Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER"— Utskrift av presentasjonen:

1 NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER
LUS Del 1: Felles foreldremøte ( ) Rektor og helsesøster leier felles økt Del 2: Klassemøter ( )(Val av klassekontakt/vara – FAU)

2 Ho gruar seg til resten av livet
Kva kan de føresette i samarbeid med skulen bidra med for å gjere desse tre åra på LUS gode og viktige ift overgang til vidaregåande og resten av livet? Kva er viktig å ha med seg på vegen?

3 Refleksjonar – folkehelse og livsmeistring
Takknemligheit God nok – like seg sjølv – bruke det grunnlaget ein har Respekt Tryggheit i å kjenne at ein er god nok Like kvardagen – ikkje alltid ha nye mål – fokus på vegen til målet (ikkje prestasjonen – Jesper Juul – sjå meg!)

4 Leksetilbud LUS – torsdagar – Lærar og sosiallærar tilstades. Ta med frukost – servering av frukt og drikke Frivillighetssentralen – Grandmo Måndagar 17-19 Niste – får drikke (varmt måltid av og til) Spørsmål? Kontakt Anita Kjørlaug tlf

5 Kva seier føresette ved LUS om livsmeistring?
Håndtere opp- og nedturar Godta situasjonen ein er i Akseptere at ein er god på noko/ikkje god i alt (Nb! 52% av alle jenter på vgs synes dei er for tjukke Tru på seg sjølv Respektere seg sjølv og andre Stå i livet Kjenne på glede i kvardagen

6 Kva ynskjer føresette at skulen skal setje fokus på (ift folkehelse og livsmeistring)?
Passe godt på i friminutta Elevane sine interesser og meistringsområder i fokus for å auke motivasjon Lov å gjere feil Viktig at skulen ser alle elevane Gje ansvar Lære dei å takle urettferdigheit, men å jobbe for rettferd Tone ned karakterjaget

7 OPPSUMMERT Være glad i seg sjølv – være nøgd med den ein er
Eks bruke briller….

8 DIALOG HEIM-SKULE Gjennom Visma Flyt skole - meld. Visma app – digital meldingsbok På ungdomsskulen kan elevane logge seg på sjølv med sin FEIDE-brukar Fråvær, kroppsøving Vurdering i Visma – eleven si faglege og sosiale utvikling (lenke til periodeplanar – og kva kan me bruke dei til?) Heimesida til skulen – aktivitetskalendar, lekseplan Kontoret, - Kristin; Mona K.; Ta gjerne ein telefon for mykje!

9 Kva forventar skulen av deg som føresett(e)?
At du orienterer deg på skulen si heimeside. Ein skal kjenne til; Periodeplan (mål for fag/tema), lekseplan, leselogg, vurdering i teams mm Kunne bruke Visma Flyt skule, sende melding om fråvær mm (NB! Kroppsøv.) og halde seg orientert om eleven si faglege/sosiale utvikling Delta på to utviklingssamtalar i løpet av året. Eleven skal vere med på samtalen, verte meir aktiv! Møte på arrangement og møter for føresette – være inkluderande? Støtte skulen aktivt, snakke positivt om skulen og lærarane Ta opp eventuelle negative erfaringar med lærarar/skulen så snart som råd Være realistiske i høve til borna sine føresetnader og jobbe med å auke ansvar for eige liv og lære for å gjere barna robuste

10 Forventningar til føresette:
Sørger for at barna et frukost, møter utkvilte og har med niste Set ramme for nettbruk Støttar opp om lesestimulerande tiltak og motiverer til å lese heime Passar på at barna har det utstyret dei treng (NB! Aktivitetsfriminutt) Snakkar med og rettleier barna ved evt meldingar frå skulen i høve eleven sin orden og åtferd og evt fråvær Søkjer minst muleg fri og legg feriereiser til skulen sine feriar/elevavspaseringar Er med på å byggje opp respekt for skulen og undervisninga

11 Nulltoleranse mot mobbing - regelverk om skolemiljø
Alle elevar har rett til å ha eit trygt og godt skolemiljø som fremjar helse, trivsel og læring. Det er elevane si eiga oppleving av korleis dei har det på skolen, som er avgjerande.

12 Me må våga å snakka om utestenging
Lisa Aisato: Vær snill med andres barn Bry deg om barna/ungdomane som fell utanfor Skulen jobbar med dette ift elevkveldar, få alle med på leirskule, arrangement Kva kan føresette gjere?

13 Skulen skal følgje med på at elevane har det det trygt og godt på skolen gripe inn og stoppe det med ein gong, dersom det er mogleg seie frå til rektor undersøkje det som har skjedd lage ein plan med tiltak Dersom ein elev opplever å bli mobba eller krenkt av ein lærar eller andre som jobbar på skolen, har skolen eit ekstra ansvar for å følgje opp sak.

14 Melde saka til fylkesmannen
Dersom du meiner at skolen ikkje har gjort nok for å stoppe krenkingar, kan du melde saka til fylkesmannen. Først må du ha teke opp saka med rektor på skolen. Det må ha gått minst ei veke frå du tok opp saka med rektor. Saka må gjelde skolemiljøet på den skolen eleven går på no. Er det helt spesielle tilfelle, kan du uansett ta kontakt med fylkesmannen. Fylkesmannen skal finne ut om skolen har gjort jobben sin, og bestemme kva skolen skal gjere for at eleven får det trygt og godt på skolen.

15 LÆRING FOR DET VIDARE LIV
Å høyre til – vårt felles ansvar


Laste ned ppt "NYTT SKULEÅR – NYE MULEGHEITER"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google