Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kurs for brukere av KFF-KSS

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kurs for brukere av KFF-KSS"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kurs for brukere av KFF-KSS
Steinerskoleforbundet 18. oktober 2018

2 § 5-2.Styret sine oppgåver
Styret har den øvste leiinga av skolen og skal sjå til at skolen blir driven i samsvar med gjeldande lover og forskrifter. ….

3 § 5-2.Styret sine oppgåver forts
Styret skal ha eit forsvarleg system for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte. Styret skal ha eit forsvarleg system for å følgje opp resultata frå desse vurderingane og nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd. Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til læringsresultat, fråfall og læringsmiljø.

4 Forsvarleg system (1) Styret skal ha eit forsvarleg system
for vurdering av om krava i gjeldande lover og forskrifter, og føresetnadene for godkjenninga blir oppfylte.

5 Forsvarleg system (2) Styret skal ha eit forsvarleg system for å
følgje opp resultata frå desse vurderingane og [følgje opp] nasjonale kvalitetsvurderingar som departementet gjennomfører med heimel i § 7-2 tredje ledd.

6 Forsvarleg system (3) Som ein del av oppfølgingsansvaret skal det utarbeidast ein årleg rapport om tilstanden i skolen knytt til - læringsresultat, - fråfall og - læringsmiljø.

7 Elementer i et forsvarlig system (1) (hentet fra Udirs veileder)
Følgende elementer bør inngå i et forsvarlig system for vurdering av om kravene i regelverket blir oppfylt: 1. Oversikt over lover, forskrifter og relevante styringsdokumenter i forhold til regelverkets gjennomføring. (=styring)

8 Elementer i et forsvarlig system (2) (hentet fra Udirs veileder)
Elementer i et forsvarlig system forts: 2. Beskrivelse av virksomhetens hovedoppgaver, organisering og myndighetsfordeling (eks: delegasjonsreglement). Ansvarslinjene og myndighetsfordelingen mellom de ulike ansvarsnivåene må være klargjort.  (=styring)

9 Elementer i et forsvarlig system (3) (hentet fra Udirs veileder)
Elementer i et forsvarlig system forts: 2. Rutiner for å sikre at alle i virksomheten har kompetanse til å vurdere regelverket og til å ivareta oppgaver de er gitt i systemet som ledd i skoleeiers oppfyllelse av regelverket. (=gjennomføring) 3. Rutiner for å sikre informasjonsflyt i virksomheten for rapporteringer og tilbakemeldinger. (=gjennomføring)

10 Elementer i et forsvarlig system (4) (hentet fra Udirs veileder)
Elementer i et forsvarlig system forts: 4. Beskrivelse av rutiner eller andre tiltak som er egnet for å bekrefte god tilstand og/ eller avdekke og forebygge manglende overholdelse av gjeldende lover og forskrifter (= kontroll) 5. Beskrivelse av rutiner for å rette opp og forbedre forhold som er oppdaget, samt rutiner for oppfølging av ulike kvalitetsvurderinger

11 Elementer i et forsvarlig system (5) (hentet fra Udirs veileder)
Elementer i et forsvarlig system forts: 5. Beskrivelse av rutiner for å rette opp og forbedre forhold som er oppdaget, samt rutiner for oppfølging av ulike kvalitetsvurderinger (=oppfølging). 6. Beskrivelse av rutiner for oppfølging av kritiske områder i opplæringsvirksomheten (=oppfølging).

12 Kvalitetsstyring og kvalitetskontroll
Styrende dokumentasjon: Oversikt over lover og forskrifter og delegasjon av myndighet  Gjennomførende dokumentasjon: Rutinebeskrivelser og oppgavefordeling Kontrollerende dokumentasjon: Skjemaer for kontroll og oppfølging  Bruke systemet til å forbedre.

13


Laste ned ppt "Kurs for brukere av KFF-KSS"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google