Oppgavestruktur <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kvalitative studier Trond Hatling Sintef Unimed Helsetjenesteforskning
Advertisements

Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Å overleve oppgaveskriving: Litteraturgjennomgang
Det utdanningsvitenskapelige fakultetet, Institutt for lærerutdanning og skoleforskning Artikkelbaserte avhandlinger og veilederrollen Seminar for kandidater.
Rapport - bedrift Sammendrag Innholdsfortegnelse
Hvordan skrive en god utredning?
Problemstilling Frode Svartdal UtTø H-2007.
Om å skrive masteroppgave MEVIT4000, vår Skriveutfordringer ifb. med masteroppgave Mengdetrening: tidligere erfaring er viktig Storstrukturens betydning.
Om å disponere masteroppgaver i forvaltningsinformatikk
Om å disponere masteroppgaver
Skriving av prosjektrapport
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Oppgaveskolen -V07_1 Innledning Arild Jansen, AFIN Oppgaveskolen 2007 Introduksjon Organisering av seminaret [Gjeste]forelesninger – hva er behovene ?
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Oppgaveskolen -V06_1 Innledning Arild Jansen, AFIN Oppgaveskolen 2006 Introduksjon Organisering av seminaret [Gjeste]forelesninger Leseliste – litteratur.
Panorama Vg2 Basis Lesing Læreplanmål: Mål for undervisningen er at elevene skal kunne - vurdere og gi tilbakemelding på andres muntlige presentasjoner.
Tema og problemstilling Institutt for statsvitenskap Kilde: Jan Erling Klausen.
Å drøfte Å drøfte er å diskutere – med seg selv. Diskusjonen skal foregå med argumenter. Gå alltid fra det generelle til det spesielle. Et argument er.
Sosiologiske metoder. Kvantitative metoder: ulike metoder for å måle mengder og er underlag for statistikk. Kvalitative metoder: et mangfold av teknikker.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Naturvitenskapen Foto: Getty images/Thinkstock. Naturvitenskap i dagliglivet Diskuter: Er kunnskap om naturvitenskap viktig for Helse? Forbruk og produksjon?
GENG , A 08:30-11:15 B 11:30-14:15.
Multiplikasjon - Leksjon 2: Hoderegningsstrategier store multiplikasjonsstykker Lekse til tirsdag.
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Kvantitativ metode med vekt på survey – del
Teoriens rolle - analyse
Arbeidet med prosjektskissen
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Bruk av teori i empirisk forskning
Rammer for presentasjon av FoU -arbeid
Prosjekttittel Ditt navn | Lærerens navn | Skolen din
Familieråd En for alle, alle for en
Case og empiri <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap
OADM Innføring i offentlig administrasjon og ledelse
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Muntlig vurdering – å veilede andre
Oppgaveskolen 2005 Introduksjon
Gang.
Forskningsprosjekt, tittel
Oppgave om gruppedynamikk
Om å disponere masteroppgaver
Litt om å skrive forvaltningsinformatikk
Studieverkstedet v/ Grethe Moen Johansen
Å skrive akademisk Formelle krav og sjangerkonvensjoner
Forskningsopplegg og metodekombinasjon Tommy Tranvik, AFIN
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Samtaletrekk B – Samarbeid
Naturfaglig kompetanse B – Samarbeid
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Den matematiske samtalen
Fra idé til publikasjon
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Samtaletrekk B – Samarbeid
Læreplanforståelse B – Samarbeid
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Analysere nyheter
1. Innledende påstander om organisasjoner
Definisjonsoppgave Definer begrepet TEORI
Kapittel 7: Hypoteseprøving
Skrive for å lære: mikrooppgaver på kurset
Kurs 9.3 s.384 Å analysere tekst Novelle
Å utvikle matematiske begrep B – Samarbeid
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Lyst til å lage poster? - tips og veiledning
Litt om å skrive forvaltningsinformatikk
Å få elevene til å argumentere B – Samarbeid
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Matematikklæreres profesjonelle utvikling B – Samarbeid
Om å skrive fagartikkel innen forvaltningsinformatikk (FINF4031)
Utskrift av presentasjonen:

Oppgavestruktur <Fag> <Navn> Institutt for statsvitenskap <Dato>

Agenda Struktur - hvorfor så viktig? Elementer i strukturen Introduksjon Analytisk tilnærming Analyse Diskusjon Konklusjon

