Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til foreldremøte for Vg2 15.10.2012. Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til foreldremøte for Vg2 15.10.2012. Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt."— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til foreldremøte for Vg2 15.10.2012

2 Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt

3 Ny visjon og nye verdier; betyr det noe? Visjonen uttrykker det vi skal strekke oss etter. (Men som vi kanskje ikke når hver dag…) Våre verdier skal prege både handlinger og holdninger i skolehverdagen. Hos elever og lærere.

4 Få formelle nyheter: Samme regler når det gjelder orden, fravær etc. Når en elev fyller 18, er han/hun myndig, og skolen må forholde seg til eleven. MEN: vi vil fortsatt gjerne ha kontakt med foresatte. Eleven kan gi samtykke.

5 Ny læreplan i kroppsøving Større vekt på bevegelsesglede, litt mindre vekt på det idrettsfaglige. Elevens innsats vektlegges når karakteren settes. Ikke lenger fritak for praktisk del. Fritak for vurdering når det eleven gjør, ikke kan vurderes med karakter. Privatisteksamen er nå muntlig/praktisk.

6 Litt om eksamen Alle elever i Vg2 skal opp til én eksamen i mai-juni 2013: Muntlig, skriftlig eller tverrfaglig. Noen elever på yrkesfag kommer opp til to eksamener. (Uttrekk). Tverrfaglig eksamen i programfag for alle på Vg2YF, + evt. eksamen i engelsk, norsk eller samfunnsfag. Eksamen i fremmedspråk eller matematikk eller programfag, eller muntlig på Vg2ST.

7 Tyverier, spesielt Pcer. Eleven har ansvaret, jfr. kontrakten. Mistanke om rus. Skolen har plikt til å følge opp rapporter om mobbing og trakassering. (Men vi trenger hjelp fra elever og foresatte for å oppdage dette.) Noen utfordringer for oss

8 Våre resultater Drop-out; 5%. Fraværet; 12 dager + 27 timer i snitt; det er mye! (9,5%) Elever som fullfører og består skoleåret, altså får 2 eller bedre i alle fag, varierer fra ca 50% til 100%. Eksamensresultatene over Østfoldnivå, i snitt. Elevene trives.

9 Hva gjør vi for å bli bedre? Fokus på klasseledelse; altså bedre håndverk. Kurs, erfaringsutveksling, oppfølging. Vurdering for læring: Vi vil gi elevene tydelige tilbakemeldinger (fremover- meldinger), de kan lære noe av. Særlig fokus på matematikk og norsk. Vi har også fokus på fravær, orden og arbeidsvaner.

10 Ekskursjoner og studieturer. Elevene skal i prinsippet ikke behøve å betale for ekskursjoner. MEN: Skolen har ikke økonomi til å dekke mange ekskursjoner. Det planlegges studieturer til utlandet i noen fag/klasser, bl.a. fremmedspråk Vg2ST. Disse er frivillige, og koster en del= 4-5000 kr. Spør gjerne i klassen

11 For resten av kvelden. Finn ”din” kontaktlærer. Ta med kaffe på vei til klasserommet. Spør gjerne! Rektors presentasjon blir lagt ut på www.mysen.vgs.nowww.mysen.vgs.no Ha en nyttig kveld videre !


Laste ned ppt "Velkommen til foreldremøte for Vg2 15.10.2012. Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google