Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kvalitetsarbeid i Telemark fylkeskommune
Advertisements

BERGEN KOMMUNE BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGENE VÅREN 2015.
Presentasjon Agresso brukerforum 2012 Arne Lunde, KD.
BRUKERUNDERSØKELSE I SKOLEN INFORMASJON TIL SKOLENE DATAINNSAMLING I dette dokumentet følger viktig informasjon om hvordan dere som skole kan bidra til.
Veileder i helhetlig ROS-analyse i kommunen Arealbruk og naturfare - NIFS 5.November 2014 Cathrine Andersen.
EIERSKAP Behov og muligheter for politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene Bent Aslak Brandtzæg, Terje Kili og Ailin.
Tilsynsoppdraget Modul 4 Opplæring for tilsynspersoner.
Fylkeslege Helga Arianson 1 Utfordringer i samarbeid og erfaringer fra tilsyn Solstrand 28. oktober 2009 Fylkeslege Helga Arianson.
Rusplanarbeidet ved Molde videregående skole. Organisering av planarbeidet Utgangspunkt: vi hadde arbeidet med tiltaksplan……… Arbeidsgruppe – ledet av.
Kandidatundersøkelsen 2013  Undersøkelsen ble sendt til kandidater som avla en grad ved NTNU i perioden 2009 –2012, og som hadde en registrert post- og/eller.
Agenda: Kort gjennomgang av ARK, innhold og teori Gruppearbeid Presentasjon av rapport fra spørreskjemaundersøkelsen Gruppearbeid Oppsummering med skisse.
Tilstede med glede ØKT GRUNNBEMANNING OG ANSVARLIGGJORTE MEDARBEIDERE FOR ØKT NÆRVÆR Januar 2014 – desember 2015.
Nettverk for virksomhetsstyring Risikostyring v/ Anette P. Simonsen, DFØ v/ Christine Vik, DFØ 17. Februar 2016.
Oslo kommune Kommunerevisjonen KOMMUNEREVISJONEN - INTEGRITET OG VERDISKAPING 1 Rapport 26/2006 IKT i grunnskolen Oppfølging av rapport 17/2005.
Betingelser for frivillig innsats – motivasjon og kontekst Dag Wollebæk, Synne Sætrang og Audun Fladmoe Presentasjon av rapport, Funkis Studieforum 31.
KS Folkevalgtprogram Holmestrand. KS – kommunesektorens organisasjon.
Holdninger til helseforsikring
Arbeidsgiverundersøkelsen 2017
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
KONGSVINGER KOMMUNE.
Hvorfor skal vi måle? Hvordan?
Nord-Odal kommune - Kommunesammenslåing.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Informasjon til FAU
Hvorfor en tilsynsdugnad for barns skolemiljø
Familieråd En for alle, alle for en
KOSTRA arbeidsgruppe rus- og psykisk helsearbeid
Beregningsmodell for hverdagsrehabilitering
«Rop-tilsynet» i Haugesund kommune
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Jomfrusjekk.
Medarbeiderundersøkelse Universitetet i Stavanger 2009
Medarbeiderundersøkelse 2009 Universitetet i Stavanger
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Bedriftsundersøkelsen 2017
ForBedring 2018-kartlegging av sikkerhetskultur i spesialisthelsetjenesten Presentasjon Brukerutvalget (hkb)
Medarbeiderundersøkelse Universitetet i Stavanger
Internkontroll Pilotnettverk
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Valgfag innsats for andre
Lederlønn i kommunal sektor Praksis og erfaringer fra lokale lederlønnsforhandlinger. Undersøkelse av forhandlinger etter kapittel 3 i Hovedtariffavtalen,
Pilotnettverk – egenkontroll og tilsyn
Klimamål i et kommuneperspektiv Status og utvikling i kommunalt klimaarbeidet Aggregering til klimamål og tiltakspotensial for et samlet kommune-Norge?
montessoriforbundet, februar 2018
Hva gjør kommunene med deltidsspørsmålet?
EIERSKAP politisk styring av selskaper og samarbeid i kommunene
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Presentasjon på KS-nettverk
Pilotnettverk – egenkontroll og tilsyn
Evaluering k18-k /2018. Evaluering k18-k /2018.
Medarbeiderundersøkelsen UiT 2011
Innledning om KFF-KSS.
Matematikk på ungdomstrinnet
Egenkontroll og tilsyn Lillehammer
Lokal brukerundersøkelse 2015 NAV-kontorer i Hordaland
Kurs for brukere av KFF-KSS
Kandidatundersøkelsen 2018
Medarbeiderundersøkelsen UiS 2009 Rapport for Fellesressurssenter
Ymse om regelverksutvikling
Evaluering av Hovedavtalen
Anbud billettkontroll
NVP – Avstandsoppfølging på Agder Prosjektperiode: 2018 – okt 2021
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området Presentasjon av data fra spørreundersøkelse blant nettverkskommunene 23.11.17

