Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16
Kommunalsjef Line Rye Oppvekst og kultur

2 Grunnleggjande verdiar for alle som arbeider med born og unge i Os kommune skal vera:
• Anerkjenning - gje og bli • Meistring - kunna og visa • Tryggleik - beskytta og gje fridom «Det krevst ei heil bygd for å oppdra, danna og utdanna eit barn»

3 Eit år er gått… Frå oppstart 2014/115 Kva la vi vekt på? Barnehage: På kvar vår plass arbeidar vi heile tida for å gje born og unge best moglege oppvekstvilkår i Os. Vi må arbeide med ressurssituasjonen, med systema, med kvalitetsutvikling og med organisasjonen (kvar barnehage – kommunen – andre eigarar) Det gode oppvekstmiljø er avhengig av det gode arbeidsmiljø Mitt ønskje for barnehageåret 2014/15: Ein god kvardag for borna i alle barnehagane i Os og god kvalitet på innhaldet i barnehagane. Godt samarbeid mellom kommuneleiing/ administrasjon og kvar barnehage Sikre gode og opne møteplassar for nøkkelpersonale både frå kommunale og private verksemder Dele utfordringar og gode løysingar til beste for borna

4 Frå oppstart 2014/115 Kva la vi vekt på?
Eit år er gått… Frå oppstart 2014/115 Kva la vi vekt på? Skule: På kvar vår plass arbeidar vi heile tida for å gje born og unge best moglege oppvekstvilkår i Os. Vi må arbeide med ressurssituasjonen, med systema, med kvalitetsutvikling og med organisasjonen (kvar skule – og heile det kommunale systemet) Det gode læringsmiljø er avhengig av det gode arbeidsmiljø Mitt ønskje for skuleåret 2014/15: Vi skaper gode læringsmiljø i kvart klasserom Vi får til eit godt samarbeid mellom dei ressursane vi har i Os kommune Vi utfordrar kvarandre og støttar kvarandre i arbeidet for å gje barn og unge i Os kommune eit godt læringsmiljø.

5 Ein god skule og barnehage i Os kommune
Er avhengig av det som skjer i klasseromma og i barnehagen kvar dag Nøkkelpersonale er: Pedagogar, fagarbeidarar/ assistentar og anna støttepersonale i klasseromma/ barnehagen Oppveksteigar og oppvekstleiarar (rektor, inspektørar, barnehagestyrar),administrasjon skal bidra til så gode rammar som mogleg Samarbeid med tillitsvalde om gode løysingar for organisasjonen og for tilsette Fagtenestene (PPT, førebyggjande helse, barnevern) skal bidra med si fagkompetanse gjennom rådgjeving og konkrete tiltak. Samarbeid med bibliotek, kulturskule og nærområdeutvikling innan kulturfeltet.

6 Satsing på Betre læringsresultat
Budsjett: 2014: til tidleg innsats i 1 klasse (vidareført i 2015) 2015: til innføring av Leselos (skule) og DUÅ (Dei utrulege åra – barnehage) Betre læringsresultat er sentralt i alt vi gjer. Ligg tiltak/aktivitet i ordinært budsjett som drar i same retning.

7 Fokusområde i prosjektet:
Kva er gjort i skule og barnehageåret 2014/15 Styrking av læraren – fagleg og i rollen som klasseleiar Vidareutdanning lærarar: 8 lærarar fullførte vidareutdanning våren 2015. Vidareutdanning 2015/ lærarar søkte lærarar fekk innvilga. Klasseleiing: sjå punkt under Styrking av kvalitetsvurdering Ungdomstrinn i utvikling – nasjonal satsing. Os deltek i pulje 3. Førebuing gjennomført. Barnetrinnet: Rutinar om arbeid med resultat etter Nasjonale prøver (forarbeid, gjennomføring, oppfølging) Læringsmiljø/klasseleiing Læringsmiljø: Elevane sitt skulemiljø §9A Arbeid med LP Klasseleiing: Klare standardar for god undervisning; «Den gode timen» Følgje opp resultat frå elevundersøkinga. Heim – skule samarbeid Vert følgt opp på kvar skule. Samarbeidsmøte med Kommunalt foreldreutval (KFU) 4 gangar pr år.

