Kjønn og likestilling- menn i barnehagen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
- Sosialpolitikk, oppvekstpolitikk, kulturpolitikk og økonomisk politikk.
Advertisements

Barns rettigheter - personvern
Rammeplan for Barnehagens innhold og oppgaver
Kunnskapsbasert praksis – rød tråd i bachelorutdanningen Institutt for fysioterapi, Høgskolen i Bergen Liv Heide Magnussen Institutt for fysioterapi Avdeling.
Barns perspektiv. Av Gruppe 5. F1a Jon E. Brendsrud Trine Schanning
Tverrfaglig prosjekt Gruppe 1 Fredrik, Christine & Tine T.
Barneperspektiv Av: Gruppe 6, F1a. Karianne Solberg, Anette Isaksen,
Fra kvinnekultur til hva
Gruppe 6: Aina, Antonios, Christer, Elisabeth og Kenneth F1B
Hvordan arbeide med likestilling og likeverd i barnehagen?
Likestilling mellom kjønnene
Kjønnsbalanse i utdanning og arbeidsliv - hvorfor og hvordan? Kristina Jullum Hagen, 4. juni 2013.
Slik sikrer vi systematisk likestillingsarbeid
Erfaringer og erkjennelser fra praktisk likestillingsarbeid i Steinkjer kommune Karin Hovde, KUN senter for kunnskap og likestilling.
Mangfold og Likeverd Barn og kommunikasjon
Språk og sosialisering
Kompetente barn og unge - Verdier og kompetanse -
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
Prinsesse eller pirat – et fritt valg!
Evaluering av J&Ds kommunikasjon mot målgruppa. Problemstilling Gruppen skal evaluere dagens kommunikasjon mellom Jenter og Data og mulige søkere i den.
Mangfold og fellesskap
Kjell Erik Øie Statssekretær
Ikke lik, men like muligheter 
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanning og institusjon Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning og internasjonale.
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
Møte i Nasjonalt Råd for Teknologisk utdanning - Høgskolen i Oslo oktober 2007 Tiltaksplan for å styrke realfagene 2007/2008 Geir Anton Johansen.
Kampen om de kloke hodene -og jobben med å få dem ut til næringen…
Ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver Ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaverSamfunnsfag i F-utdanninga.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Tverrfaglig prosjekt - Samfunnsfag og Pedagogikk.
Språk ”En rekke barn har et annet morsmål enn norsk og lærere norsk som andrespråk i barnehagen. Det er viktig at barna blir forstått og får mulighet.
Mangfold og likeverd Barns identitet
M ANGFOLD OG LIKEVERD B ARNS IDENTITET Elin Øydna, Tine Håvak, Elisabet Larsen & Lina Wik Amundrød.
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
”En likestilt barnehage” -
Kjell Erik Øie Statssekretær
Etikk i pedagogisk arbeid
Regelverk, rammefaktorer og målsettinger
Kristine Angell, Kristine Gjelstad, Martine Haug og Renate Heyn.
T OSPRÅKLIG ASSISTANSE OG BARNEHAGENS FLERKULTURELLE SAMFUNNSMANDAT Katrine Giæver Bergen 24. mars 2009 Katrine Giæver 2008.
Likestilling på norsk – og internasjonalt Kjell Erik Øie Statssekretær i Barne og likestillingsdepartementet
Barnehagens samfunnsmandat
Etikk og nettvett Eva Marie, Heidi og Mona.
Menn, samliv og likestilling av Statssekretær Kjell Erik Øie For Nasjonalforeningen for folkehelsen Løten helselag
Barns perspektiv Tine T, Fredrik og Christine F1A.
Barnehageforum, Fylkesmannen i Oslo og Akershus 29. nov. 2013
Kjønn og sånn… Hvorfor og hvordan jobbe med likestilling i barnehagen.
Kjønnsperspektiv på ledelse
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Dokumentasjon som verktøy for læringsprosesser i barnehagen
Likestilling og likeverd i barnehagen
Nov.2008 HDH Eksamensforberedelser F2A og F2B. nov.2008 HDH Mål 2. semester Utvikle en etisk reflektert holdning til og faglig forståelse av mangfold.
Rammeplanen i barnehagene i Re og Hof! Etterutdanningsprogram.
SAMTALEN I BARNEHAGEN – det handler om mer enn rosa og blått.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Pedagogisk dokumentasjon i en lærende barnehage
Hvorfor og hvordan jobbe med likestilling i barnehagen. Samf vår 2009 F1A,B og D. Ved Rønnaug Sørensen. (Litt; Se siste lysbilde)
Side 1 omsorg solidaritet samhold Fagforbundet SKKO Vest-Agder Menn i barnehager Det er så altfor få av dem.
Har vi et kjønnsperspektiv i barnehagen? Tønsberg 2007 Innspill til den nye rammeplanen ved Rønnaug Sørensen. Sosiolog og høgskolelektor ved Høyskolen.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Likestilling i kommunalt planarbeid
Gruppeoppgave 1 semester 2
Mappeoppgave 4 i pedagogikk
Likestilling i kommunalt planarbeid
Forskjeller mellom gutter og jenter
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

