Strategiarbeid i praksis

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvilke regler skal gjelde for Arbeid med Bistand og andre tiltak i 2006? Odd Wålengen, ASD.
Advertisements

Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Etikkutvalg for fagskolen
Et 3 årig samarbeidsprosjekt mellom Helse Fonna, NAV Rogaland og SUS JobbResept.
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
GREP (Kompetanseutvikling Grenland AS)
Agenda - Prinsipper for bistand til brukerne - Rammeverk for arbeidsmetodikk i NAV - Arbeidsevnen i sentrum - Planer og velferdskontrakter - Tiltak og.
”Jobbmulighetskoden” Broen mellom arbeidssøker og arbeidsgiver:
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.

Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •5. oktober 2006 arrangerte vi et dagsseminar om ernæring sammen med GIAX hvor om lag 20 medlemsbedrifter.
Hva kan vi få til? Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Stjørdal 28. november 2011.
Dialog mellom Jens Garbo og Jan Sivert Jøsendal. Ledelse der kjernevirksomheten realiseres • Hva er den gode utdanningsledelse? Det er hensiktsmessig.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
2. Lærerprofesjonens etiske plattform i et lederperspektiv
Lærerprofesjonens etiske plattform – veien videre
Lærerprofesjonens etiske plattform
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Et inkluderende arbeidsliv - en utnyttelse av individets ressurser Statssekretær Jan Erik Støstad Arbeids- og inkluderingsdepartementet 27. mars 2007.
V/ Trine Arnesen. Kort historikk Industrieventyr avsluttet juni 2000 Klare strategier og målsettinger –Konsentrerer seg om arb/kompetanse –Få folk i arbeid.
”Litt bedre i dag enn i går”
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
1 Landsmøte ASVL Tromsø juni 2009 Roland Mandal, Fafo–Institutt for arbeidslivs-og velferdsforskning.
Arbeid til alle krever økt innsats … Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Fagkonferansen 10.februar 2012.
Arbeidsevnekartlegging
HiAk - RFF Intensjonsavtalen mellom RFF og HiAk har materialisert flere handlinger. Det skal arbeides med flere prosjekter innenfor: PPU – planlegge oppstart.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
ROSTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Bakgrunn, mandat, oppgaver Oppstartsmøte Universitetsdirektør Tor A, Aagedal Råd for samarbeid med arbeidslivet.
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
M. Haanæs Slik kan det gjøres Eksempler og resultater fra ulike prosjekt i PRO tjenesten i Holtålen kommune.
Ny etterutdanning i elevvurdering Nils Ole Nilsen.
Fysisk aktivitet og pust yoga Et nytt prosjekt i DI Gruppen.
"God bagasje på livets reise."
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Kvalifiseringssenter for innvandrere INN
Hvordan gikk det? Sammensatt problematikk  Antall fulgt opp siden 2010: 127  Gjennomsnittstid ute fra arbeidslivet: 3,5 år  96 av.
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Horten vidergående skole
I-TEMA: Identitet og tilhørighet i et mobilt arbeidsliv Per Morten Schiefloe, Studio Apertura/NTNU Tom Erik Julsrud, Telenor FoU
TALENTUTVIKLING UNGE UTØVERE NKF - PROGRAM
På Borregaards vis Bedriftskultur og verdigrunnlag Juni 2014.
Fritid med Bistand.
Foto: Helén Eliassen oppfølging og opplæring på praksisplass Gode erfaringer fra Havstein og Rica INN og CHOICE.
Ungdomstrinnsmeldinga Motivasjon-mestring-muligheter.
Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Strategi- og aktivitetsplan
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
Flyktninger som ressurs Nordre Land kommune Fra bosatt til aktiv innbygger.
TERMIN: 2011-HØST ORD EMNEKODE: UG1PEL15110 KANDIDAT NR DATO: 13/12-11 PEDAGOGIKK OG ELEVKUNNSKAP EKSAMEN.
HVORDAN FORSTÅ SOSIALT ARBEIDS ROLLE PÅ NAV-KONTORET? Fagforbundet, Hanne Glemmestad høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer (og tidligere NAV.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Prosjekt STIEN Lavterskeltilbud, kartlegging og tilrettelegging for minoritetsspråklige.
KLUBBEN FOR ALLE. VÅR VISJON FL Fart – «klubben for alle på og utenfor banen» Fart jobber bevisst med holdningsskapende arbeid, og tenker Fair Play på.
Samfunnsviternes etiske retningslinjer. Hva er etikk? Etikk er begrunnelser for våre valg og handlinger. ”Man kan skille mellom etikk og moral. Moralen.
Fusjonsåret 2016 Nytt firmanavn og ny organisasjon klart i 2015
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
NAV mulighetenes marked
Øvelse: Hvilke ord fungerer best?
Motor for vekst og opplevelser i Hamarregionen
Kompetansestrategi Agder 2030
Utskrift av presentasjonen:

Strategiarbeid i praksis Julia Holm, student ved Høgskolen i Hedmark, Master of Public Administration (MPA)

Bakgrunn og tema Stortingsmelding nr. 9, 2006-07, Arbeid, Velferd og Inkludering: Arbeid er for alle. Vårt mål er å gi alle mennesker i hele landet mulighet til å utvikle sine evner og leve gode og meningsfylte liv. 2010-2011: NAV varslet reduksjon i tiltaksplasser. Ny NOU 6:2012 om Arbeidsrettede tiltak: Mandat: Vurdere forhåndsgodkjente bedrifters rolle. Er tjenestene de leverer fleksible og godt tilpasset dagens og morgendagens arbeidsliv? Modell 2: forslag om å styrke arbeidsrettede tiltaksplasser på bekostning av skjermede plasser. Forslag til statsbudsjett 2013: øke med opptil 200 nye VTA- plasser. Arbeider Vekstbedrifter i henhold til bedriftens og bransjens målsettinger og strategi? Oppfyller de sitt ansvar som tiltaksarrangør?

