Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VANN.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VANN."— Utskrift av presentasjonen:

1 VANN

2 Vannets oppgaver: Kroppen må ha vann for å kunne oppta næringsstoffer og transportere stoffene til de cellene som trenger det. Fordøyelsen trenger vann for at vi skal unngå forstoppelse. Vann er det beste når kroppen trenger væske. Vann slukker tørsten effektivt og inneholder ikke sukker, alkohol eller fett.

3 Hvor mye vann trenger vi pr. dag?
Kroppen har bruk for omtrent 2 1/2 liter væske i døgnet. Behovet varierer fra person til person, og er blant annet avhengig av alder, temperatur og aktivitetsnivå. Maten vi spiser gir oss cirka 1 liter væske, så under normale omstendigheter anbefales det voksne å innta rundt 1 1/2 liter væske daglig. Barn er aktive og trenger forholdsvis mer væske enn voksne. Vann bør alltid være tilgjengelig for barn og tilbys ved måltidene.

4 Å drikke vann er en vanesak
Å drikke vann er en vanesak. Dersom du har vann lett tilgjengelig, har du mye lettere for å huske på å drikke det. Ha alltid en mugge med vann stående kjølig hjemme eller på arbeidsplassen. Frisk gjerne vannet opp med sitronskiver eller skiver av slangeagurk. Legg gjerne flasker med kaldt vann i fryseren for å ha tilgang til kaldt vann på tur, eller når dere skal være lenge ute på varme dager.

5 Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn
Vann er den beste tørstedrikk for både voksne og barn. Vann anbefales som drikke til måltider og mellom måltider. Dette gjelder både vann fra springen og vann på flaske.


Laste ned ppt "VANN."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google