utfordringer i en ny region

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid
Advertisements

RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Regional HR handlingsplan for perioden
Organisering av sentralt Service- og forvaltningsteam
Statens senter for arkiv, bibliotek og museum Bibliotekreform 2014 INNHOLD OG TJENESTER.
Nordisk GIS – konferanse 2003 Lillestrøm GisLink – kart og fagdata på nett Et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen.
DEMOKRATI - UENDRET STRUKTUR FORDELER _____ ULEMPER
Prosjektet ”samhandling mellom kommunene i Sør-Trøndelag” Styringsgruppens konklusjoner og anbefalinger Orientering på KS høstkonferanse Røros, 5. november.
Regionalt senter for samfunnssikkerhet og beredskap
Ungdomstrinn i utvikling
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
ØKONOMI- ISK Innherred samkommune.
Samkommunestyret – Økonomienheten v/Meir Hallan ØKONOMI- ISK Innherred samkommune.
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
1 Dag Henrik Sandbakken statssekretær, 12 K strategiseminar, Langesund 2006 Nye regioner, kommunenes muligheter?
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Noen sentrale kjennetegn ved plan- og budsjettprosessen: Det ble jobbet lite med mål og strategier. Kortsiktighet, dårlig sammenheng mellom planer, budsjett.
HeV-prosjektet Helhetlig virksomhetsstyring
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Brukerinformasjon på Internett Hovedoppgave for Erlend Grut Hilstad, 2HKI.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Modellkommunene Hva er unikt?
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Erfaringer fra samordning og koordinert innsats i Kultur- og naturreise. Hvilke muligheter gir åpne data? Lederseminar 11. mai 2015.
Kommunereform - hva skjer?
Oversikt over folkehelsen – muligheter og utfordringer
Veisøkere og elever Studieverksted Karrieresenter.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Nye Sandefjord Gudrun Haabeth Grindaker Prosjektleder/ rådmann nye Sandefjord 25. januar 2016.
Lederdialog 8. – 10. juni. Samlingens innhold Status: Hvor er vi? Hvor langt er vi kommet? Hva er særlig viktige utfordringer fremover? Refleksjon: Hvordan.
Statens vegvesen Ny organisasjon fra 1. januar 2010.
Akershus fylkeskommune 2010 Internasjonal strategi Østfold fylkeskommune Kjersti Helene Garberg 21. april 2010.
Utfordringer Interkommunalt samarbeid Samhandlingsreformen.
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
Samkommune – det beste fra to verdener? Samrådingsmøte i Fjellregionene, Storstuggu, 25. november 2009.
Kort om barometeret Et journalistisk bearbeidet produkt, laget av Kommunal Rapport Basis i offisielle tall levert av kommunene til staten Kostra, Utdanningsdirektoratet,
«Arbeidsmiljø på dagsorden» ved enhetene i LOSAM ONF - opplevelse av situasjonen før sommeren Forslag til diskusjon - risikovurdering: 1) Hvordan oppleves.
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Fremtidens spesialsykepleiere
«Oppvekst og kunnskap» Que vadis?
Framtidens brann- og redningsvesen
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Visjon, virksomhetside og verdier
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Organisering, erfaringer og utfordringer
Velferdsteknologi i Vest-Telemark
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UTKAST Prosjektøkonomistyring Felles for forvaltning av nye rapporter og håndtering av innspill til endringer EFP-prosjektet høsten 2013.
Gode alene – enda bedre sammen?
Statpeds digitaliseringsprosjekt
Organisering, erfaringer og utfordringer
Gruppe 3: samarbeid i partnerskap
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Velkommen til leiarsamling
Prosjekt NAV Værnes Etablering av NAV Værnes KS-samling Gardermoen 25. april 2016 Kjell Fosse (Rådmann, Stjørdal kommune) Roar Vikvang (Leder, NAV.
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Sammen for livet eller et liv i samkommunen
Møte med seksjonssjefene 10. januar 2017
Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene
Status i prosjektet Fellesnemnda 6. september 2018
Mottaksprosjektet UiO saksbehandling og arkiv
Viken adm prosjekt 5: kompetanse
Administrative fellesløsninger
kart.fosen.net – interkommunalt GIS-samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

utfordringer i en ny region Likheter og ulikheter, muligheter og utfordringer i en ny region Hva sier de administrative arbeidsgruppene? Gaustablikk 12.-13.mars 2018

