Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon av Kine Vålbekk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Presentasjon av Kine Vålbekk"— Utskrift av presentasjonen:

1 Presentasjon av Kine Vålbekk
Førskoledag Presentasjon av Kine Vålbekk

2 Velkommen til Osloskolen
HASLE SKOLE Velkommen til Osloskolen Skolestart 2018/19

3 Organisering Hasle skole
Ledelse og administrasjon Lærere Rektor; Maria Tindberg As. rektor; Anette Sundsli Inspektører Agnete Nygaard og Kristine Ødegård Ottersen To sosiallærere; Are og Kine To kontordamer; Astrid og Sadia Kontaktlærer til hver klasse og faglærere i enkelte fag. Assistenter

4 Hva skal elevene lære? Fagene på 1. og 2. trinn er: norsk, matematikk, naturfag, engelsk, samfunnsfag, kunst og håndverk, musikk, kroppsøving og Kristendom, religion, livssyn og etikk (RLE). Alle fag har læreplaner med kompetansemål som beskriver hva elevene skal mestre på ulike trinn. Læreplanene er nasjonale og finnes hos Utdanningsdirektoratet: Læreplanene beskriver også hvordan grunnleggende ferdigheter skal inngå i faget. De grunnleggende ferdighetene er: Å kunne uttrykke seg muntlig Å kunne lese Å kunne skrive Å kunne regne Å kunne bruke digitale verktøy

5 Timeplan 1.trinn Slik kan en timeplan se ut for 1.trinn.
I uken har de: -7,75 t Norsk -1,25 t Musikk - 4,5 t Matte -1 t Samfunnsfag - 1,5 t Kunst og håndverk - 1,5 t KRLE ,5 t Naturfag - 1,5 t Gym min Engelsk Totalt har elevene 18,75 t undervisning på 1.trinn. Elevene har 45 min friminutt per dag.

6 1.klasse På høsten vil dere bli kalt inn til velkomstsamtale med kontaktlæreren. Dette er egentlig en utviklingssamtale. Det vil være et felles foreldremøte tidlig på høsten. Elevene vil få litt lekser og de vil lese egne bøker som vi bruker i TIEY. Vi oppfordrer til å bruke tid på å lese for barna. Snakke sammen om det dere leser. Neste år skal 1.trinn være i 1. etasje på Brynseng skole. Helsesøster vil kalle dere inn til en oppstartsamtale. Der vil elevene bli målt i høyde og vekt. Skolen har tannlege på Jordal skole. De vil også kalle inn til tannlegetimer.

7 Oppfølging av elevene Underveisvurdering Elevsamtale Halvårsvurdering
hva mestrer elevene? Hva må de jobbe mer med? Elevsamtale Kontaktlæreren skal to ganger i året ha samtale med eleven om faglig og sosial utvikling og trivsel. Halvårsvurdering På 1.–4. trinn gis halvårsvurderingen muntlig i fagene norsk og matematikk og i sosial kompetanse, arbeidsvaner og orden. På barnetrinnet gis det ikke karakterer. Kartleggingsprøver Det gjennomføres to statlige kartleggingsprøver for 1. trinn; én i lesing og én i regning.

8 Tilpasset opplæring Osloskolen skal sikre et godt læringsutbytte for alle elever i trygge og mobbefrie skoler. Alle elever skal få opplæring tilpasset sine evner og forutsetninger. Elever som ikke kan få utbytte av det ordinære opplæringstilbudet har rett til spesialundervisning. Skolen vurderer behov og kan henvise til sakkyndig vurdering hos Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT). Elever med et annet morsmål enn norsk og samisk har rett til særskilt norskopplæring til de har tilstrekkelige kunnskaper i norsk til å følge den ordinære opplæringen.

9 Sosiallærer Mitt ansvar er å være elevenes talsperson i skolen.
Jeg samarbeider med instanser utenfor skolen: BUP ( barne og ungdomspsykiatri) PPT (pedagogisk psykologisk –tjeneste) Barneværnet NAV osv. ved behov. Jeg har samtaler med elevene på skolen og skal trygge det psykososiale miljøet. Om noen trenge noen å snakke med har jeg taushetsplikt. Med mindre det er veldig alvorlig.

10 To hyggelige elever Trygve Trygve har en sjelden diagnose som gjør ham kortvokst. Han trenger noe mer hjelp enn andre barn. Både med å rekke opp til ting, og så trenger han hjelpemidler ute for å komme seg fram, fordi han blir fortere sliten i kroppen. Det er viktig for Trygve at andre forstår at han er stor gutt, selv om han er lav. Han er som andre barn, med unntak av en litt annen fysikk. Foreldrene hans er åpne om dette og tar gjerne i mot spørsmål Ingrid Dysmeli er en medfødt tilstand med manglende eller mangelfullt utviklet skjelett i arm(-er) og/eller ben. Det kan være mangler ved en eller begge armer og/eller ett eller begge ben. Årsaken er ukjent. Ingrid har også protese. Protesen kan gi Ingrid ekstra støtte når hun leker. Å bruke protesen bestemmer hun selv. Så noen ganger er den på, andre ganger ikke. Hun trenger litt hjelp til noen ting. Vi håper at alle snakker sammen om hvordan vi alle er forskjellige, men at noe ser vi tydeligere. Snakk gjerne sammen om hvordan vi ønsker å møte barn uansett hvordan vi ser ut!

11 Klassesammensetning høsten 18
Jevn fordeling av kjønn i alle klassene. Geografiske forhold. Pedagogiske hensyn / Særskilte behov. Informasjon fra innskrivingsdokumentet. Informasjon fra barnehagen. Eventuelt informasjon fra andre instanser. Førskoledagen. Noen/ en man kjenner fra før (hvis mulig). Klasselistene går ikke ut før opprop første skoledag.


Laste ned ppt "Presentasjon av Kine Vålbekk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google