Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Presenter deg selv, scenariet, og eventuelle gjenstander du vil bruke. FASTSETTE NORMER FOR SAMTALENE Gå gjennom “grunnreglene” for samtalen, som bør inkludere deltakerne må anerkjenne hverandres erfaringer, det som blir sagt skal forbli fortrolig, og alle bør delta aktivt i samtalene UTRYGT UTSTYR INTRODUKSJON VIS DETTE LYSBILDET:

2 VIS DETTE LYSBILDET: EKSEMPEL
Dette lysbildet “forteller historien,” som du eller en frivillig ansatt bør lese høyt. VIKTIGE PUNKTER Som tilrettelegger bør du sørge for å gå gjennom detaljene i den ansattes situasjon og følgene av den før du går videre til neste lysbilde. Sørg for at eventuelle historier de ansatte ønsker å dele er relevante for scenariet du holder på å presentere. UTRYGT UTSTYR EKSEMPEL VIS DETTE LYSBILDET:

3 VIS DETTE LYSBILDET: UTRYGT UTSTYR DISKUSJON SVAR PÅ SPØRSMÅL
Hva ville du gjort dersom du var Jedda? Merknad til tilretteleggeren: La deltakerne svare fritt og diskutere mellom seg. Er det Jedda gjør forsvarlig? Det er det ikke, fordi han ikke lar sikkerhet komme i første rekke. Vi oppnår ikke noen produksjonsmål på bekostning av sikkerheten. Uavhengig av tidsfristen skulle Jedda umiddelbart rapportert om forholdet til sin overordnede, og forsikret seg om at utstyret var trygt før de fortsatte produksjonen. Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå som resultat av det han gjør? Ved å tillate at en del av utstyret brukes på en utrygg måte, kunne Jedda skadet seg selv eller andre Tyco-ansatte. Når han ikke rapporterer om saken og/eller ikke opptrer trygt, kan det føre til sanksjoner, i ytterste fall avskjedigelse. Ville omstendighetene vært annerledes om en av de følgende variablene gjaldt? Linjen har hatt eksemplarisk sikkerhetsstatistikk under Jeddas ledelse. En eksemplarisk sikkerhetsstatistikk gir ikke Jedda lov til å tillate utrygge arbeidsforhold på fabrikken. Dersom Jedda vet at forholdene kan være farlige, og noen så blir skadet, blir den tidligere gode statistikken hans meningsløs. Jedda kjente utstyret godt, og følte at den midlertidige løsningen var trygg. Nei. Utstyr og maskiner skal aldri endres uten en grundig sikkerhetsanalyse. Jedda burde pratet med lederen sin og HMS-avdelingen. Jedda ikke visste at Tycos avtale sto i fare. Enten Jedda visste at kontrakten var i fare eller ikke, var ikke handlingene hans etisk forsvarlige, fordi han lot produksjonsmålet gå på bekostning av sikkerheten. UTRYGT UTSTYR DISKUSJON VIS DETTE LYSBILDET:

4 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Vis til Tycos nullskade-policy. Minn de ansatte på at Tyco mener alle skader på arbeidsplassen kan forhindres, og at vi alle bør forlate jobben hver dag like friske og uskadde som vi var da vi kom på jobb. UTRYGT UTSTYR RETNINGSLINJER VIS DETTE LYSBILDET:

5 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Avslutt slik du føler er mest hensiktsmessig, avhengig av ditt publikum, og hvordan de har reagert på og snakket om temaet og eksempelet. Oppsummer diskusjonene du har hørt. Benytt også anledningen til å understreke poengene fra tidligere om at ansatte skal opptre i tråd med Tycos verdier og etikk. Gjenta Tycos nullskade-policy, der den relaterer til problemstillingene og konsekvensene som ble drøftet i eksempelet. UTRYGT UTSTYR OPPSUMMERING VIS DETTE LYSBILDET:

6 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER UTRYGT UTSTYR
Minn de ansatte på at de ikke er alene når de tar beslutninger, og at når de har spørsmål, er det viktig at de tar dem opp med andre. Understrek ressursene som er tilgjengelige for alle ansatte, dersom de skulle få behov for å ta en sak opp på et høyere nivå. UTRYGT UTSTYR HVORDAN TA OPP EN SAK VIS DETTE LYSBILDET:


Laste ned ppt "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google