Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid
Når endringer og utvikling skal skje i en offentlig virksomhet – 12 trinn Kartlegger problemområdene og beskriver dem. Diskuterer problemområdene på møter. Skaper en felles forståelse av nå-situasjonen. Lager mål for videre utvikling. (gjerne diffuse og uklare som; ”et godt og kreativt miljø for alle”, ”godt samarbeid”, ”økt trivsel”.) Skaper oppslutning om tiltakene. Lager handlingsplan. Tror at handlingene fører til ønsket endring. Blir overrasket over manglende glød hos de andre. De ansatte mener ledelsen er tvetydig og uklar, og at det både finnes misforståelser og mistolkninger av nå-situasjonen. Det argumenteres om hensikten med endringer og hva som var galt med det man gjorde tidligere. Det lages borgervern til forsvar for tradisjonen. Ledelsen/ noen omskriver handlingsplan/ gjennomfører personalseminar/ kurs i konfliktløsning. Resultat: Man gjør lett det bekvemme ”nye”, og alle takker når det var ferdig. Blomster utdeles.

2 HUSREGLER …… for å få et felles løft om utviklingsarbeid/ endringer….
Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid HUSREGLER …… for å få et felles løft om utviklingsarbeid/ endringer…. Videreutvikle det som bærer i seg energi, kilder til vekst og ekte arbeidsglede. Finn løsninger gjennom det dere vil, det dere får til av det dere vil og årsakene til at dere får det til. (Kompetanse = evne x vilje x mot) Fellesskap eller to verdener? Er det fellesskap om ideene, eller lever du/ de andre i en annen livsverden? Ha mer fokus på begynnelsen enn resultatet. Å arbeide fram et omforent resultat før kaosfasen er som å balansere på stuegulvet og rope på sikkerhetsnett. Aksepter selv at det vil/ skal skje en endring. Beskrive det som skal være annerledes enn før og hvordan vi kan se det i praksis. Det er mye enklere å kartlegge nå-situasjonen enn å gjennomføre ønskede endringer. Mål som inneholder kjennetegn på at noe er oppnådd, hva som da er blitt annerledes og hva vi gjør annerledes. Hva vil du på slutten av året se etter hos deg selv og hos andre? Sett pris på de ”små” ting. (konkrete og nære beskrivelser) Strategier for å takle suksess, og ikke konflikter. Bruke mer av det man kan, vil og er flink til for å forbedre. Kartlegging av en virksomhets problemområder er ikke et nødvendig ledd i utviklingsarbeidet/ kompetansearbeidet. Let heller etter løsningsmønster. Ha fokus på det som dere har lyst til og ikke det dere klager på. Vær tydelig og forutsigbar. Tenk samhandling og oppmerksomhetsmønster.

3 3 forutsetninger for å lykkes: Personlig mot og ansvar
Suksesskriterier i prosjekt og utviklingsarbeid, om å lykkes, meg selv og tiden 3 forutsetninger for å lykkes: Personlig mot og ansvar Personlig trygghet Å ta ut kraften Om deg selv: Hva kjenner du deg skikkelig fornøyd med? -> Dette for å få ut kraften. Bruk mindre tid på forarbeidet og mer tid på prosjektet og arbeidet etter at prosjektet er ferdige. Om tiden Slipp inn mer kaos, ikke flere rutiner. Ha ”stående møter”, da kommer dere raskere til et resultat. Kaffemøter (uformelle) gir mest med minst innsats. Mandag melk, tirsdag Lotto: ”Her baller det på seg”. Det blir aldri som før. Når har det vært som før?


Laste ned ppt "Suksesskriterier i omorganisering og utviklingsarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google