Sammenheng mellom IKT-bruk og læringsutbytte i videregående opplæring Rapportering om status og framdriftsplan for prosjektet til Østlandssamarbeidet 25.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1 Naturfag i norsk skole Besøk fra Danmark 1. februar 2016 Anders Isnes Naturfagsenteret.
Advertisements

U Ungdomstrinn i utvikling Noen forskningsfunn Pulje 2, samling 4 Høsten
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Tranøy kai Foto: Bjørn-Are Melvik Else Marie Ness 27.Januar 2016.
”Vandreboka” et nasjonalt prosjekt ”Mappevurdering som lim i et fireårig yrkesfaglig opplæringsløp”
Prosjekt «Innenfor skolen» 1. Tema for timen:  Bakgrunnen for prosjektet  Hva prosjektet går ut på i praksis  Hva vet vi om utprøvingen per dags dato.
FNF-samlingen, Granavolden Kjetil Bjørklund, KS 28. august 2007.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
WORLD SKILLS Skolekonkurranser som metode.. Hvorfor kan dette gi bedre læring? Å konkurrere kan være et virkemiddel for å sette fokus på bil og yrkesfag.
PROSJEKTOPPGAVE gruppe 2 FASE 3 – Høsten Presentasjon av gruppe 2: Herbjørn Henningsen – Finnmark Linda Ellingsen – Nordland Arvid Storegjerde –
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Kandidatundersøkelsen 2013  Undersøkelsen ble sendt til kandidater som avla en grad ved NTNU i perioden 2009 –2012, og som hadde en registrert post- og/eller.
UTDANNINGSFORBUNDETS LANDRAPPORT Tore Fjørtoft Sentralstyremedlem og leder av Sentralt Lederråd Majvik 2-4.september 2013 Landrapport 2013.
Inntakskvalitetsundersøkelsen Høsten 2008 Presentasjon LMU
3 4 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
SkoleVfL 2.1 Jåttå vgs august 2017 – mars 2019.
Sammendrag av resultater fra FoU-prosjektet:
Denne informasjonen gjelder for
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
ROS-analyse.
Kvantitativ metode med vekt på survey – del
Grunnlaget for innspillet
Senter for økonomisk forskning, Rambøll Management Consulting,
Resultatmåling av brukerstyrt forskning Styrker og svakheter
Svein-Tore Kristiansen, Arbeidsforskningsinstituttet
Kvalifikasjonsrammeverket
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Rapport: Å ville utvikle skolen
Byggfag samarbeidet skole/opplæringskontorene
Dialog Elektronisk medisineringsstøtte - fra apotek til mage
Utdanningskomiteen 19. mai
Bedre gjennomføring av det 13-årige opplæringsløpet
Sammenhengen mellom IKT-bruk og. læringsutbytte (SMIL) i videregående
Nasjonalt kvalitetsindikatorprosjekt
Velkommen til August 2017.
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
IE - Samlokalisering Allmøte 25. september 2017
Velkommen informasjonsmøte om EDAG og A-ordningen
Fellesmøte Fellesmøte.
Universitetskommune 3.0 Trondheim kommune – NTNU
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
RÅDGIVERSAMLING 8.SEPTEMBER PRAKSISBREVET
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
PRAKSISMØTE.
NAV-veiledere i vid. skole
USITs Målbilde og prioriteringer
20 September, 2018 Sjekkliste for beslutningspunkter (BP) knyttet til HiOAs prosjektmodell For mellomstore og store prosjekter - verktøy for prosjekteier.
Den matematiske samtalen
Arealeffektiv bruk av skolebygg i videregående opplæring
Informasjon til elever og foreldre skolemiljøutvalg
Modul 2 – Undersøke skolens vurderings- og oppfølgingspraksis
Hva tenker elevene om det å ha undervisning i Teknologiparken!
Egenkontroll og tilsyn Lillehammer
Kommunesektorens bruk av FoU
Mona Gundersen, Molde videregående skole
Vurdering Praksislærer gir veiledning og vurderer
Evalueringssystemet ved MN-fakultetet
Velkommen til foreldremøte om fagvalg, eksamenstrekk og sosialt miljø
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Gjennomføring etter 5 år
Nå er vi spente!.
Canvas-prosjekter 2017/2018 Det nedsettes en prosjektgruppe + en referansegruppe som skal legge til rette for administrativ og pedagogisk support og opplæring.
4. nettverksmøte – de siste brikkene
Digitaliseringsarbeidet i Lillehammer-regionen
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Desentralisert ordning for kompetanseutvikling i skolen
Kommunesammenslåing - Viken
Utskrift av presentasjonen:

Sammenheng mellom IKT-bruk og læringsutbytte i videregående opplæring Rapportering om status og framdriftsplan for prosjektet til Østlandssamarbeidet 25. September 2012

Oppstart og etablering av prosjektet Hvilken sammenheng er det mellom IKT-bruk og læringsutbytte i videregående skole og bidrar fylkeskommunens IKT-satsing til ønsket læringsutbytte?

