Ganguttprosjektet på Ullersmo Jessheim vgs. og Ullersmo fengsel

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. M ÅL FOR FORELDREMØTET Dere skal bli bedre kjent med oss Dere skal få god informasjon fra SFO Dere skal få.
Advertisements

SKOLEKONKURRANSER SOM METODE i videregående skole Velkommen til informasjonsmøte om Hovedprosjektet
Bruk og brukere Kapittel 3 INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon 26 august 2013.
Nyansattopplæring v/ Marit Hofset Læring og mestring og brukermedvirkning.
BRUKERUNDERSØKELSE I SKOLEN INFORMASJON TIL SKOLENE DATAINNSAMLING I dette dokumentet følger viktig informasjon om hvordan dere som skole kan bidra til.
TEORI MAT & HELSE 2 Tema: Hygiene, redskapslære, livsstil, mål & vekt.
Tilsynsoppdraget Modul 4 Opplæring for tilsynspersoner.
1 Tilfredse og kompetente IKT-brukere i Flekkefjord kommune. Utfordringer.
SVK-team St Olavs Hospital Per Åsheim Overlege Anestesiavdelingen St Olavs Hospital Seksjonsoverlege kateterseksjonen.
Vurdering -hva ligger i en karakter? -forventninger lærere og elever.
Kunnskapsnettverk Bruker og driftstøtte. kunnskapsnettverk VVirksomheter er opptatt av kunnskap og vil gjerne fremstå som kunnskapsbedrifter eller kunnskapsorganisasjoner.
Lesing og minoritetselever LUT 2, 8. sept 2009 Marit S. Solem.
Hvordan balansere det formelle styret med det visjonære og aktive styret for å gi økt verdiskapning? Elbjørg Gui Standal, Handelshøyskolen BI.
Organisering av YFF helse og oppvekstavdelingen ved Dahlske vgs. Strandhotell Jorunn T ø nnessen Ramberg Fagkoordinator Helse- og oppvekstfag.
HELSE OG OPPVEKSTFAG UTDANNINGSVALG 10.KLASSE November 2016.
Hurtigbåter og lokale båtruter i Nordland.
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Kultur og hverdagsledelse
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Skrivekurs Innhold: Analyse av oppgavetekst Begrepsavklaring
Hundetrening skole Levert av:
Cafe med elevene.
Formalinprosjektet ved Biologisk institutt
Hovedmomenter i forslagene til tiltak:
FRA ELEV TIL LÆRLING Linda Hjertø og Gerd Skaar Johansen Formidlingskoordinatorer Narvik vgs.
Møteplass for mestring
Møte for foresatte 10.trinn
Klosterhagen Hotell - en avdeling i ALF as
«O «Det fins ingen kjærlighet mer oppriktig enn kjærligheten til mat»
Prosjektmodellen Planleggingsfasen Gjennomføringsfasen Kontroll
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Grønne tiltak i blå næring – Enova hjelper deg til lønnsomhet
Avdelingssjef Renhold
VOX- prosjekt SVF Berg og Færder vgs, fengselsundervisningen
1 Egenomsorg og helse.
Forskningsrådets retningslinjer for datahåndtering
PROFESJONELL YRKESUTØVELSE
Lymfesystemet og Immunforsvaret
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Presentasjon av Kine Vålbekk
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Den matematiske samtalen
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Matematikk på ungdomstrinnet
Informasjon til berørte kommuner Sikkerhet - trusselbilde
Velkommen – presentasjon av deg selv
Smittestoff er en forutsetning for smittekjeden
Kriser og ulykker.
VANN.
Velkommen til foreldremøte
Hvordan lager du en åpen kravspesifikasjon og behovsbeskrivelse når du skal lage en IKT-løsning Oppfølging av kontrakt Det offentlige i Norge kjøper inn.
Brann kan forhindres ved forebygging, kunnskap og sunn fornuft.
Base 1 sine kurs på Aks Uke
NorskPluss Alfa Læremiddel for unge og voksne innvandrere med lite eller ingen skolegang som trenger grunnleggende lese- og skriveopplæring på norsk Hovedkomponenten.
Erfaring med tekniske detaljer knyttet til e-lås v/ Birkenes
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 7.
Oppfølging av etterlatte – Bruk av etterlattesamtaler
DET Å VÆRE PROFESJONELL YRKESUTØVER
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Forventninger til foreldre og foresatte i Geilo IL Alpin
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
Tilpasset opplæring Kurs 5
Inkluderende bruk av digitale hjelpemidler.
INNOVI sitt hovedformål er å gi arbeidstilbud til personer som har, eller i nær fremtid ventes å få innvilget varig uførepensjon. Vi arbeider med spesiell.
Utskrift av presentasjonen:

