin lærebok Det er ikke tillatt å notere i bøkene (med unntak av navn og klasse fremst i boken) Ved tap av bok gjelder fullt erstatningsansvar Ungdomsskolene er ansvarlige for å holde PC-er Privat PC kan ev. brukes. I matematikk må da GeoGebra installeres hjemme. Kan OHG gi elevene gjestebruker å logge på med (brukernavn og passord)? Fra IKT OHG: De kan få et passord som varer hele skoleåret. Men er det ok for ungdomskolen de går på? (da har de egen gjestebrukere å logge på med der og)

7 Erfaringer fra lærerne!

8 Forventninger Hvilke forventninger har vi til elevene?
Anbefalt karakteren 5 eller 6 fra ungdomsskolen Må ha faglige forutsetninger / kunne nyttiggjøre seg undervisningen Elevene må kunne jobbe selvstendig, og tåle kombinasjonen av reisevei og økt arbeidsbelastning gjennom et helt år Elevene må delta i alle vurderingssituasjoner Elevene må ha med PC og andre læremidler til alle timene Tiltak for å avstemme forventninger Viktig med god veiledning fra faglærere og rådgivere før påmelding og raskt etter oppstart

9 Muligheter etter gjennomført fag fra vgs på ungdomskolen
Eleven kan ta faget på nytt i Vg1. På vitnemålet skal den siste karakteren føres, hvis den er 2 eller bedre. Kan velge å fortsette forseringen. De fleste videregående skolene legger til rette for at eleven kan ta Internasjonal engelsk eller matematikk R1 eller S1 mens han/hun går Vg1 De skolene vi kjenner, legger i Vg2 til rette slik at de elevene som ønsker, kan fullføre Vg3-kurset (hos oss har det omfattet matematikk R2 eller Samfunnsfaglig engelsk) Mulighet for å ta emner på universitetsnivå mens elevene går i Vg3. Disse kan siden inngå i en grad (eksamen avlegges, og godkjennes når elevene har fått generell studiekompetanse)

10 Påmelding og avmelding
Påmeldingsskjema sendes fra ungdomskolen til senest innen 15.juni 2018 Det er rådgiver som melder på og evt. melder av Elever som ønsker å slutte i faget må melde fra til ungdomskolen. Ungdomskolen melder videre fra til Absolutt siste frist for å slutte i faget er 15.januar 2019

11 Kontaktperson OHG Studieleder Nils-Helge Rud
Tlf:


Laste ned ppt ""Tjuvstart på videregående" FORELDREMØTE FORSERT LØP 30.MAI 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google