Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Grunnlaget for innspillet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Grunnlaget for innspillet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Grunnlaget for innspillet

2 I mandatet for fase 2 står det at «Arbeidsgruppen skal utarbeide et forslag til hvordan et system for lærervurdering kan utformes og prøves ut i Norge. En eventuell ordning med lærervurdering skal kunne bidra til å utvikle skolen som lærende organisasjoner, bidra til lærernes profesjonsutvikling, og virke positivt inn på elevenes læring og utvikling.»

3 Lærervurdering s. 5 i rapporten
Det som vurderes kan være selve undervisningen (lærerens undervisningsfaglighet, klasseledelse m.v.), undervisningens forarbeid og etterarbeid (for eksempel den enkeltes bidrag til fagseksjonens arbeid: undervisningsplanlegging, vurderingspraksis), lærerens bidrag til kollegers vekst, skoleutvikling utover eget fagområde (for eksempel klasseledelse) og bidrag til elevens sosiale utvikling. s. 11 i rapporten Formålet med et forsøk skal være å undersøke om vurderingsordningen bidrar til lærernes profesjonsutvikling, og om den har en positiv innvirkning på utvikling av skolen som lærende organisasjon. Det forutsettes at premissene beskrevet i denne rapporten legges til grunn for forsøket. Modellen med de fire elementene kan videreutvikles til et konkret forslag om et tidsavgrenset forsøk.

4 De fire elementene Elever evaluerer undervisningen.
Skoleledere/kollegaer evaluerer undervisningen og undervisningens for- og etterarbeid. Utenforstående eksperter evaluerer og gir tilbakemelding: observasjon av undervisning eller undersøkelser av målbare effekter som skolen eller læreren har på elevenes læringsframgang («value added»). Selvevaluering og mappetekster som ledd i en eksternevaluering.

5 Skolebasert vurdering / undervisningsvurdering
Forskrift til oppplæringsloven §2-1 Skolen skal jamleg vurdere i kva grad organiseringa, tilrettelegginga og gjennomføringa av opplæringa medverkar til å nå dei måla som er fastsette i Læreplanverket for Kunnskapsløftet. Skoleeigaren har ansvar for å sjå til at vurderinga blir gjennomført etter føresetnadene. Personopplysningsloven Behandlingsgrunnlag i §2-1 i opplæringsforskriften og nødvendig for å oppfylle en forpliktelse. Ikke inngripende opplysninger Men ellers oppfylle kravene i personopplysningesloven

6

7

8

9


Laste ned ppt "Grunnlaget for innspillet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google