? Innhold i program WOW Statlige tiltak og tjenester Kommunale

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Motivasjonsgruppenes HVEM HVA HVOR
Advertisements

Akkreditering KA110 - Accreditation of youth volunteering organisations.
Utvikling av ny strategi for arbeidsdrift i kriminalomsorgen
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Overordnet målbilde for nye arbeids- og velferdskontor
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Hva er aktivitet og deltakelse?
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Attføringsbedriften ”ny horisont – nye muligheter” 1.mars
Strategiarbeid i praksis
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
MetARR Metodeutvikling – arbeidsrettet rehabilitering Jostein Stensrud Køhn Utvikling av faglig og metodisk tilnærming i arbeidsrettede rehabiliteringsløp.
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
Tilpasset opplæring i en lærende skole
KVALIFISERINGSPROGRAMMET Syretesten på samarbeid i NAV Ola Heen Strømmen, NAV Buskerud Samarbeidskonferanse Norefjell, 21 april 2009.
Slik gjør vi det i Grenland
Arbeid med bistand Rapportering.
ARBEIDSRETTET REHABILITERING METODEUTVIKLING
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Nye veier til arbeid – skreddersøm og brukermedvirkning Terje Olsen og Hege Gjertsen, Nordlandsforskning ASVLs fagkonferanse Gardermoen, 10. februar 2012.
Arbeid til alle krever økt innsats … Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Fagkonferansen 10.februar 2012.
Arbeidsevnekartlegging
Flyktningkonferansen 2008
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Gardermoen, 5. juni 2008 Kvalifiseringsprogrammet - Målsetting hovedelementer og relevans v/seniorrådgiver Terje Lillehaug og Pavinder Grewal, Arbeids-
Attføringsbransjen i Vestfold er i endring
Muligheter og begrensinger når utdanning finansieres av NAV
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Oppfølging i bolig- nye grep i bydel Stovner
Fritid med Bistand.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Studentevaluering av undervisning Gunnar Handal Seminar om kvalitetsvurdering UiO,
Masterskolen 2012 : Introduksjon Opplegget for Masterskolen –Opplegget, timeplan med mer Elementene i en masteroppgave –Teori, metode og empiri (data)
Samarbeid mellom NAV Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag fylkeskommune (NTFK) om opplæring for l ærekandidater og lærlinger med behov for tilrettelegging,
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
Eva Buschmann Generalsekretær i CP-foreningen NAV og arbeidsavklaringspenger.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Aktører og virkemidler Utfordringer for Verdiskapingsprogrammet Bent Aslak Brandtzæg og Per Ingvar Haukeland.
NAV Vennesla Etablert 19 desember ble det klare retningslinjer fra politisk hold at vårt store satsningsområdet var unge voksne. Nav Vennesla.
FARVE-prosjektet: «Samarbeid i og etter introduksjonsprogrammet» NAV Oppland, NAV Hedmark, IMDI Indre Øst, Fylkesmannen i Oppland, NHO Innlandet, Gjøvik.
Sosial ferdighetstrening i barnehagen v/May Helen Eia Richter Ressurssenter for styrket barnehagetilbud.
1 Livslang læring. Samhandling hele livet Etter LO-kongressen 2013: ”Lik rett til livslang læring er et grunnprinsipp i LOs utdannings- og kompetansepolitikk,
Individuelle tilpasninger eller kollektive avtaler – står vi ved et veiskille? Advokat og direktør for arbeidsrett, Birgit Abrahamsen.
Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?
Karriereveiledning nyankomne flyktninger Alta Birgitte Daae Finn Magne Spjelkavik.
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
Fusjonsåret 2016 Nytt firmanavn og ny organisasjon klart i 2015
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Inkluderingskompetanse og bruk av arbeidsplassen for unge med behov for ekstra oppfølging Fagseminar 23 mai 2017 Kompetansesenter for arbeidsinkludering.
Kvalifiseringsprogrammet
Valgfag innsats for andre
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
KVALIFISERT TIL KVALIFISERING?
Arbeidsrettede virkemidler
Behovs- og arbeidsevnevurdering
Rus - arbeid og aktivitet
Nettverksmøte den
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Digidel 2017 er et program som skal  styrke samarbeidet og øke innsatsen som i dag gjøres av ulike offenlige virksomheter, IKT-næringen og frivillige organisasjoner.
NAV mulighetenes marked
Resultater 2016…. og noen refleksjoner
INNOVI sitt hovedformål er å gi arbeidstilbud til personer som har, eller i nær fremtid ventes å få innvilget varig uførepensjon. Vi arbeider med spesiell.
Utskrift av presentasjonen:

? Innhold i program WOW Statlige tiltak og tjenester Kommunale Innledning: Som det flere ganger har vært snakket om i løpet av konferansen, har innhold i program også vært noe av det Fylkesmannen har sett på i tilsynet. Vi har hørt at ca 50 % av kommunene med tilsyn ikke tilbyr program med tilfredsstillende, individuell tilpasning. Programmet består for eksempel av standardiserte kurs eller tiltak som ikke samsvarer med de behov som deltakeren har. Et annet funn er at de tiltakene som er iverksatt som en del av programmet ikke utgjør full arbeidsuke, altså 37,5 t.   Overgang til foil 1. Kvalifiseringsprogrammet skal inneholde arbeidsrettede tiltak, det er obligatorisk , men tiltak i KVP kan omhandle mere enn statlige tiltak. Arbeidsrettede tiltak er tiltak som tar sikte på å kvalifisere deltaker for arbeidslivet. Dette kan være ulike former for ulønnet arbeid og arbeidstrening, praktisk arbeidsrettet opplæring og utdanning. KVP’s innhold skal gi rom for et mangfold av tjenester og tiltak. Med utgpkt i AEV er det deltakers behov og ressurser som bestemmer hvilke tiltak som trengs. For å oppnå nødvendig indiv tilpasning, må NAV-veileder bygge på de muligheter som finnes og være kreativ og søkende etter nye virkemidler i lokalsamfunnet. Det beste tiltaket for den enkelte kan være det som etableres gjennom samarbeid mellom NAV-veileder, deltaker, lokale virksomheter og bedrifter. Frivillige og ideelle organisasjoner kan være viktige bidragsytere. Programmet skal inneholde arbeidsrettede tiltak fra det tidspkt det vurderes som hensiktsmessig for den enkelte, og alltid inngå når deltaker er halvveis i programmet. Kvalifiseringsprogrammet kan inneholde andre tiltak i tillegg til arbeidsrettede tiltak/aktiviteter som kan: -> bidra til bedring av deltakers livssituasjon -> forberede overgangen til arbeid -> understøttergjennomføring av -> arbeidsrettede tiltak WOW Statlige tiltak og tjenester Kommunale tiltak og tjenester Frivillige organi- sasjoner Lokal- samfunn Boksen med det rare i

Gruppeoppgave Vær konkret - hva finnes av: arbeidsrettede tiltak andre tiltak andre aktiviteter i din kommune ? Bruk 2min og tenker hver for dere hva som finnes osv.. og etterpå del i gruppa (ulønnet arbeid, arbeidstrening, praktisk arbeidsrettet opplæring og utdanning, samarbeid med frivillige organisasjoner, lokale bedrifter og samfunnsaktører mm)   22.09.2018

Gruppeoppgave Hvilke gode erfaringer har dere med å ta i bruk flere bøtter i utforming av individuelle tilpassede KVP-program? Del denne i gruppa- hva skjedde, hva var det som gjorde at det ble bra? 22.09.2018

Heltid er ikke bare et arbeidsrettet tiltak 100% fra dag 1. Programforløp kan f eks være: Forløp med arbeidsrettet utgangspunkt, men gjennom en periode med høy grad av habiliterende og rehabiliterende tiltak, familiefokus og helsemessige avklaringer. Løpende evalueringer og arbeidsutprøving viser at deltaker ikke er klar for eller har forutsetninger til å komme inn i arbeidsrettede tiltak i overskuelig framtid. Fokus på restarbeidsevne og mulighet for utdanning, mestre rusproblem og øke omsorgsevne for barna. 4 3 2 Heltid er ikke bare et arbeidsrettet tiltak 100% fra dag 1. 1 Markedsenheten i Gjøvik-regionen 6

Kvalifiseringsprogrammet: - alle arbeidsrettede tiltak kan inngå i programmet (eks) ! Programforløp A: Her har vi laget en illustrasjon som antyder et ordinært programforløp. Med ordinært programforløp tenker vi en bruker som ikke kan gå rett inn i fulltids arbeid/arbeidstrening, men som trenger noe tid for å gradvis komme over i mer arbeidsrettede tiltak med tanke på overgang til ordinære arbeidsmarkedstiltak evt. ordinært arbeid. Det blå felter viser at deltakeren har en positiv utvikling i den forstand at han/hun i økende grad har arbeid/arbeidstrening som hovedelement i programmet. Til å begynne med legges det også vekt på tilpasset aktivisering/gruppetiltak, individuelle tiltak, gruppetiltak og helserettede tiltak (f.eks. fysisk trening ) Fast element i hele programforløpet er programveiledning, Veileder fra NAV følger jevnlig opp handlingsplan/individuell plan i et tett samarbeid med programdeltaker.