Problemstilling: Hvordan kommer Vekstbedrifters strategi til praktisk uttrykk i arbeidshverdagen? Forskningsspørsmål: - Blir visjon, verdier og forretningsidé utøvet etter bedriftens intensjoner? - Bidrar samarbeid i bedriften til å forankre og utøve det strategiplanen tilsier? - Arbeides det målrettet med bedriftens, avdelingens og deltakernes målsettinger? - Hvilken posisjon har Vekstbedriftene i sin omverden?

Vekstbedriftene Forretningsidé Vekstbedrift Visjon Verdier 1) Arbeidsglede og utvikling Raushet, Åpenhet, Respekt, Toleranse og Forståelse 2) Mestring skaper vekst Arbeidsglede, Likeverd og Framsnakk 3) Muligheter, trivsel og vekst Muligheter, Trivsel, Vekst, Raushet, Ansvarlighet Forretningsidé 1) Kvalifisering til deltakelse i samfunnets verdiskapningsprosess gjennom aktiv deltagelse i produksjon og tjenesteyting. Grunnlaget baseres på fremstilling av varer og tjenester for det ordinære markedet. 2) Skape varige arbeidsplasser tilpasset yrkeshemmede. Arbeide for å få arbeidstakere ut i ordinært eller vernet arbeid. Sysselsettingen skal baseres på fremstilling av varer og tjenester for det ordinære markedet. 3) Gjennom produksjon, tjenesteyting og annen virksomhet, skape grunnlag for sysselsetting og kvalifisering av yrkeshemmede i henhold til Arbeidsdirektoratets retningslinjer .

Kravspesifikasjon VTA Tilby arbeidsoppgaver tilpasset den enkeltes yteevne. Bidra til å utvikle ressurser hos deltakerne. Tilby arbeid innenfor næringer som har tilknytning til lokalsamfunnet/ kommune, som kan gi muligheter for integrering i det ordinære samfunns- og arbeidsliv. Bør ivareta deltakernes behov knyttet fysisk aktivitet, kosthold og ernæring. Andre viktige oppgaver vil være sosial trening og motivering.

Teori om strategi Mange bidrag, felles kjennetegn: Ta i bruk grunnleggende forutsetninger for å tenke helhetlig og langsiktig, bruke ressursene riktig for å nå målene, plassere seg hensiktsmessig i omgivelsene. Å arbeide med strategi er ikke det samme som å arbeide strategisk.

Hvilken posisjon har Vekstbedriftene i sin omverden? Empiri Hvordan kommer Vekstbedrifters strategi til praktisk uttrykk i arbeidshverdagen? Plattform Blir visjon, verdier og forretningsidé utøvet etter bedriftens intensjoner? Samarbeid Bidrar samarbeid i bedriften til å forankre og utøve det strategiplanen tilsier? Mål Arbeides det målrettet med bedriftens, avd. og deltakernes målsettinger? Omverden Hvilken posisjon har Vekstbedriftene i sin omverden?

Plattform Utøves visjon, verdier og forretningsidé etter bedriftens intensjoner? #1: Vekstbedriftene har, gjennom arbeidslederne, en sterk identitet basert på verdier. Arbeidsledere har grunnleggende holdninger som kan styrke strategiske prosesser og forankre bedriftenes strategiarbeid. #2: Arbeidslederne utøver forretningsideen i praksis, de legger primært vekt på det å tilby tilrettelagt arbeid til yrkeshemmede, sekundært kommer produksjon av varer/tjenester for et privat marked. ”Har vi det bra på jobb alle sammen, så går produksjon opp”

Samarbeid Bidrar samarbeid i bedriften til å forankre og utøve det som strategiplanen tilsier? #3: Arbeidsledere er involvert i ulike strategiske nivå og kan følge strategiprosesser, det kan stimulere til samarbeid mellom avdelinger/ansatte. #4: Det varierer om arbeidsledere opplever avdelingsmøter som nyttige. Allikevel bidrar de til å øke forståelsen av kompleksitet, prosesser og helhet. #5: Det er et nært samarbeid mellom arbeidsledere og deltakere. Samarbeidet kan bidra til å utvikle ressurser hos deltaker.

Mål Arbeides det målrettet med bedriftens, avdelingens og deltakers målsettinger? #6: Å sette mål sammen med deltaker oppfattes som et nyttig verktøy for arbeidsledere og gir retning og innhold i det daglige arbeidet. #7: Flere arbeidsledere tar til ordet for at innføring og bruk av eQuass høyner kvalitet i tjenesten og øker forståelsen av målarbeid. #8: Arbeidsledere beskriver mål for bedriften på et generelt grunnlag.

Omverden Hvilken posisjon har Vekstbedriftene i sin omverden? #9: Deltakere integreres i det lokale samfunnslivet via produksjonsområder. #10: Vekstbedriftene posisjonerer seg som samarbeidspartnere til det lokale næringslivet eller har produksjon/tjenester der hvor det ikke finnes fra før av og bidrar til en helhetlig samfunnsstruktur.

Oppsummering Hvordan kommer Vekstbedrifters strategi til praktisk uttrykk i arbeidshverdagen? Arbeidsledere baserer valg og avgjørelser på bedriftens strategiske grunnlag. Planlegging kombinert med fleksibilitet er en styrke for Vekstbedriftene. Målsettinger for avdeling og bedrift kan forsterkes. Finn samarbeidsformer som forsterker fellesskapsfølelsen. Arbeidslederne er en gullgruve av fagkompetanse - Også i et strategisk perspektiv.