Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene"— Utskrift av presentasjonen:

1 Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene
Ina Ruud Drammen, 8. oktober 2018 Hyggelig å kunne ønske velkommen, på vegne av alle partene i dette programmet, til første workshop i prosjektet Digital kompetanse i kommunene. Vi inviterte til oppstartskonferanse i mars, som mange av dere sikkert var på. Dette er første av to workshoper i dette prosjektet. Jeg skal komme tilbake til videre arbeid tilslutt Men først litt om hvorfor dette prosjektet.

2 Innføring av velferdsteknologi, 20 % teknologi og 80 % organisasjon
St.meld. Innovasjon i omsorg Digitalisering er noe "alle" snakker om og har på dagsorden. Kommunene har kommet ulikt i sitt arbeid. Det er noen fyrtårn der ute som man kan la seg inspirere av, men arbeidet må også gjøres i den enkelte kommune. Bakgrunnen for dette prosjektet er nettopp dette sitatet som er uthevet – at digitalisering (her er velferdsteknologi brukt som eks) – handler om 20 % teknologi og 80 % organisasjon. For å si det litt enkelt – det holder ikke at IT avdelingen har kjøpt inn et nytt system, eller ipader. Det handler også om endring i arbeidsoppgaver, kunnskap blant de ansatte og kanskje endring i organisering. Digitalisering handler altså også om kompetanseutvikling og organisasjonsendring. Og derfor handler det også om medvirkning. Som i sitat gulet ut: nøkkelen til suksess ligger i at brukerne ble involvert, og brukerne i dette tilfellet er de som faktisk skal bruke teknologien. Digitalisering må begynne med å kartlegge arbeidsprosesser i samarbeid mellom ansatte og IKT avdelinga. Derfor er dette et partssamarbeid. Fordi digitalisering også handler om organisasjonsutvikling og de ansatte.

3 Formål Tilby kunnskap og arenaer for lokalt utviklingsarbeid innenfor temaet digitalisering og kompetanseutvikling. Målet er at deltakerne skal få organisasjonsutvikling økt kunnskap, innsikt og forståelse for den og omstilling som følger av digitaliseringsarbeid. Partene legger vekt på lokale løsninger og kommunal forankring av arbeidet med digitalisering og kompetanse, og at folkevalgte, ledere og tillitsvalgte/medarbeiderne skal delta i arbeidet. Partene i programmet ble derfor enige om å etablere et prosjekt for digital kompetanse i kommunene. Formålet er å få økt kunnskap, innsikt og forståelse for den organisasjonsutvikling og omstilling som følger av digitaliseringsarbeid. Prosjektet tilbyr arenaer, som dette, for kunnskap- og erfaringsutveksling mellom kommuner. Dere deltar med egne prosjekter eller arbeid. Dere er på ulike stadier i deres arbeid med digitalisering. Noen har akkurat vedtatt digitaliseringsstrategi og skal jobbe med handlingsplaner, noen har konkrete prosjekter som skal gjennomføres, andre skal i gang med strategiarbeid. Noen av dere er i sammenslåingsprosesser (må kanskje tilpasses til hvert nettverk) og har særegne utfordringer, men også muligheter som følge av det. Vi håper at dette prosjektet og disse arenaene kan stimulere til deres arbeid lokalt, at dere kan lære av og få inspirasjon av hverandre, og at tiden her kan brukes til å knytte nettverk. Neste workshop blir vinteren 2019, og så blir det en større erfaringskonferanse høsten 2019. Lykke til med samlingen


Laste ned ppt "Velkommen til workshop 1: Digital kompetanse i kommunene"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google