Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kompetansestrategi Agder 2030

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kompetansestrategi Agder 2030"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Kompetansestrategi Agder 2030
Vedtatt i begge fylkesting juni Førende for fylkeskommunene, veiledende for partnerskapet/målgruppen. Grundig prosess i forkant (2017) koordinert av fylkeskommunene som planmyndighet. Følges opp gjennom Kompetanseforum Agder som ledes av en styringsgruppe med medlemmer/toppledere fra arbeidslivet. Det utarbeides et kunnskapsgrunnlag til medlemmene i Kompetanseforumet. Fylkeskommunene koordinerer arbeidet med kunnskapsgrunnlag og kompetanseforum som en del av samfunnsutviklerrollen.

3 Målsetting Kompetansestrategi Agder 2030 skal bidra til en attraktiv, samskapende og bærekraftig region ved å bidra til god balanse mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse i arbeidsmarkedet.

4 Vi jobber ut i fra to likeverdige perspektiver
Økonomisk bærekraft: Ønske om et konkurransedyktig næringsliv og en effektiv offentlig sektor Sosial bærekraft: Ønske om at alle som har mulighet skal inkluderes i arbeidslivet God balanse mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse i arbeidsmarkedet

5 Målgrupper Næringslivet Innovasjonsaktører Klynger og nettverk
Kommuner/offentlig sektor NAV Partene i arbeidslivet Utdanningsinstitusjoner Karrieresentre Forskning

6 Strategiens har 4 satsingsområder
Kvalifisere til arbeidslivet Utvikle kunnskap arbeidslivet etterspør Ta i bruk og videreutvikle kompetansen i arbeidslivet Skape et attraktivt arbeidsliv

7 ..med totalt 11 tema Utvikle kunnskap arbeidslivet etterspør
Kvalifisere til arbeidslivet Ta i bruk / videreutvikle kompetansen i arbeidslivet Skape et attraktivt arbeidsliv 1. Planlegging og dimensjonering av utdanning 2. Distriktsvennlige utdanninger 3. Gjennomføring videregående opplæring 4. Karriereveiledning og rådgivning 5. Inkludering av unge i arbeidslivet 6. Kvalifisering av minoritetsspråklige for utdanning og arb. livet 7. Fokus på etter- og videreutdanning 8. Øke kvinne-deltakelsen i arbeidslivet 9. Arbeidsplassen som læringsarena for formalisering av fagkompetanse 10. Forsterke kobling mellom tilbud og etterspørselssiden i arbeidslivet 11. Systematisk arbeide med å beholde og tiltrekke relevant arbeidskraft

8 Kompetansforum Agder Oppfølging av strategien skjer her
En nettverks- og samarbeidsarena Etablert fra 2019 Målgruppen lik strategien To storsamlinger i året En arena for nye satsinger og tiltak En arena for å belyse/forsterke eksisterende satsinger og tiltak.

9 Målsetting Kompetanseforum Agder
Bidra til kunnskap hos målgruppen som vil medvirke til bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse i det regionale arbeidsmarkedet.

10 Kompetanseforum Agder – form og organisering
Åpent forum for alle relevante aktører i arbeidslivet. Ledes av en styringsgruppe som skal: Gi strategisk og kunnskapsbasert retning og prioritere forumets agenda Bidra til å mobilisere og engasjere deltakerne i forumet Bidra til at deltakerne i forumet ser nye sammenhenger og tilrettelegge for innovasjon og god måloppnåelse. Fylkeskommunene har en koordineringsrolle Ulike aktuelle tema løftes frem på samlingene: Eksempler: Blå Vekst, E-helse/velferdsteknologi mm.

11 Kompetanseforum Agder - styringsgruppen
Astrid Birgitte Eggen Viserektor utdanning Elisabeth Blørstad Direktør Agder Jan Inge Tungesvik Siri Mathiesen Agnes Nordgård Distriktsleder Åse Lill Kimestad Ass. Utdanningssjef Kenneth Andresen Regionalsjef Stein Kristiansen Utdanningssjef Kirsten Borge

12 Arbeidsgruppen Iverksetter vedtak fra styringsgruppen og holder i det praktiske rundt gjennomføring av samlinger i Kompetanseforum Agder. Arbeidsgruppens medlemmer 2019 Halvard Berg, (Aust-Agder fylkeskommune, utdanning) Ketil Jensen, (Vest-Agder fylkeskommune, utdanning) Børje Michaelsen (Aust- og Vest-Agder fylkeskommune, regional/kunnskapsgrunnlag) Helle Mellingen (Aust- og Vest-Agder fylkeskommune, regional). Siv Hemsett (Vest-Agder fylkeskommune, leder).

13 Første samling 28.3.19: Ca. 60 deltakere fra hele arbeidslivet

14 Fylkeskommunens rolle
Ansvar for all videregående opplæring, både for ungdom og for voksne. Ansvar for karriereveiledning. Karriereveiledning for ungdom er en del av arbeidet i de videregående skolene. Karrieresentrene har ansvar for veiledning, for realkompetansevurdering og for opplæring av voksne. Ansvar for fagskolen (praktisk høyere utdanning). Ansvar for å koordinere strategiarbeidet etter til plan- og bygningsloven. Bred samfunnsutviklerrolle, regionreformen gir mandat for å følge opp strategien.


Laste ned ppt "Kompetansestrategi Agder 2030"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google