MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Advertisements

Månedsevaluering november 2011
Månedsevaluering april Denne måneden har vi feiret Leander 5 år, Eliart 4 år og Jon Leon 3 år. Ellers føler vi at denne måneden har gått veldig fort, med.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Verdier – for hvem og til hva? Av prorektor Inga Bostad.
SKOLEHVERDAGEN I ET FLERKULTURELT PERSPEKTIV
Rolighetsmoen barnehage
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Evaluering av november på Blå avdeling:
Oslo kommune Bydel Bjerke Barnehageområdet
Det viktige foreldresamarbeidet -utfordringer og muligheter
"God bagasje på livets reise."
Oppdatert pr (NBJ) Barnehageloven.
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
Estetiske læreprosesser i barnehagen
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Oppstart oppstart. Hva er matematikk for små barn? Barn er opptatt av og nysgjerrige på det meste, også på matematikk. Størrelser, alder, former, tall.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Barnehagens innhold skal være allsidig og variert, og utformes slik at hvert enkelt barn får opplevelser og erfaringer som støtte for sin utvikling av.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Bjørnsgård barnehage.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
MARS MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
NOVEMBER UKE MANDAG (Varmmat) TIRSDAG (matboks) ONSDAG (smørelunsj)
Oktober Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 40
JUNI Vi slår oss sammen med løvetann Vi slår oss sammen med løvetann
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Uke: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Frukt:
Hva har vi gjort i September?
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
DESEMBER November Desember
Årshjul grønnbasen
Februar UKE MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG (smørelunsj) TORSDAG
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
MARS Uke / frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Periodeplan for Januar 2019
Periodeplan for februar 2019
Periodeplan for februar 2019
Oppstart i barnehagen.
Danning og voksenrollen i barnehagen
Periodeplan for mai MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
AKTIVITETSUKER Juni og juli
Utskrift av presentasjonen:

MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor vi feirer påske, og fortelle påskeevangeliet. Respekt for menneskeverd og natur, åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet er verdier som kommer til uttrykk i mange religioner og livssyn og som er forankret i menneskerettighetene. Norge er i dag et multireligiøst og flerkulturelt samfunn. Barnehagen skal reflektere og respektere det mangfoldet som er representert i barnegruppen, samtidig som den skal ta med seg verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon. Den etiske veiledning barnehagen gir barn, må ta hensyn til barnets forutsetninger og det enkelte hjems kulturelle og religiøse eller verdimessige tilknytning. Vi skal også starte opp med «med matematikk på tur». Hver torsdag skal vi ha matematiske leker og oppgaver på turen. Vi ønsker å gi barna god kunnskap om og kjennskap til matematiske leker og begreper. Vi vil også vise at vi kan leke/arbeide med matematikk ute i naturen. I gruppene på onsdagsturene vil temaet også være matematikk, vi går da spesielt inn på former og de formene vi omgir oss med i hverdagen. Barn er tidlig opptatt av tall og telling, de utforsker rom og form, de argumenterer og er på jakt etter sammenhenger. Gjennom lek, eksperimentering og hverdagsaktiviteter utvikler barna sin matematiske kompetanse. Barnehagen har et ansvar for å oppmuntre barns egen utforskning og legge til rette for tidlig og god stimulering. Vi fortsetter som før med juliusklubb, hvor de nå skal jobbe med skrivedans. Skrivedans er samspill mellom lek, bevegelser og musikk. Det er en metode for å stimulere barn til å utvikle en god og flytende håndskrift. Metoden er basert på

sansemotorikk som er vår evne til å tolke og organisere sanseinntrykk. Skrivedans starter med samtale, der barna bruker fantasi, begreper, lærer seg til å vente på tur og rekke opp hånda. Deretter utfører man bevegelsene med kroppen til musikk – (store bevegelser på gulvet). Til slutt tar man en blyant i hver hånd og tegner på et stort ark med store bevegelser etter musikk. Musikk spiller en stor rolle fordi den inspirerer hjernen til å finne rytmiske harmoniske kroppsbevegelser og uttrykksformer. Vi er nettopp startet opp med skøyter for 4-åringene, og vi ser at dette er en kjekk og lærerik opplevelse for barna. Barna opplever stor mestring på isen, samtidig som vi hjelper hverandre og samarbeider. Vi har valgt å dele 4-års gjengen i to, dette for at barna som er på isen skal få en tettere oppfølging. Magnus møter oss i ishallen hver tirsdag, noe som er kjekt for både store og små. De fireåringene som er igjen i barnehagen er sammen med bamseklubben. 7 mars vil bamseklubben starte opp igjen sammen med blåklokke og persille. Temaet i Mars vil være våren og vårtegn. Barna skal få kjennskap til ulike årstider og måneder, og hva som kjennetegner de. Eirin, Sanne og Aga