Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gruppe 3: samarbeid i partnerskap

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gruppe 3: samarbeid i partnerskap"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gruppe 3: samarbeid i partnerskap

2 Agder 3 punkter - Vellykket i prosessen for Agder så langt
Godt samarbeid i prosjektet mellom Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommune. Fylkene har for øvrig lang tradisjon med samarbeid. På enkelte politikkområder i har det vært tett samarbeid i over 10 år. (Så lurer vi på om det er andre eksempler på dette). Etablering av «intern ressursgruppe» som sikrer bred deltagelse fra fylkeskommunen utover Regionalavdelingen. I Agder deltar følgende enheter i «intern ressursgruppe»: regionalavdelingen, utdanningsavdelingen, statistikkportalen, regionplankoordinator samt Arendal og Kristiansand kommune. Workshops med bred deltagelse både fra fylkeskommunen, NAV, offentlige institusjoner; sykehuset, næringslivet, næringsforeninger og næringsklynger. Denne deltagelsen bidrar til at aktørene utveksler og forstår hverandres kompetansemål og vet hvilke utfordringer den enkelte organisasjon opplever.

3 Agder 2 3 punkter som har vært utfordrende for Agder så langt
Kompetanse er et stort og omfattende område, det er utfordrende å avgrense arbeidet. Usikkerhet rundt konsekvenser av digitalisering av arbeidet og hvordan dette påvirker den norske modellen og forståelsen av rammene i arbeidslivet. Digitalisering utfordrer rammene i arbeidslivet; både de som skal inn i arbeidslivet og de grupper som er i arbeidslivet, men som vil ha behov for videre kompetansebygging for å forbli attraktiv arbeidskraft. Hvordan få til samhandling på tvers av ansvarsområder og nivåer som fører til et koordinert kompetanseperspektiv på tilbudssiden.

4 Trøndelag 3 punkter som har vært vellykket:
Samarbeid med lokale aktører om kartlegging av kompetansebehov At gjennomføring av lokale kartlegginger bidrar til å øke arbeidslivets bevissthet om kompetanseutvikling, og samtidig utdyper kunnskapen om kompetansebehov, slik det går fram av nasjonale/regionale tall. Samordning av regionale arenaer og prosesser innenfor næringsutvikling og opplæring. 3 punkter som har vært utfordrende: Tid! Fagavdelingene i fylkeskommunen og alle relevante samarbeidsaktører er inne i egne sammenslåingsprosesser, - i tillegg til annet ordinært arbeid. Samordning av regionale arenaer og prosesser innenfor næringsutvikling og opplæring. (Vi har lykkes med noe, men andre ting gjenstår). Å prioritere/avgrense hva som skal inn i strategien.


Laste ned ppt "Gruppe 3: samarbeid i partnerskap"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google