Struktur – hvorfor så viktig? Vitenskap formes av antagelser, valg og tolkning Gi nok informasjon til at leseren kan bedømme om han/hun er enig med deg eller ikke Men uten struktur mister man leseren på veien – derfor: Forskeren (du!) må følge leseren hele veien Sammfunnsvitenskap er ikke sikker kunnskap (men det er jo heller ikke naturvitenskap i de fleste tilfeller). Derfor er slutninger/konklusjoner vi kommer med, basert på mer eller mindre usikre antagelser! For å underbygge våre påstander og forklaringer, må vi derfor være meget tydelige på hva vi ønsker å gjøre/besvare, hvordan og på hvilket grunnlag vi kommer frem til våre konklusjoner. Men hvis man skriver hulter til bulter, men en poeng der, og informasjon som man trenger for å vite det som står på side 3 kommer på side 5 vil det være vanskelig for leseren og danne seg en mening om hva man prøver å si. I tillegg: veldig irriterende som leser og man gidder ikke lese oppgaven deres (jeg må, men senere ønsker dere at andre også skal lese oppgavene dere – ikke minst i arbeidslivet!) Derfor—> følge leseren hele veien! Ditt ansvar at leseren lett kan lese gjennom oppgaven uten å lure eller lete frem og tilbake for å forstå.

Elementer i strukturen Introduksjon Tema Problemstilling Case Analytisk tilnærming Teori/perspektiver Metode / kilder Empirisk analyse Diskusjon Konklusjon Ingen fasit: Det er krav om visse elementer som MÅ være med, men det kan avhenge litt på oppgaven og problemstillingen hvordan det skrives på detaljnivå.  viktig at det blir flyt! Men dette er en grei «oppskrift»

Introduksjon Hva er fenomenet/temaet? Problemstilling Case Hvorfor er det aktuelt? Kontekst: Endringer, utvikling, mangler, katastrofe? Problemstilling Hvorfor er problemstillingen interessant/aktuell? Fokus på teoretisk og overordnet nivå Case Kort presentasjon av case Forklare hvorfor caset er egnet til å belyse problemstillingen Struktur for resten av oppgaven

Analytisk tilnærming Teori/analytisk tilnærming Metodisk tilnærming Hvilke perspektiver/teorier og hvorfor – begrunne teoribruken! Spesifisering av elementene i perspektivene Definisjoner/begrensninger Operasjonaliseringer – hvordan skal teorien brukes i ditt case? Hypoteser? Metodisk tilnærming Case: hvem/hva/når/hvor? Kilder: hva er kildematerialet og hvordan er det samlet inn? Hvordan skal kilder analyseres?

Analyse/diskusjon Løsning 1: Løsning 2: Rettesnor: Først redegjøre for empirisk analyse, deretter diskutere opp mot teori Løsning 2: Inkludere empirien aktivt i diskusjonen for å underbygge (teoretiske) argumenter Rettesnor: Hva passer DIN oppgave best for å få frem hovedpoengene på en tydelig måte for leseren? Ingen fasit 

Analyse/diskusjon Diskuter hvordan/hvorfor ved hjelp av perspektivene: Vis konkrete eksempler i empirien og koble det til teori/perspektivene Støtter antagelser i perspektivene funn i empirien? Kan teorien forklare funn i empirien? Ha en god struktur, enten Ta for deg ett og ett funn i empirien fra de ulike perspektivene Analyser caset først fra ett perspektiv, deretter det andre Andre muligheter er også mulig, men vær tydelig og systematisk!

Diskusjon EKS 1: Maktanalyse: kartlegging av aktører og deres ressursbaser Hva kan forklare utfallet? Manglende myndighet/ressurser Personlige egenskaper ved en enkeltaktør? EKS 2: Likheter og forskjeller av HR-strategi til en offentlig og privat virksomhet Strukturelle forskjeller med organisasjonene som begrunner forskjeller? Ulike byggeklosser krever ulike strategier?

Konklusjon Kort oppsummering av: Hva var problemstilling? Hva var svaret? Kan svaret si noe om temaet generelt/generaliseres til et større fenomen utover caset? Vurdering av den teoretiske tilnærmingen? Begrensinger ved oppgaven - oppfordre til ny forskning?

How to Write an Essay Rap (Jedd Bloom) Link: https://www.youtube.com/watch?v=tRpPHylKFCQ

Oppgave Lag en struktur for en tenkt problemstilling for enten: Valla/Yssen-caset OL-caset En dagaktuell nyhetsak Skriv kun overskriftene/underoverskrifter på gule lapper Velg hvilke perspektiver og case/kilder dere skal bruke Finn på analyser/resultater (innholdet er ikke det viktig, men strukturen!) Finn på en konklusjon 