Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Læreplanforståelse B – Samarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Læreplanforståelse B – Samarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 Læreplanforståelse B – Samarbeid
Modul 3 Læreplanforståelse B – Samarbeid

2 Mål Målet med denne modulen er at dere skal bli kjent med og reflektere over læreplanens ulike deler, og at dere skal bli mer bevisst på sammenhengen mellom disse.

3 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Tid Introduksjon 5 minutter Oppsummer forarbeidet i grupper 30 minutter Oppsummering i plenum 25 minutter

4 Oppsummer forarbeidet i grupper
30 minutter

5 Gruppearbeid knyttet til forarbeid
Gå sammen i grupper på tre-fire personer. Hver enkelt presenterer sine svar på refleksjonsspørsmålene i A – Forarbeid. Velg tre punkter dere synes er utfordrende ut fra formål og beskrivelsen av de grunnleggende ferdighetene.

6 Oppsummering i plenum 25 minutter

7 Oppsummering i plenum Hver gruppe legger frem sine punkter.
Med utgangspunkt i gruppenes bidrag, diskuter: Ivaretar vi fagenes formål og de grunnleggende ferdighetene på en god måte ved vår skole?

8 Læreplanforståelse D – Etterarbeid
Modul 3 Læreplanforståelse D – Etterarbeid

9 Mål Målet med denne modulen er at dere skal bli kjent med og reflektere over læreplanens ulike deler, og at dere skal bli mer bevisst på sammenhengen mellom disse.

10 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Tid Erfaringsdeling i gruppe/plenum 15 minutter Diskusjon i plenum

11 Erfaringsdeling og diskusjon
30 minutter

12 Erfaringsdeling i gruppe/plenum
Bruk samme grupper som under B – Samarbeid. Del eksemplene dere fant i C – Utprøving. Begrunn hvorfor eksemplene viser progresjon. Nå har dere fokusert på fagets formål, de grunnleggende ferdighetene og kompetansemålene i en læreplan. Finn minst et konkret grep dere kan gjøre for å ivareta de ulike delene i læreplanen bedre.

13 Diskusjon i plenum Del de konkrete grepene dere har funnet.
Med utgangspunkt i A - Forarbeid, B – Samarbeid og C – Utprøving: Hva er de største utfordringene for skolen vår, når det gjelder å ivareta alle delene i læreplanen? Skriv ned de viktigste punktene. Disse bør være utgangspunkt for videre utviklingsarbeid. Det er viktig at dere blir enige om og dokumenterer hvordan punktene skal følges opp.

14 Kilder Overordnet del – verdier og prinsipper for grunnopplæringen /overordnet-del---verdier-og-prinsipper-for- grunnopplaringen.pdf Læreplan i matematikk fellesfag lareplan/lareplan/?kode=MAT1-04 Læreplan i naturfag lareplan/lareplan/?kode=NAT1-03 Lokalt arbeid med læreplan – Å forstå progresjon progresjon/


Laste ned ppt "Læreplanforståelse B – Samarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google