Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale"— Utskrift av presentasjonen:

1 Oppsummering etter arbeidsverkstad 2 Nordfjord hotell – 10. januar 2018

2 Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale

3 Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale

4 Vurderingskrysset. Gruppearbeid arbeidsverkstad 2
Vurderingskrysset. Gruppearbeid arbeidsverkstad 2. Kva er bra med omstillingsavtala? Kvifor? Kva kan verte betre? Meir konkret og detaljert. Reising fram til Må detaljerast og vere meir konkret. Slik at det tolkast likt av Selje og Eid. Sikre lønnsutvikling. Gjennomgang av særavtaler. Oppmøtestad- konkretiserast. Må avklarast og definerast tydeligare. Veldig mykje rom for skjønn. Bør utdype dette med permisjon. Kva typer permisjon? Kva type stilling har du. Vilkår. Kva periode er det snakk om? Denne omstillingsavtala gjeld frå – til. Lite pressisert. Skapar utrygghet og redsel for å ta ut permisjon. Kva ligg i mellombelse stillingar? Når en treng nokon frå no til ? Ikkje stadbundne tenester. Kva er det slags tenester. Det må definerast. Korleis? Lage eksempel til avtala. Blir då meir tydelig kva som er tenkt. Ligge linkar til loverket!

5 Kriterier for involvering i prosessen
Verneombud Tillitsvalgt Må vere med på heile prosessen Arbeidsplasstillitsvalt trygge personale på eigen arbeidsplass. Samarbeid med leiar og tillitsvalt. Endringstilsetjing. Begge inn i delprosjektet. Då kan dei vere med som medarbeidar. Tar det med vidare og informere sine medarbeidarar. Kan vere ulike oppfatningar hjå Selje og Eid. Må vere med på det som er viktig. Kan ikkje vere med på alle. Viktigast å vere med på gruppearbeidet innanfor sin sektor. Kor mykje tid må setjast av til å vere tillitsvalt om ein må vere med på mykje møter. Blir mange møter om ein skal følgje med på alle endringsstillingsmøter ol. Det er viktig at tillitsvalgt blir med på slike møter men det må settast av tid og midler til dette. Og ein må sjå det no at det blir slik og tilrettelagt for det og at alle er klar over at det vert slik. Ein tillitsvalt frå ein kommune og eit verneombud frå andre kommunen med i representasjonsprosessen. Jobbe saman i arbeidsgruppe. Kan samarbeide mykje på mail og ikkje fysiske møter. Må tillagast diditale møteplassar for å sleppe lange avstander og miste mykje tid på reise. Verneombod: skal medverke til at arbeidsmiljøet vert teke i vare i endring- og omstillingsarbeidet. Hovudverneombod og lokalt verneombod skal ha formell orientering om prosessen. Tillitsvalde: kan representere den enkelte arbeidstakar i omstillings- og endringsprosessen dersom vedkomande tilsette ønskjer dette. Hovudtillitsvalde skal ha formell orientering om prosessen. Henta frå omstillingsavtala s.5.

6 Kriteria for involvering i prosessen
Verneombod Tillitsvalde HMS-saker Løns-/tariffspørsmål Organisering av verneområde Leiaransvar å passe på dette Verneombod og tillitsvalde bør Ikkje stille i same sak. I tvilstilfelle bør tilsette vere tydeleg på kven ein ønskjer å ha med. Mange har vanskar med å skilje rollene til tillitsvald og verneombod Enklare involveringsprosessar i ein så krevjande situasjon

7

8 Vurderingskrysset. Gruppearbeid arbeidsverkstad 2.
Kva er bra med omstillingsavtala? Kvifor? Kva kan verte betre? Meir konkret og detaljert. Reising fram til Må detaljerast og vere meir konkret. Slik at det tolkast likt av Selje og Eid. Sikre lønnsutvikling. Gjennomgang av særavtaler. Oppmøtestad- konkretiserast. Må avklarast og definerast tydeligare. Veldig mykje rom for skjønn. Bør utdype dette med permisjon. Kva typer permisjon? Kva type stilling har du. Vilkår. Kva periode er det snakk om? Denne omstillingsavtala gjeld frå – til. Lite pressisert. Skapar utrygghet og redsel for å ta ut permisjon. Kva ligg i mellombelse stillingar? Når en treng nokon frå no til ? Ikkje stadbundne tenester. Kva er det slags tenester. Det må definerast. Korleis? Lage eksempel til avtala. Blir då meir tydelig kva som er tenkt. Ligge linkar til loverket!

9

10

11 Kva er bra med omstillingsavtala
Kvifor Kva kan bli betre Korleis Det manglar ein framdriftsplan, det bør inn eit punkt om dette. Kva skjer når dette dokumentet er ferdig, og når? Kan dokumentet verte meir konkret? Etablere ein god kommunikasjonskanal til medarbeidarane, knyte Stad2020 til kommunane sine intranett/internettsider. Vise tydeleg kva andre dokument som skal utarbeidast, og kva desse skal innehalde. Fare for at tilsette saknar informasjon, som dei vil finne i andre dokument.

12 Kva er bra med omstillingsavtala Mykje bra
Kvifor Kva kan bli betre Korleis Retningslinjer for deltaking i prosjekt Avsnitt om hospitering/livsfasepolitikk Eintydige reglar om arbeidstid/reisetid Klåre reglar for kompetansekartlegging – alle kan ikkje kartleggast. Tydeleg på kven, korleis og når Avsnitt om tidspunkt for kva tid innplassering i organisasjonen skal vere klar Retningslinjer for involvering av tillitsvalde og hovudverneombod Deltaking på bakgrunn av tema – må involverast der det er nødvendig for at dei kan ta i vare sine oppgåver etter HA og lover Må avklare korleis ein løyser problematikken rundt representativitet Skissere prosjektarbeidet og definere kvar dei tillitsvalde/hovudvernombod skal delta Informasjonsflyt viktig – samde om korleis informasjonen skal «flyte»

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Her er innspillene «min» gruppe kom til vdr omstillingsavtalen.
Hva er bra med omstillingsavtalen: Kvifor Klart språk -->ryddig, Bra dette med rettsvern i forhold til overtallighet Ansvar/ forventninger til ulike roller godt beskrevet Forut tenkt med tanke på endringer -varslet i god tid Utlysninger ledige stillinger som vil påvirker ny kommune - Kompetanseutvikling - satser på kompetanseheving/ satse på de ansatte Hva kan bli bedre: Korleis IA / ivareta eldre arbeidstakere/ ivare arbeidstakerne våre uansett utgangspunkt (kunne stått noen om det) Permisjon - " hva hvis vi gravide" . Ikke godt nok skrevet kan mistolkes (Lønnsutjevning - men det skal suppleres). Hvilke kriterium er det for prosjektstillingene?


Laste ned ppt "Arbeidsverkstad 2 om omstillingsavtale"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google