Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skolens utviklingsplan B – Samarbeid

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skolens utviklingsplan B – Samarbeid"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skolens utviklingsplan B – Samarbeid

2 Mål Målet med denne modulen er at dere skal utarbeide en plan for arbeidet med Realfagsløyper.

3 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Tid Introduksjon 5 minutter Felles analyse av svar fra kartlegging 30 minutter Faglig påfyll 35 minutter

4 Felles analyse av svar fra kartlegging
30 minutter

5 Analyse av svar Studér oppsummeringen/svarene fra spørreundersøkelsen.
Svar på følgende spørsmål: Er det spesielle ting dere er gode på (styrker)? Hvilke tema bør skolen jobbe mer med (utfordringer)? Hva bør skolens plan for arbeidet med Realfagsløyper inneholde? Diskuter hvilke tema, pakker og moduler under Realfagsløyper som er mest aktuelle for utviklingsarbeidet ved skolen.

6 Faglig påfyll 40 minutter

7 Fasene i utviklingsarbeid
Initieringsfase med ståstedsanalyse: Hva er dere gode på? Hvor har dere utfordringer? Utarbeide en plan for arbeidet med Realfagsløyper Gjennomføringsfasen Prioritere tiltak ( pakker/ moduler) Gjennomføre planen i kollegiet

8 Fasene i utviklingsarbeid
Institusjonaliseringsfasen: Kilde til evaluering og læring: - Hva har dere gjort? - Hvordan har dere gjort det? Bærekraft for videre arbeid? Hvordan undersøke om det har skapt forandring? Kan erfaringer fra tidligere arbeid benyttes i andre satsinger?

9 Aspekter ved utviklingsarbeid

10 Aspekter ved utviklingsarbeid
Rolleforståelse: Hvem er med? Hvem gjør hva? Fordeling av ansvar. Ledelse og plan: Hva er status (jmfr. spørreundersøkelsen)? Hva er målet med det dere skal gjøre? Prioritere innsatsområder ( pakker/ moduler)

11 Aspekter ved utviklingsarbeid
Prosesser og arenaer Hvordan skal skolen jobbe med Realfagsløyper? Hvem skal jobbe sammen? Hvordan utnytte hverandres kompetanse? Kunnskap og kompetanse Hvordan frigjøre «taus» kunnskap dere sitter med? Behov for mer informasjon før vi starter arbeidet med planen? Noen utenfor realfagsgruppa dere bør kontakte? Har andre jobbet med tilsvarende planer tidligere?

12 To små summeoppgaver Hvilke fordeler ser dere ved en god plan?
Hva ser dere som utfordringer i det videre arbeidet?

13 Konkret utforming av endelig plan
Det er viktig at dere tenker på hvordan den konkrete planen blir seende ut til slutt slik at den tydeliggjør ansvaret for alle som skal jobbe med Realfagsløyper. Her kan det være greit å se på eksempler fra andre skoler og kommuner. Det ligger noen under B – Samarbeid . 2 3 1 1 2 3 Pakke 1 2 3

14 «SMARTE» - mål Spesifikt: Er planen tydelig på hva dere skal gjøre?
Målbart: Hvordan vet dere om målet er nådd? Akseptert: Er målet akseptert av de som skal nå det? Realistisk: Er målet realistisk og utfordrende? Tidsavgrenset: Er det satt tidsfrister? Engasjerende: Skaper målet energi og engasjement?

15 Fallgruver i hverdagen?
Uenig om virkelighetsbildet. Virkeligheten endrer seg og planen blir utdatert. Manglende forpliktelse til å gjennomføre planen. Manglende forankring i ledelsen. « Det er så mange andre prosjekter som vi også skal prioritere i år».

16 Eksempler på gode planer
Liten refleksjon: Hva tenker dere er positivt med denne/disse planene?

17 Hvem lager planen? Plukk ut ei arbeidsgruppe på 2–4 personer som får ansvar for å utarbeide forslag til skolens utviklingsplan. Alle deltakerne som jobber med denne modulen må få mulighet til komme med innspill underveis i prosessen.

18 Skolens utviklingsplan D – Etterarbeid

19 Mål Målet med denne modulen er at dere skal utarbeide en plan for arbeidet med Realfagsløyper.

20 Tidsplan for denne økta
Aktivitet Tid Diskutere utkast til plan 55 minutter Veien videre og neste modul 5 minutter

21 Sitat til refleksjon «Alt handler om kultur.
Det hjelper ikke med vedtak, plandokumenter og formelle strukturer om ikke innholdet er nedfelt i hverdagsvirkeligheten» Bjørn W Hennestad, Magma 8 / 2012

22 Endelig plan De som fikk ansvar for å utarbeide utviklingsplan presenterer sitt forslag til de andre deltakerne. Det er viktig at endelig plan er vedtatt før dere starter med det faglige arbeidet i Realfagsløyper. Planen må være forpliktende for alle realfagslærerne som skal delta i utviklingsarbeidet.

23 Men husk… det er hvordan planen blir brukt som avgjør om det blir en god plan!

24 Dette var siste modul under temaet «Kom godt i gang»!
Veien videre Dette var siste modul under temaet «Kom godt i gang»! Dere er forhåpentligvis klare til å starte på en av pakkene under de andre temaene.

25 Kilder Basert på diverse presentasjoner fra Marit C. Synnevåg
Eksempler på utviklingsplaner


Laste ned ppt "Skolens utviklingsplan B – Samarbeid"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google