8 Fokusområde i prosjektet:
Kva er gjort i skule og barnehageåret 2014/15 Leiing Rektorutdanning: alle rektorar og inspektører vert oppmoda om å delta på rektorutdanninga. 2 avsluttar i år. 2 nye startar. 8 har gjennomført tidlegare. Oppvekstleiarprogram saman med KS konsulent (går over 2 år) Tidleg innsats Styrking tal vaksne -1 trinn er gjennomført. nettverk 1 klasse er i gang. Overgangsplan barnehage –skule. Er revidert. Vert teke i bruk dette skuleåret. Etablering av fagsenter PPT (inn mot førskulebarn) Grunnleggjande ferdigheter Norsk: Leselos vert implementert Matematikk: geogebra trinn Lokalt arbeid med læreplaner Skulane har eigne prosessar knytt til dette.

9 Fokusområde i prosjektet:
Kva er gjort i skule og barnehageåret 2014/15 Språk i barnehagen Språkstimulerande tiltak Innføring av «Språk 4» ved førebyggjande helsetenester Psykososial plan i barnehagen Det vert arbeidd for å utvikle plan for psykososialt arbeid i alle barnehagane. Fleire barnehagar har plan! Dei utrulege åra Revitalisert satsing. 4 rettleiarar inn (frå skule, barnehage, barnevern, Førebyggjande helse) Samarbeid barnehage - heim Vert følgt opp i kvar barnehage Vi held fram med arbeidet i 2015/16. Prosjektet er ei satsing over fleire år!

10 Sentrale satsingar det komande året:
Leselos vert implementert i barneskulane: 2015/16 er oppstartsår. Vi byggjer kompetanse i eigen organisasjon. Det er kvar skule, kvar leiar, kvar tilsett som avgjer om Leselos vert et nyttig verktøy (8 av 10 har bekrefta oppstart) DUÅ: Implementering i barnehagane fortsetter: 7 barnehagar deltok førre år. 4 barnehagar er med dette året. Ungdomstrinn i utvikling: begge ungdomsskulane er med. Skulebasert kompetanseutvikling. En nasjonal satsing med tilbud om støtte til lokalt utviklingsarbeid. Tema: lesing i alle fag. Utvikling av sentrumsskulane: Lunde barneskule (nybygg og rehabilitering) og planlegging «skule aust om elvo» Tidleg innsats

11 Tidleg innsats - eksempel
Tidleg innsats i barnehage og skule Tidleg innsats – med tverrfagleg hjelp! PPT: Auka satsing mot førskuleborn gjennom etablering av fagsenter og rekruttering av 2 nye støttepedagogar. Mot skule: Auka fokus på systemarbeid og tilpassa opplæring i tillegg til spesialpedagogisk hjelp. Barnevernet kjem ut til skulane. Ønskjeleg: tidleg inn ved bekymring Vi har konsultasjonsteam mot vold og overgrep i Os. Kan nyttast til drøfting av saker ved mistanke Førebyggjande helse: særskilt fokus på tenestene til elevane i barneskulen dette året FriskOs – tilbod til overvektige barn og unge og deira familiar (samarbeid med helse) Kultur: auke i nærmiljøanlegg, satsing på bibliotek og kulturskule Etablerer nå skulevegringsteam/konsultasjonsteam – bistand inn i skulen

12 Oppvekst og kultur - Os kommune

13 Sentrale satsingar det komande året:
Leselos vert implementert i barneskulane: 2015/16 er oppstartsår. Vi byggjer kompetanse i eigen organisasjon. Det er kvar skule, kvar leiar, kvar tilsett som avgjer om Leselos vert et nyttig verktøy (8 av 10 har bekrefta oppstart) DUÅ: Implementering i barnehagane fortsetter: 7 barnehagar deltok førre år. 4 barnehagar er med dette året. Ungdomstrinn i utvikling: begge ungdomsskulane er med. Skulebasert kompetanseutvikling. En nasjonal satsing med tilbud om støtte til lokalt utviklingsarbeid. Tema: lesing i alle fag. Utvikling av sentrumsskulane: Lunde barneskule (nybygg og rehabilitering) og planlegging «skule aust om elvo» Tidleg innsats


Laste ned ppt "Velkomen til nytt skule- og barnehageår 2015/16"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google