Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NAV mulighetenes marked

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NAV mulighetenes marked"— Utskrift av presentasjonen:

1 NAV mulighetenes marked
NAV Halden NAV mulighetenes marked

2 Hvem er NAV Halden Partnerskap mellom kommune og stat som ledes av Rådmann og NAV direktør 53 ansatte 23 kommunalt 32 statlig NAV leder kommunalt ansatt, samt 1 avdelingsleder. Samt to statlige avdelingsledere. Inndelt i 3 avdelinger Hver avdeling inndelt i bredde og kunnskapsteam

3 Lov om sosiale tjenester i NAV-kommunens ansvar
Kapittel 1. Lovens formål og virkeområde  § 1. Lovens formål Formålet med loven er å bedre levekårene for vanskeligstilte, bidra til sosial og økonomisk trygghet, herunder at den enkelte får mulighet til å leve og bo selvstendig, og fremme overgang til arbeid, sosial inkludering og aktiv deltakelse i samfunnet. Loven skal bidra til at utsatte barn og unge og deres familier får et helhetlig og samordnet tjenestetilbud. Loven skal bidra til likeverd og likestilling og forebygge sosiale problemer

4 Arbeid først-aktivitet i fokus
NAV Halden har ansvar for utbetaling av økonomisk sosialhjelp til personer bosatt i Halden kommune som ikke på annen måte klarer å forsørge seg selv økonomisk. Dette er en lovpålagt tjeneste som er hjemlet i Lov om sosiale tjenester i NAV. Etter Lov om sosiale tjenester i NAV § 20 første ledd kan NAV sette vilkår for tildeling av økonomisk sosialhjelp, at mottakeren i stønadsperioden skal utføre passende arbeidsoppgaver i bostedskommunen.

5 Arbeid først…. IPAS/Halden ASVO samarbeider om denne tjenesten.
Prosjektet skal bidra til å gi den enkelte bruker en aktiv og meningsfylt hverdag på vei mot ordinær jobb eller avklaring mot rett ytelse. Skape verdier for Halden kommune gjennom å løse oppgaver kommunen ellers ikke får løst. Innsparing på sosialhjelpsbudsjettet. Blir det en snørik vinter kan de eldre i Halden også få hjelp til snømåking.

6 Arbeid først Målgruppe:
NAV Halden ønsker å sette som vilkår for 12 utvalgte mottakere av økonomisk sosialhjelp at de deltar i prosjektet Tiltaket er i første omgang tiltenkt mottagere av økonomisk sosialhjelp Prosjektet er også svært viktig for å få unge sosialhjelpsmottagere i aktiviteter.

7 Hva er KVP(kvalifiseringsprogrammet)
Et tilbud om et kvalifiseringsprogram med individuelt tilpasset oppfølging for å komme i arbeid. Programmet er helårig og på full tid 7,5 timer i uken. Lønn og ferie mens under programperioden. Deltakerne har rett til bostøtte. NAV Halden har 35 personer i programmet Dette er også arbeid for sosialhjelp Plasserbåde hos private og i kommunen.

8 «Mestring gjennom jobben»
Midler gjennom fattigdomssatsningen, kr Øke yrkesrettet aktivitet hos en gruppe unge, arbeidsledige sosialhjelpsmottakere mellom 16 og 24 år. Øke kompetansen i organisasjonen i forhold til hvilke metoder og tiltak som er hensiktsmessige overfor målgruppa. Styrke markedsarbeidet og utvide kontaktene innenfor det ordinære arbeidslivet. Ungdommen skal oppleve mestring gjennom ordinært arbeid. Arbeidsgivere skal få veiledning i hvordan følge opp og motivere ungdommen i det daglige arbeidet.

9 Kirkens Bymisjon 34 plasser opprettet ,med statlige midler.
Brukere avklares og utredes videre mot arbeid eller ufør. Aktiviteter er Pedalen Kaffebar Småjobbsentral Jobb ut mot det private næringsliv

10 Idrettsprosjekt , samarbeid mellom NAV og barneskoler i Halden
NAV Halden skal bidra til at det utvikles alternative fritidsarenaer som er tilrettelagt for minoritetsspråklige barn og unge. I prosjektperioden skal det implementeres i kommunens ordinære kultur- og fritidstilbud. Prosjekterfaringene vil bli evaluert gjennom kommunens deltakelse i "Sjumilssteget". Prosjektet skal også øke fokus på barn- og unge i lavinntektsfamilier i NAV-kontoret. 120 barn er i aktivitet 1 gang pr uke Låby og Os skole Ferie og fritidstilbud dekkes gjennom bl.a Røde Kors.

11 «Rett ytelse» «Rett ytelse» er et prosjekt ved NAV Halden, der målgruppa er mennesker som over flere år har mottatt sosialhjelp som eneste inntekt.  NAV Halden har mange langtids mottakere av økonomisk sosialhjelp (flere år). Prosjektet skal vurdere om de kan ha rett på annen type ytelse. Mange av disse har fått minimal oppfølging fra det offentlige i flere år, og kontaktpunkt har stort sett vært innlevering av søknader og noe nødhjelp

12 «Rett Ytelse» Økt forståelse av viktigheten av tidlig intervensjon.
I noen av sakene foreligger allerede mye relevant dokumentasjon i våre datasystemer. Det handler om å se helheten og ha nok kunnskap om vilkår for ytelser.

13 «Jobbsjansen» prosjekt for innvandrer kvinner»
Tilskudd for Samarbeid mellom NAV og Halden kommunale kompetansesenter. Formålet er å øke sysselsettingen hos innvandrer kvinner. Ekstra språkopplæring med praksisplass

14 Statlige tiltak NAV-Halden har til enhver tid jobbklubber og andre avklaringstiltak. Brukergruppene inndeles etter innsatsområdene «standard og situasjonsbestemt», og spesielt tilpasset innsats. Tiltak for ordinære arbeidssøkere skal reduseres og flere fra gruppen med spesielt tilpasset innsatsbehov skal ut i aktivitet.

15 Statlige tiltak

16 Endringer i bruken av statlige tiltak
Prosjekt «Arbeid først» «Mestring gjennom jobb» «Rett ytelse»


Laste ned ppt "NAV mulighetenes marked"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google