Vegen vidare… Kva skaper eit godt og utviklande læringsmiljø?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vurdering for læring i Vest-Finnmark
Advertisements

Noen utfordringer for skolene
Kva kan kyrkja lære av skulen? Å lære å lære Meiningsfull læring.
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Generelle tiltak og forebygging
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd.
Verdas beste skule,… på Toftøy ! Ingen utanfor - alle med ! Vi klarer alt ! Læring og trivsel for alle ! Visjon 1 Kva kan ein rektor ynskje seg Th Kittelsen.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
Ludvigsen-utvalet NOU 2014:7 Elevenes læring i fremtidens skole Revisjon eller revolusjon av læreplanen?
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
VELKOMMEN TIL LONE SKULE. SKULESTART INFORMASJON OM SKULEN GODE RÅD TIL FORELDRE FØR SKULESTART.
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Ungdomstrinn i utvikling på Volda ungdomsskule. Erfaringsdeling i høve lekse om samarbeid To og to: Kva var oppgåva til elevane? Kva la elevane vekt på.
Ungdomstrinn i utvikling på Volda ungdomsskule. Klasseleiing - læringsleiing Mykje meir enn reglar og rutinar! Klasseleiingsbordet: Ein integrert kompetanse.
Det vanskelege valet Ei orientering om muligheiter.
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si.
| Munnleg kommunikasjon. Kompetansemål lytte til og vere open for argumentasjonen til andre og bruke relevante og saklege argument i diskusjonar bruke.
Læringskultur i ditt klasserom -Avhengig av deg som leiar -Korleis du brukar mogelegheitene til å skape ein kultur som støttar og oppmuntrar til læring.
Fag og bøker Norsk Matematikk Lekser. Å lese saman med barnet Kvifor…
FORELDREKONTAKT MØTE ENGASJEMENT - kan ikkje velje det vekk, med du kan velje grad Mitt barn – følje opp lekse, interessere seg for.
LÆR LETTARE Studieteknikk for meir effektiv læring.
Lær lettare Studieteknikk for meir effektiv læring.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe i Gjesdal kommune har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde.
Helse Førde Resultat frå Multisenterstudie «Barn som pårørande» Kjellaug K. Berntsen Koordinator BSP.
VURDERING FOR LÆRING MÅLSETJINGAR, KJENNETEIKN PÅ GOD PRAKSIS OG ORGANISERING AV LÆRANDE NETTVERK.
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
FFK møte
Eigenvurdering og sjølvregulering
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
Velkommen.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16
Opplæringslova kapittel 9A
Betre læringsresultat vår 2014
Status: LeseLos og «Ungdomstrinn i utvikling»
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Eigenvurdering og sjølvregulering
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Intro om lærende nettverk - videreføring av utviklingsnettverk
3. trinn, Øyra Vurdering for læring.
BLR – referanse- og styringsgruppemøte 25.september 2015
Hvordan kan FAU bidra til å skape god skolemiljø?
| Munnleg kommunikasjon
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Pedagogisk kafé Kuventræ skule.
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
Profesjonelle læringsfellesskap
Fra kunnskap til handling
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
Studieteknikk for meir effektiv læring
Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale
Foreldremøte September 2017.
BTI- Stord kommune.
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Arbeidsgivarpolitikk for framtida
Møre og Romsdal fylkeskommune – vinnar av arbeidsmiljøprisen 2016
Blikk på intensjonsavtalen
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
VELKOMMEN TIL NETTVERSSAMLING!
Overordna del – verdiar og prinsipp i grunnopplæringa
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Vi er éin profesjon av barnehagelærarar, lærarar og leiarar i barnehage og skule. Samfunnsmandatet vårt er å fremje læringa, utviklinga og danninga til.
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
FORELDREMØTE 5B Sagstad skule hausten 2019.
Hausten 2019.
Utskrift av presentasjonen:

Vegen vidare… Kva skaper eit godt og utviklande læringsmiljø? Kultur og struktur for medskaping og medbestemming i Jærskulen

Ein lærarkvardag kan by på mange utfordringar. Fordi me arbeider med barn og ungdom i læring og relasjonar er overskot, trivsel, openheit og meistring spesielt viktig. Om ikkje dei tilsette er trygge på dette, vil det utgjera den største risikofaktoren for arbeidsmiljøet, og dermed og for elevane si læring og utvikling.

HOLDNINGSARBEID Alle tar ansvar – Overordna del 3 HOLDNINGSARBEID Alle tar ansvar – Overordna del 3.5 PROFESJONSFELLESSKAP og SKULEUTVIKLING «Skolen som samfunnsinstitusjon er forpliktet til å bygge på og praktisere verdiene og prinsippene for grunnopplæringen. Skoleeiere, skoleledere og lærere har ut fra sine ulike roller et felles ansvar for å legge til rette for god utvikling i skolen. De må sammen sørge for at skolens praksis er i samsvar med hele læreplanverket.»

MEDSKAPING Medskaping inneber at alle som deltek i eit møte, er godt førebudd, og er klar til å bringa inn nye tankar, idear og løysingsforslag til sakane på agendaen. Dette avviker frå tradisjonelle medbestemmelsesmøte (kanskje og personalmøte) der ein leiar legg fram forslag og resten av møtedeltakarane forstår si rolle som reaksjonær – være einig eller ueinig, sei ja eller nei….. Jfr. Irgens, Roald

LÆRINGSFELLESSKAP Når tempoet blir høgt, eller fråværet stort…. Kva skjer på DIN arbeidsplass da?

Skule er ikkje RUTINEARBEID Ingen dagar er like, og alle elevar har sine ryggsekker. Men det er VÅRE elever – på tvers av avdelingar og klassetrinn. Me er alle leiarar, og har trening i å handtera ulike behov. Å vera frontfigur i mange timer om dagen kan vera krevjande, og kjappe val må gjerast heile tida. Det er lett å bli sårbar i slike situasjonar! Idebanken.no

INVOLVERANDE SKULEUTVIKLING Å sjå framover - saman Stilla spørsmål framfor å presentera forslag Jakta på samanhengar meir enn årsakar Vurdera positive resultat framfor negative Prioritering framfor avstemming Ansvarsfordeling Udir – en lærende skole

SKAPA GODE SIRKLAR! Lærarane må meistra oppgåvene dei får, elevar merker godt om me trivs eller ikkje. Blide, positive og trygge vaksne smitter over på barna og elevene. Uavhengig av roller har me eit felles mål: å skapa den gode skulen.

AMBISJON: Tillitsvalde og leiarar saman om god skuleutvikling i Jærskulen. Hausten 2018: felles oppstartsmøte/skulering for ATVar og rektorar. Kommunalsjef Hå: Waldemar Pettersen HTV Gjesdal: Mads Soma Gilje Utviklingsleiar: Nina Nygård Magnussen

Framtidas kunnskap er vårt ansvar. https://padlet.com/annirenamundsen/nd639j09rffy