Områdegjennomganger – en kommentar

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Advertisements

Medisinsk tekniske tjenester Organisering Internhandelmodellen Stig Koteng, avd.sjef, MTA MTFL, 27. mai 2009.
Endring gjennom ledelse. Politisk styring Vekst og utvikling for barn, unge og familier Politisk styring, gjennom budsjett, lovverk, styringsbrev.
Smartere vegtrafikk med ITS Etatsprogram
Delprosjektets status og framdriftsplan Prosjektleder Hilde Skyvulstad.
Likeverdige tjenester i praksis
Styre og bli styrt Hvordan praktisere god etatsstyring? Hvordan kan virksomhetene utnytte sitt handlingsrom og fullmakter i styring og ledelse? Marianne.
Lojal iverksetting eller målrettet medvirkning? Om kommunesektoren og EØS-avtalen NIBR-rapport 2008:12, forfattet av Marthe Indset og Sissel Hovik Rapport.
Arbeidsmiljøet angår alle. Bra for både deg og din bedrift. Samarbeid, ledelse og medvirkning Hva kan ESENER fortelle om om arbeidsgivers ledelse og arbeidstakers.
På lag med deg for din helse BFK Ekstern samhandling mars 2016.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Miljøsertifisering Hvor står NØK NØK produserer og leverer bare miljøvennlig energi! Vi har internt høy fokus på HMS Kraftbransjen var (er) av enkelte.
EIERSKAP Behov og muligheter for politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene Bent Aslak Brandtzæg, Terje Kili og Ailin.
Evaluering av Difi Vivi Lassen Leverandørmøte
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Naturskadeloven – de neste 50 år ! Utredning av ny naturskadelov Seniorrådgiver Tron R. Bøe Statens landbruksforvaltning.
Norsk mal: Startside fullfarge fornye – forenkle – forbedre.
Tilbudskonferanse Utvikling av kursopplegg basert på Prosjektveiviseren.no
Oslo kommune Kommunerevisjonen KOMMUNEREVISJONEN - INTEGRITET OG VERDISKAPING 1 Rapport 26/2006 IKT i grunnskolen Oppfølging av rapport 17/2005.
Fra forskning til kompetanse – en egen sportsgren Trond Hatling Leder NAPHA.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Verktøykasse for IKT- planlegging i kommunene
Nøklene til handlingsrommet
Vurdering av modenhet i salgsstyrken
Krav til sikring av personopplysninger
Et prosjekt finansiert av KS for Bergen bystyre
RIS-metoden for prosessforbedring
Skrivekurs 1. avdeling Høsten 2016 v/Kristine Helen Korsnes
Brukerorientering og rettigheter i elektronisk forvaltning
Bærekraftig samfunnsutvikling
Rapport: Å ville utvikle skolen
Kommuner som har gått ut av ROBEK-lista
Rådgiversamling 2. november 2016
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Familieråd En for alle, alle for en
Budsjettkonferanse 15. Mars 2017.
Dilemmatrening Difis opplæringsmateriell informasjonssikkerhet.
Agenda Vurdere tekniske hjelpemidler som kan hjelpe oss i jobbsøkerprosessen...! Takk for muligheten til å presentere en alternativ hjelpemiddel. La oss.
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
Porteføljestyring – hva er det?
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
DRI2020 Rettskilder og informasjonssøking -oppsummering
Introduksjon til DRI 1001: Digital forvaltning
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Kommuner som har gått ut av ROBEK-lista
En forskningsstudie utført av SINTEF og advokatfirma Schjødt
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
Kompetanseutvikling og Effektiviseringsprogrammet Kompetanse koster, men inkompetanse koster mer! Det skal lønne seg å være seriøs ! NVF 2. mars 2015.
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Arbeidskultur i Drammen kommune
Økt digital kompetanse hos innbyggerne på fosen
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Den matematiske samtalen
Kulturrådet Fagetat underlagt Kulturdepartementet
Skolens utviklingsplan B – Samarbeid
Egenkontroll og tilsyn Lillehammer
Kunnskapsgrunnlag (kap. 4 og 5.5)
INVITASJON TIL NÆRMILJØMØTE
Nå er vi spente!.
Hospitering et avtalt besøk/opphold eller midlertidig arbeidspraksis i annen – fortrinnsvis intern – enhet. hospitering kan være av stor verdi for - å.
Grensesnitt mot øvrige delprosjekt
Modenhetsvurderinger som grunnlag for kontinuerlig forbedring
Utskrift av presentasjonen:

Områdegjennomganger – en kommentar Statsviterkonferansen 2017 Harald Nybøen - DIFI

Referansedokument: «Bruk av sektoranalyser og evalueringer» Kartlegging av erfaringer med bruk av sektoranalyser og evalueringer i Norge og en del andre land Felles rapport fra DFØ og Difi, oktober 2015, tilgjengelig på etatenes nettsider

Generell kommentar til FINs opplegg for områdegjennomganger: Den enkelte gjennomgang er politisk forankret - regjeringen beslutter De er direkte koplet til budsjettprosessen – tydelig formål Styring og organisering av arbeidet med gjennomgangene er fastlagt Kort sagt: det er etablert en «ordning» for gjennomgangene. Dette er positivt.

Jeg vil kommentere tre viktige sider ved FINs opplegg: Formålet for analysene/gjennomgangene Erfaringer fra tidligere gjennomganger i norsk forvaltning – hva er læringspunkter som er relevante for nye ordninger? Finnes det særtrekk ved vår forvaltningsmodell som kan påvirke effekten av gjennomgangene?

Områdegjennomganger/sektoranalyser kan ha tre FORMÅL ( ett eller flere av disse i kombinasjon): 1: Øke handlingsrommet i budsjettet 2: Øke effektiviteten gjennom økt kvantitet og/eller økt kvalitet – flere og bedre tjenester 3: Identifisere områder som fungerer dårlig som følge av bl.a. uheldig organisering, dårlige styringssystemer, rolleuklarhet og utnyttelse av IKT Er FINs modell for snever mht formål?

ERFARINGER med tidligere områdegjennomganger i Norge – viktige læringspunkter: Betydningen av klar implementeringsstrategi Betydningen av medvirkning for de involverte sektormyndighetene – i alle faser av analysene Betydningen av et tydelig budskap om formålet med gjennomgangen – hva skal den brukes til? I hvilken grad møter FINs modell disse erfaringene?

SÆRTREKK ved norsk forvaltning som det må tas høyde for: Det er liten forståelse for behovet for å effektivisere – offentlige finanser er bunnsolide Relativt sterke sektordepartementer og relativt svake samordningsdepartementer Mangler et felles forvaltnings- og budsjettdepartement Hva betyr denne konteksten for gjennomgangene i Norge?