Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nettverksmøte den 28.02.18..

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nettverksmøte den 28.02.18.."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nettverksmøte den

2 Dette er NAV 1/3 av stats-budsjettet
Tjenester mot arbeid og sosiale tjenester 60 ulike stønader og ytelser Tjenester til 3 mill. mennesker

3 Om NAV Sandefjord Lokalt NAV kontor er partnerskap mellom stat og kommune Totalt ca. 140 medarbeidere 10 avdelinger NAV består av både kommunale og statlige tjenester. Gjennom partnerskapet har stat og kommune felles ansvar for driften av NAV kontoret og sikre et samordnet tjenestetilbud til brukerne.

4 Avdeling oppfølging ungdom
Fra 1.mars har vi èn oppølgingsavdeling for ungdom. Avdelingen består av 18 ansatte . Vi har ansvaret for arbeidsrettet oppfølging av ungdom under 30 år til ordinært arbeidsliv, med mål om arbeid eller utdannelse.

5 Avdelingen jobber med helhetlig oppfølging:
Bistår ungdom gjennom målrettet og løsningsfokusert veiledning. Motiverer og tilrettelegger for at ungdommen skal komme i posisjon til arbeid og aktivitet. Oppfølging av sykemeldte med og uten arbeidsgiver. Oppfølging av både arbeidsgivere og ungdom ute i bedrift. Veilede i bruk av våre selvbetjeningsløsninger. Saksbehandle og fatte vedtak etter statlige- og kommunale ytelser.

6 Samfunnsoppdraget! Bevissthet om, og forståelse for NAVs samfunnsoppdrag er avgjørende for at vi lykkes og jobber mot samme mål Gjennom den offisielle åpningen av NAV kontoret i Sandefjord kommune for et år siden, ga våre oppdragsgivere (partnerskapet stat og kommune) oss samfunnsoppdraget for Sandefjord kommune. Våre oppdragsgivere har ambisjoner for den nye kommunen og har gitt oss i oppdrag å være lokalsamfunnets instrument for en bærekraftig utvikling. Samfunnsoppdraget er ikke utydelig eller til å misforstå; Oppdraget er å sørge for inkludering og motvirke utenforskap og passivitet.

7 Stønader Vi har som målsetning om at ungdommen skal være økonomisk uavhengige så tidlig som mulig. Ungdom under videregående opplæring, foreldre-/foresatte har forsørgeransvaret. Utbetaling av økonomisk sosialhjelp, arbeidsavklaringspenger (AAP) og uføretrygd skal reduseres! Samfunnet er avhengig av at flest mulig av innbyggerne er i arbeid, for å sørge for bærekraft i utviklingen. Oppfølging og ytelse henger ikke nødvendigvis ikke sammen. Du kan ha behov for bistand om oppfølging mot ordinært arbeid, uten at du har rettigheter på ytelser. Rett på ytelser styres av bla. Folketrygdloven og loven om sosiale tjenester.

8 Nytt lovverk på AAP trådte i kraft den 01.01.18.
Vilkårene er strammet inn: Makstid stønadsperiode redusert fra 4 til 3 år. Stønadsperiode kan forlenges utover makstid med inntil 2 år. Karensperiode. Mottatt maks stønadsperiode, kan ikke søke AAP på nytt før det har løpt en karensperiode på 52 uker. Trekk i AAP med inntil en dags ytelse ved brudd på aktivitetsplikten.

9 Oversikt stønad ungdom Vestfold

10 Sandefjord

11 60 ungdommer på uføretrygd. 139 ungdommer på dagpenger.
I 2017 hadde vi gjennomsnittlig 236 ungdommer under 30 år som fikk utbetalt økonomisk sosialhjelp. Pr. februar 2018 er det: 280 ungdommer på AAP. 60 ungdommer på uføretrygd. 139 ungdommer på dagpenger. 76 ungdommer på tiltakspenger. 11 ungdommer på sykepenger. Vi erfarer at ungdom som mottar bistand fra NAV, blir ofte i systemet over tid. Vi erfarer at graden av psykiske lidelser er høy blant ungdom som faller utenfor skole og arbeidsliv.

12 Virkemidler Interne: Aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere. Xit, tilholdssted på Breili. Tiltaket har 20 ungdommer inne til enhver tid. Utvidet oppfølging i egenregi. Midlertidig lønnstilskuddsordning. Mentor. AMO-kurs. Arbeidstrening. IPS (Individuell jobbstøtte). Eksterne: Jobbsøkerkurs. Oppfølgingstiltak, Fønix AS. Arbeidsrettet rehabilitering, Fønix AS. Avklaring, Fønix AS. Tiltak på timen, Jobblearn.

13 Samarbeidspartnere Attføringsbedrifter. SVGS. Ungdomsutvalget. OT.
Barneverntjenesten. Behandlere både kommunalt og fylket (PHR og SVDPS). Fastleger.

14 Hvor finner du informasjonen du trenger om nav?
nav.no


Laste ned ppt "Nettverksmøte den 28.02.18.."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google