Ganguttprosjektet på Ullersmo Jessheim vgs. og Ullersmo fengsel Et samarbeid mellom: Jessheim vgs. og Ullersmo fengsel Med økonomisk støtte fra:

Arnfinn Kjos Eduardsen Fagbrev som institusjonskokk Har eid og drevet eget «hotell» i 8 år Ansatt i ca. 8 år som verksbetjent (kjøkkenet Ullersmo) Fulførte verksbetjentutdannelse i (VBU)2005 Var med å laget rapporten om samarbeid mellom skole og arbeidsdrift Ble ansatt på skolen i fengselet i 2009 og fulførte lærerutdannelse våren 2012

Gangguttene på Ullersmo arbeider med: Renhold og orden Kjøkkenet forlengede arm på avdelingene

Oppdraget: Vi skulle lage et kurs for ganggutter som: Ga innsatte faglig støtte for å uføre renhold og mat-håndtering Ga innsatte trening i basisferdigheter som kunne komme til nytte etter soning HVA skal gjøres.. og HVORFOR Regning –lesing- skriving – digitale ferdigheter

..og forklarer hvordan vi skal utføre renhold Kunnskap om vekst (formering) av uønskede mikroorganismer gir oss bakgrunn for håndtering og oppbevaring av mat ..og forklarer hvordan vi skal utføre renhold

Hva skal til for trivsel og formering? ….men vi snakker vi ikke om oss, men om mikroorganismene (bakterier, sopp, virus, prioner og protozoer)

Vet vi hva som skal til for FORMERING kan vi både: Håndtere mat forsvarlig – også oppbevaring Forstå renhold

Flaske 4: 10 g sukker, 1,5 dl lunket vann, 1,0 dl eddik 1/3 pakke gjær Varme Mat Oksygen Surhet Vann Flaske 4: 10 g sukker, 1,5 dl lunket vann, 1,0 dl eddik 1/3 pakke gjær Flaske 1: 10 g sukker, 2,5 dl lunket vann, 1/3 pakke gjær Flaske 3: 10 g sukker, 2,5 dl is vann, 1/3 pakke gjær Flaske 2: 10 g sukker, 2,5 dl kokende vann, 1/3 pakke gjær Vil surheten (pH) i vaskemiddelet kunne hindre mikroorganismene i formering?

Kan vi bruke kunnskapen om temperatur til bedre å oppbevare mat? Har temperaturen i oppvaskmaskinen betydning?

Andre emner: Smittekjeden Forskjell på forgiftning og infeksjon Besøk på renholdsavdeling og hoved kjøkken Internkontroll og HACCP Gangguttens rolle blant andre innsatte Håndtering av utstyr (både kjøkken og renhold)

Matlaging med tilhørende renhold og mat-oppbevaring Ernæring

Kurset tok utgangspunkt i kompetansemål for: Restaurant og Matfag Renholdsoperatørfaget

Kompetansebevis

Samarbeid skole fengsel Involver fengselet og ansatte som har den daglige oppfølgingen av ganggutter