Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hva har vi gjort i September?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hva har vi gjort i September?"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hva har vi gjort i September?
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR September Telefon BLÅBÆRTUA : MOBILNR: Hva har vi gjort i September? Da er vi i gang med nytt barnehage år, og de nye barna på Blåbærtua har allerede funnet seg godt til rette. Vi har så smått begynt å ha vanlig hverdag, med grupper, turer og andre planlagte aktiviteter. I september begynte vi også å jobbe med prosjektet «Du store verden». Vi har valgt å ha om byen vår, Stavanger – før og nå. Prosjektbeskrivelsen ligger på hjemmesiden. I forbindelse med prosjektet har vi begynt å lære oss noen gode, gamle Stavanger sanger. Vi øver også på noen nye Stavangersanger. Musikk har en stor rolle i hverdagen på avdelingen, hovedsakelig i samlingsstund, men vi er en sangglad gjeng som gjerne synger når vi går på tur, eller tar en dans i solskinnet. Solskinn var det mye av i september, og vi hadde flere ute-diskoer, til stor glede for både barn og voksne. Torsdagen er en hektisk dag på avdelingen. Vi begynner aldersinndelte grupper klokken 9. Da er treåringene sammen med treåringene fra Maurtua. Gro og jeg deler på ansvar for denne gruppa. Fireåringene har kjekke opplegg sammen med Tone, og har til nå vært på tur og laget høstblomster. Førskolegruppa har kommet godt i gang, og vi jobber med skolerelaterte oppgaver og har friminutt. Friminutt er veldig stas, og alle de mindre barna gleder seg til det er deres tur å gå på førskolegruppa. Førskolegruppa har også svømming i varmtvannsbassenget i Tastahallen klokken 10:30. Vår nettside: MÅL FOR SEPTEMBER: Bli kjent mede de nye barna på avdelingen Bli kjent på de aldersinndelte gruppene Komme i gang med prosjektet Sjekk nettsidene til AVDELINGEN. Der legger vi ut månedrapporter, bilder og annen informasjon.

2 Hva skal vi gjøre i oktober?
Side2 Hva skal vi gjøre i oktober? I oktober skal vi fortsette med prosjektet, og bli enda mer kjent med byen vår. Vi kommer til å ha fokus på sanger/sangleker som var vanlige før. Disse lekene vil vi ha både ute og inne. Hva lekte barn med i gamle dager? Dette håper vi på å finne ut i sammen med barna. Hva tenker du på når vi snakker om Stavanger? Vi snakker om hva barna vet om byen sin, og hva de vil lære mer om. En gruppe barn skal få bli med til biblioteket og finne bøker fra Ajax, historien om Johanna og Broremann. Vi ønsker å ta i bruk museene i Stavanger, og skal i løpet av oktober måned planlegge et museumsbesøk. Denne uken tegnet alle barna det de visualiserte når vi snakket om Stavanger. Disse tegningene kommer vi til å jobbe videre med. Litt praktisk informasjon: Vi inviterer til FN-kafe, tirsdag 24. oktober klokken 14:30 – 16:30. Hjertelig velkommen. Ungene vil da ha et lite innslag for dere. Vel møtt. Hipp hurra for: Jonathan som fyller 4 år 12. oktober Jenny som fyller 5 år den 21. oktober Noomi som blir 4 år den 29. oktober Pedagogikk Gjennom arbeid med de estetiske fagene som drama, forming og musikk, vil barna bli kjent med sine kreative sider, og få utløp for disse. De vil oppleve mestring, glede og samhold. Når vi bruker sang og musikk i samspill med barna, er det viktig at vi voksne byr på oss selv. Vi er rollemodeller for barna, og en uengasjert voksen vil ikke klare å engasjere barna. Vi har samlingsstund hver dag, og legger vekt på at den voksne som leder samlingen skal ha en plan for samlingen, en agenda. Samlingsstund er en fantastisk læringsarena. Vi har et fast ritual for samlingens start og avslutning. Vi har innslag av matematikk i form av å telle antall barn og voksne. Vi bruker empati når vi snakker om de som er hjemme fra barnehagen. Vi øver på turtaking, lytte når andre snakker og rekke opp hånda for å si noe. Vi snakker om ting som har skjedd, ting som skal skje, eller saker som barna er opptatt av. Samlingsstund er en viktig del av hverdagen på Blåbærtua.

3 Aldersinndelte grupper
Månedsplan mars 2017 Side 3 Mandag 2.10 Frilek Ute/inne  Tirsdag 3.10  Prosjekt Onsdag 4.10 Prosjekt  Torsdag 5.10 Aldersinndelte grupper Fredag  6.10 Salatbuffet   Mandag 9.10 Høstferie  Tirsdag 10.10 Onsdag 11.10 Torsdag 12.10  Høstferie  Fredag  13.10    Høstferie Salatbuffet  Mandag 16.10 Turdag Tirsdag 17.10 Onsdag 18.10 Torsdag 19.10 Fredag  20.10 Salatbuffet    Mandag 23.10  Turdag Tirsdag 24.10  FN-kafé i barnehagen fra klokken 14:30 – 16:30 Det blir salg av mat, kaffe, saft Onsdag 25.10 Torsdag 26.10 Fredag  27.10 Mandag 30.10 Tirsdag 31.10  Prosjekt 


Laste ned ppt "Hva har vi gjort i September?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google