Oppstart og etablering av prosjektet I bestillingen/utlysningen: KS ønsker tilbud på gjennomføring av et FoU-prosjekt som skal undersøke læringsutbyttet av IKT-bruk i videregående opplæring (vgo). Indikatorutvikling inngår som en del av prosjektet. Resultatet fra prosjektet skal danne grunnlag for videre forskning på effekten av pedagogisk IKT-bruk i opplæringen, og bidra til identifisering av god praksis slik at ressursbruken kan optimaliseres.

Oppstart og etablering av prosjektet Det skal utarbeides indikatorer som kan gi kjennetegn på godt skoleeierskap på området slik at skoleeiere får et bedre grunnlag for å være aktive pådrivere og premissleverandører for IKT-satsingen i respektive fylkeskommuner. Det skal videre utarbeides indikatorer som kan gi kjennetegn på godt skolelederskap på området. Det er av spesiell interesse å identifisere hva som kjennetegner lærere som lykkes i å integrere IKT i læringsarbeidet. Funn på dette området vil kunne gi et godt grunnlag for mer målrettet kompetansehevingstiltak lokalt og sentralt.

Oppstart og etablering av prosjektet Bruk av digitale verktøy og digitale læremidler har medført en endring i rammene for læringsarbeidet. Eleven skal ha mulighet for å synliggjøre sin kompetanse i ulike vurderingssituasjoner, herunder eksamen. Det er derfor interessant å se på om dagens vurderingsformer reflekterer denne endringen, eller om indikatorene for måling av IKT-effekter også må inkludere andre kjennetegn.

Oppstart og etablering av prosjektet Tilbudsforespørsel publisert 10. april 2012 Tilbudsfrist 10. mai 2012 KS mottok 6 tilbud: – Høgskolen i Lillehammer – NIFU Step – NOVA (Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring) – NTNU Samfunnsforskning as – Vestlandsforskning – Universitetet i Bergen, Institutt for pedagogikk (valgt) Kontrakts- og oppstartsmøte ble avholdt 21. august 2012, der UiB, KS og representanter for Telemark og Østfold FK deltok

Organisering av prosjektet Utførende miljø: Forskningsgruppen Digitale Læringsfelleskap ved Universitetet i Bergen – Prosjektleder: Prof Rune Krumsvik (forskningsleder) Prosjektgruppe: – Marianne Hagelia, Østfold fylkeskommune – Bengt Jacobsen, Akershus fylkeskommune – Ellen Karin Larsen, KS – Rune Mathisen, Telemark fylkeskommune (leder) Referansegruppe: Østlandssamarbeidet (Fagpolitisk utvalg opplæring, kompetanse og verdiskaping, hovedutvalgsleder i Vestfold – Frode G Hestnes – og hovedutvalgsleder i Buskerud – Elizabeth Skogrand (med vara: opposisjonspoltiker fra de 2 fylkeskommunene ) Administrasjon av FoU og kontraktsmessige forhold: – Anita Eide, KS

Framdriftsplan og prosjektavslutning Fase 1 August-november 2012 Datainnsamling (dokument og litteraturgjennomgang, intervju, spørreundersøkelse, case studier og observasjon) – Prosjektgruppa bistår utførende miljø med tanke på utvelgelse av og tilgang til skoler/skoleledelse/informanter – 1-2 skoleeierrepr, 1-2 rektorer og 1 lærer fra hver fylkeskommune Desember-januar 2013 Analyse av data innsamlet i fase 1 Fase 2 Januar-mars 2013 Denne fasen er avhengig av funn i fase 2 og vil bli endelig beskrevet når analysen foreligger Her skal man studere lærernes evne til pedagogisk bruk av IKT i undervisningen Pedagogisk bruk av IKT i vurdering Elevenes digitale kompetanse Avslutning -April 2013 Prosjektet er i rute og sluttrapport skal foreligge 1. april 2013