I hvilken grad er man opptatt av de samme problemstillingene? I hvilken grad tegner arbeidsgruppene det samme bildet av organisasjonen? I hvilken grad er man opptatt av de samme problemstillingene? I hvilken grad har vi felles oppfatninger av de viktigste utfordringene og mulighetene? Hva sier rapportene om hva som er viktig å jobbe videre med – på kort og lengre sikt? Vi kommer ikke til og ser heller ingen hensikt i å presentere hva de ulike gruppene har rapportert. Så har det heller ikke vært tid til å samle/redigere alt materialet til en felles tilgjengelig rapport. Det må vi se på i etterkant av denne samlingen. Vi ser det som viktig at dette materialet gjøres tilgjengelig, - ikke bare for påtroppende prosjektleder, men for hele organisasjonen. Dette vil sikkert prosjektlederne drøfte i nær framtid og finne en god løsning på.

Takk for innsatsen! Vi har solid oversikt over hverandres administrative organisering, systemer og bemanning. Viktig grunnlag for videre arbeid. Vi har kunnskap om hverandre mål og satsingsområder Vi har samlet noen erfaringer, hver for oss og sammen Vi har blitt mer kjent med hverandre Vi er opptatt av å utvikle noe nytt Og dette har gitt energi og lyst til å jobbe videre. Vi kommer ikke til og ser heller ingen hensikt i å presentere hva de ulike gruppene har rapportert. Så har det heller ikke vært tid til å samle/redigere alt materialet til en felles tilgjengelig rapport. Det må vi se på i etterkant av denne samlingen. Vi ser det som viktig at dette materialet gjøres tilgjengelig, - ikke bare for påtroppende prosjektleder, men for hele organisasjonen. Dette vil sikkert prosjektlederne drøfte i nær framtid og finne en god løsning på.

- Lik forståelse av samfunnsoppdraget og rollen vår Ulik organisering Mye er likt, mye er ulikt - Lik forståelse av samfunnsoppdraget og rollen vår Ulik organisering Ulike arbeidsprosesser Ulikt lønnsnivå Men, ulikhetene er i mindre grad løftet fram blant utfordringene. Ulik organisering gjelder både «det store bildet» (eks. stabsfunksjonene) og innenfor ulike fagområder.

«Vi ser ulikhetene i organiseringen og i arbeidsformer som en styrke som er med på å utvikle den nye organisasjonen».

Ulik politisk kultur? Noen grupper: Det er enkelte forskjeller i politikernes måte å arbeide på? Det er trolig ideologiske forskjeller i noen saker? Hva kan være administrasjonens rolle i slike saker?

Sammenslåingen gir muligheter Større fagmiljøer, spesialisering, mer robust Mer relevante Stordriftsfordeler; drift, innkjøp, effektiv ressursbruk Digitale løsninger, effektivisere arbeidsprosesser Frigjøre ressurser til utviklingsoppgaver

Geografien er utfordrende Stor region – store avstander Flere kommuner By – land dimensjonen Identitet og tilhørighet «Vi må skaffe oss basiskunnskap om den nye regionen». «Vi må lære regionen å kjenne»

Opptatt av samarbeid. Internt også? Det eksterne samarbeidet er omfattende og det beskrives fyldig Det interne samarbeidet innad i enheten og mellom tilsvarende enhet i det andre fylket beskrives også. Men: Relativt få beskrivelser av samarbeid på tvers av enheter i samme fylkeskommune. NIBR: En viktig forutsetning for å lykkes i samfunnsutvikler- rollen er at vi er samordnet internt!

Andre utfordringer Kompetanseflukt Kapasitetsreduksjon i omstillingsperioden Uavklart lokalisering Endringsvegring Tydelig og nok informasjon i prosessen Nye digitale verktøy - motivasjon og opplæring Få med alle

Hva er viktigst for å lykkes – hva sier gruppene? En større organisasjon gir større faglig kraft. Vi kan også få sterke og kompetente staber/støttefunksjoner. Det kan gi mer faglig kapasitet til spesialisering, mer utviklingsarbeid og profesjonalisering - så brukerne merker forskjell. Økt satsing på digitalisering: Utvikling av gode digitale løsninger for brukerne og effektivisering av interne arbeidsprosesser. Vi må ha god nok kunnskap om den nye geografien. Mer samhandling om og samordning av regionale planer og andre strategidokumenter. «Det er kulturforskjeller». Hvilke og hvor? Hva kan gjøres?