Bakgrunn Evaluering av pilotnettverk om kommunenes egenkontroll og tilsynsansvar Parallelt med KS’ pilotnettverk for egenkontroll og tilsyn, gjennomfører Deloitte en evaluering av kommunenes arbeid med egenkontrollen i nettverksperioden. Ved hjelp av en spørreundersøkelse har vi samlet inn informasjon om hvordan deltakerkommunene vurderer eget arbeid med egenkontroll slik dette fungerer i dag. Mot slutten av perioden vil vi sende ut en ny undersøkelse, der kommunene vil blitt bedt om å vurdere om og hvordan arbeidet i nettverksperioden har ført til endringer i hvordan kommunen arbeider med egenkontroll på en jevnlig basis. Dataene som samles inn gjennom spørreundersøkelsene omhandler: Undersøkelsen er sendt ut totalt 90 personer: rådmann, ordfører, KU-leder, samt deltakere i nettverket. Antall svar: 57 av 90 har svart. Svarprosent: i overkant av 63 prosent. Blant de med tilknytning til ROP er oppslutning litt høyere, cirka 75 prosent. Kontrollarbeid som utføres av kommunestyret og kontrollutvalget Rådmannens internkontroll Kommunens internkontroll innenfor ROP-området

Kommunens internkontroll innenfor ROP-området I hvilken grad er sentrale områder innenfor rus og psykisk helse i kommunene strukturert, formalisert og gjennomført?

Mål for virksomheten Det spørsmålet flest har gitt den høyeste scoren, er om det er satt mål for virksomheten (N=31)

Overordnede styrende dokumenter for virksomheten og tjenestene De aller fleste opplever at arbeidet med styrende dokumenter er strukturert, formalisert og gjennomført (N=31)

Roller og ansvar for tjenester og oppgaver Roller og ansvar mener også de fleste er strukturerte og formaliserte (N=31)

Rutiner og prosedyrer for arbeidsprosesser Det er flere som gir uttrykk for at rutiner og prosedyrer ikke er fullt ut formalisert og gjennomført (N=31)

Risikovurderinger for virksomheten Når det gjelder strukturering, formalisering og gjennomføring av risikovurderinger er det flere som gir en lavere score (N=31)

Melding og oppfølging av avvik Som for risikovurderinger er det også for formalisering og gjennomføring av melding av avvik en betydeling andel som scorer 3 og lavere (N=31)

Oppfølging og rapportering på internkontroll Når det gjelder oppfølging og rapportering på internkontrollen er det en vesentlig andel som svarer vet ikke (N=31)

Rutiner for å gjennomføre etterkontroller/egne revisjoner av eget internkontrollarbeid Ingen svarer at de i stor grad har strukturert, formalisert og gjennomført etterkontroller, og en betydelig andel svarer at de ikke vet (N=31)

Brukermedvirkning og involvering av brukere mht. forbedringsarbeid Ingen svarer den høyeste score mht. til om de har strukturert, formalisert og gjennomført brukermedvirkning og involvering av brukere (N=31)

System for hvordan internkontrollen er organisert innenfor psykisk helse og rus Det spørsmålet flest har gitt en svak vurdering, er om det er etablert et helhetlig system for organisering av internkontrollen innenfor psykisk helse og rus (N=31)

Samlet sett: Hvor god er internkontrollen innen tjenesteområdet psykisk helse og rus? (N=44)

Til sammenlikning: Hvor god er den overordnede internkontrollen i kommunen (rådmannens internkontroll)? (N=35)

Egenvurdering av internkontroll innen ROP - modenhetsskala 1 Umodent 2 Usystematisk 3 Standardisert 4 Modent 5 Integrert Styrings- og kontrollmiljø (mål, roller og ansvar, styrende dokumenter) Risikovurdering/-kartlegging Kontrollaktiviteter (rutiner, prosedyrer og avviksmelding) Oppfølging av internkontroll Samlet vurdering Egenvurdering av i hvilken grad ROP-virksomheten er strukturert, formalisert og gjennomført (gjennomsnitt) Målsetning (God praksis)

Til sammenlikning: Egenvurdering av rådmannens internkontroll - modenhetsskala 1 Umodent 2 Usystematisk 3 Standardisert 4 Modent 5 Integrert Styrings- og kontrollmiljø Risikovurdering/-kartlegging Kontrollaktiviteter Oppfølging av internkontroll Samlet vurdering Egenvurdering av hvor god rådmannens internkontroll er (gjennomsnitt) Målsetning (God praksis)

Refleksjon: Er bildet gjenkjennelig? Hvor godt stemmer dataene som kommer frem i undersøkelsen med den opplevelsen dere har av internkontrollen innenfor ROP i deres kommune? Er internkontrollen innenfor ROP faktisk så moden og veletablert som undersøkelsen viser? Samsvarer det med «virkeligheten» at internkontrollen innenfor ROP befinner seg på omtrent samme nivå som rådmannens internkontroll som helhet?