Kjønn og likestilling- menn i barnehagen Tverrfaglig prosjekt (pedagogikk og samfunnsfag) Gruppe 6: Renate Olafsen, Karianne Solberg, Theres Wiik og Anette Isaksen

Vår problemstilling Hvorfor er det flere kvinner enn menn i barnehager og hvilke konsekvenser gir det i forhold til likestillingsperspektivet?

Tema og problemstilling knyttet til læringsmålene Samfunnsfag: Bli bevisst på å arbeide for likestilling mellom kjønnene for gjennom dette å kunne bidra til at jenter og gutter får like muligheter. Kunne legge til rette for en inkluderende barnehage i betydningen: toleranse for ulikhet. Pedagogikk: Utvikle evne til å se betydningen av og tilrettelegging for kulturelt mangfold i barnehagen. Tema: Identitet og barnet i familien

Barnehagens historie 1837, Trondheim. Første barneasylet. 1923, Oslo. Barneparkene. 1946. Komité for husmødrene. 1947. Lov om offentlig godkjenning av alle daginstitusjoner for barn. 1975. Første loven om barnehager. Fredrich Fröbel.

Likestilling Kvinner og menn skal ha de samme rettighetene, pliktene og mulighetene. Handlingsplanen for likestilling har fokus på to ting: å få flere menn i barnehagen og å utvikle og styrke likestillingsarbeidet i den daglige virksomheten med barn.

Menn i barnehagen Målet er å få 20% av personalet som menn. Barn har behov for nære forbilder og rollefigurer- som menn. Humoren og flørtingen kommer tilbake.

Hvordan beholde mennene: For mennene sin del er det ønskelig å jobbe på avdeling med flere menn. Skaffe mannlige lærere ved høgskolen: en mannlig rollemodell. Barnehager med mannlig ansatte må være synlige i nærmiljøet. 20 % mannlig ansatte som et kvalitetsmål i barnehagen.

OMSORG -Fysisk -Psykisk -Etisk - Maskulin omsorg?

Presentere mailene Vi har sendt mail til 12 demonstrasjonsbarnehager, og fått svar fra 5. Vi har samlet resultatene og laget fellessvar fra alle. Resultatene kan dere lese på vår side på wiki.

Konklusjon og avslutning Kvinneyrke Få menn – maskulint Flere menn – likestilt

Littraturliste Askland (1998) I: Askland og Sataøen (red.)(1998) Hva skal vi med menn? Oslo, Pedagogisk Forum. Blom, Kari (2004) Norsk barndom gjennom 150 år. En innføring. Bergen, Fagbokforlaget. Compfight. Bilder[Internett] Tilgjengelig fra: http://www.compfight.com/ [lest/hentet: 08.02.10] Haugland, V-S (1998) Flere menn i norske barnehager! Oslo, Barne og familedepartementet Holter (1998) I: Askland og Sataøen (red.)(1998) Hva skal vi med menn? Oslo, Pedagogisk Forum. Jansen (1999) I: Bjerkestrand, M og Pålerud, T (2007) Førskolelæreren i den nye barnehagen – fag og politikk. Bergen, Fagbokforlaget. Kjell Åge Gotvassli (2006). Barnehagen organisasjon og ledelse, Oslo, Undervisningsforlaget

Kunnskapsdepartementet (2005) Lov om barnehager,barnehageloven [Internett:] Tilgjengelig fra: http://www.regjeringen.no/upload/KD/Vedlegg/Barnehager/F-08-2006.pdf [lest: 01.02.10] Kunnskapsdepartementet (2006) Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver. Oslo, Kunnskapsdepartementet. Kunnskapsdepartementet (2006)Temahefte om menn i barnehagen, om å rekruttere og beholde menn i barnehagen. Oslo, Kunnskapsdepartementet. Larsen, A-K & Slåtten, M-V, 2006. En bok om oppvekst. Bergen, fagbokforlaget. Kunnskapsdepartementet (2008) Handlingsplan for likestilling i barnehage og grunnopplæring, 2008-2010. Oslo, Kunnskapsdepartementet [nternett] Tilgjengelig fra: www.regjeringen.no [Lest:01.02.10]