Jobberiet, fordi … ASVO + Neverstua = Sant Vårt formål, vår samfunnsoppgave Jobberiets formål er å skape utvikling hos mennesker ved å gi tilrettelagt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Strategiarbeid i praksis
Advertisements

Hva kan vi få til? Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Stjørdal 28. november 2011.
Flyktningkonferansen 2008
PEOPLE CARING FOR PEOPLE. Flink med folk? Ansettelses prosessen - finne de rette medarbeiderne Vi er på jakt etter: Engasjement Faglig dyktige Interesse.
Arbeid for alle Jeg er mer enn Psykisk syk, jeg har arbeidsevne!
Kapittel11. Etablering av bedrift Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne.
ASVL Midt Norge Årsmøte RESPEKT, TRYGGHET, GLEDE OG VEKST «Det som skaper en felles retning på arbeidet vårt, er lojaliteten til organisasjonens.
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
Side 1 «Praksis- og kunnskapsutvikling i NAV- kontor « - Bakgrunn og rammer  Utviklingsforsøk som har sitt utspring i, men er ikke en videreføring av.
UNGDOM OG ØKONOMI - ØKONOMILAPPEN Hilde E. Johansen
Kapittel 12. Det internasjonale samfunnet Del 5 Internasjonale forhold Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 5a.
Tilbyderkonferanse Anskaffelse – Rammeavtale bedriftshelsejeneste.
Økonomistyring Kjell Magne Baksaas, Øystein Hansen og Trond Winther (2015) Gyldendal Akademisk Introduksjon til bedriftsøkonomi © Gyldendal Akademisk Innholdet.
Informasjonsmøte vedr. konkurransen: Rammeavtale juridiske tjenester Oslo 5. november 2013 Kate-Mari Hagen og Monika Hagen Sykehuspartner.
©TNS 2016 Velkommen til frokostmøte. ©TNS 2016 Konjunkturrapport for arkitektbransjen 1H 2016 Av Berit Solli Arkitektbedriftene 4. februar Frokostmøte.
©AASBØ Innføring i regnskap Regnskap –er et redskap for registrering systematisering rapportering Regnskapsplikten –er spesifisert i regnskapslovens §1-2.
Vi er en solid samarbeidspartner med høy kunnskap og lang erfaring. Vi leverer smarte IKT-produkter og -tjenester som er gull verdt for våre kunder. Bli.
Markedsføring av turOrientering Trond Cato Martinsen, Konnerud IL.
Bruk av digitale sosiale medier Presentasjon av kvantitativ undersøkelse Frokostmøte Undersøkelsen er gjennomført av Research International.
NOOS Landskonferanse Langesund september 2015 Hans Jacob Edvardsen Fagopplæringssjef.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
Fra «Særstilling» til «Omstilling». Alle tiltak inkludert 75 VTA-plasser fordelt på 6 lokasjoner i Sør- og Midt-Troms med hovedkontor i Harstad Likeverd.
Andre økt: 12 måter å elske bøker på økt er delt inn slik:  Utveksling av erfaringer og tanker gjort siden sist (15 min)  Innledning til dagens.
Fagopplæring v/Gunn Myhrvold – IST AS og Bjørn Bergan – VIGO IKS.
VOKSENOPPLÆRINGSKONFERANSEN 2016 Kent Terje Ingebretsen
Fusjonsåret 2016 Nytt firmanavn og ny organisasjon klart i 2015
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Kick Off bøsseaksjonen
FYR - fellesfag, yrkesretting, relevans
Presentasjon av boken ”organisering i en verden i bevegelse”
Tema: Bedriftsutvikling 1.2 Behov for endring av foretaksform
Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole
Årsmøte Grafisk bransjeforening Øst, 2017
Bruk av selskapets informasjon
4/12/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Klosterhagen Hotell - en avdeling i ALF as
Sosiale ytelser/goder (tilpasset Finans Norge-bedrifter)
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Erfaringer med bruk av NS 8435
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
    Give a Job     8. mai 2018 Scandic Hotel Havet  Bodø 
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Voksenes læring i Valdres
Trudvangveien 6B 0364 Oslo
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Gruppe 3: samarbeid i partnerskap
Oppstart SU Jevnakerskolene
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Finans Norge, 22. november
JUNGEL- PROSJEKTET Jobb for Ungdom, NAV hjelper deg, det gir Glede, Erfaring og Lønn // Myhren/Mølmen.
NOU 2018:2 Fremtidige kompetansebehov
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
«. « Nasjonalformue per innbygger Historisk har arbeid vært en betydelig årsak til tidlig død og store helseproblemer. Stor innsats over mange år.
Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.
KrFs næringspolitikk.
Per – Erik Torp Seniorrådgiver, Husbanken
Klubbutvikling oppfølging
Formål: Selskapets virksomhet er å eie og forvalte fast eiendom
Tittel for bedriftsmøte
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Karrieresenteret Vestfold Nettverksmøte i Sandefjord –
Workshop interessepolitikk Bergen 31 januar 2019 Valg 2019
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Tips og triks Slide slettes!
Tips og triks Slide slettes!
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
INNOVI sitt hovedformål er å gi arbeidstilbud til personer som har, eller i nær fremtid ventes å få innvilget varig uførepensjon. Vi arbeider med spesiell.
Utskrift av presentasjonen:

Jobberiet, fordi … ASVO + Neverstua = Sant

Vårt formål, vår samfunnsoppgave Jobberiets formål er å skape utvikling hos mennesker ved å gi tilrettelagt arbeid og arbeidsrettet opplæring. Jobberiet skal arbeide for å møte de krav som Nav stiller til Jobberiet som tiltaksarrangør, samt krav fra andre oppdragsgivere som Aurskog-Høland kommune. Jobberiet skal skape arbeidsoppgaver som gir en meningsfull hverdag for våre deltakere og ansatte.

Ny organisasjon Daglig leder Haagen Blakstad Nestleder Løken Trond Hansen Nestleder Bjørkelunden Kjell Roger Holmedahl Næringslivskontakt Terje Gustavsen HR- og Administrasjonsleder Heidi Sand Sertifisering/lærebedrift Anne-Gunn Elvevold Fakturering/regnskapass. Anne Berit Aaserud Teamleder Aktivitet Berit Helgerud Tiltaksleder Terje Gustavsen

Nøkkeltall Asvo Bjørkelangen Aksjekapital: Omsetning: Driftsresultat: Res. etter finans Selskapets eiendeler: Egenkapital i kr

Nøkkeltall Neverstua/Leikvin Aksjekapital: Omsetning: Driftsresultat: Res. etter finans: Selskapets eiendeler: Egenkapital i kr.:

Jobberiets rolle i Aurskog-Høland Vår fremste jobb er å ivareta mennesker, fra dem som trenger aktivitet, til dem som trenger en tilrettelagt arbeidsplass å gå til. Vi skal også være med å hjelpe dem som har falt ut av arbeidslivet tilbake i jobb. Vi skal være tilstede i hele kommunen. Arbeid skaper identitet som deltager i samfunnet, vi skal sørge for at flest mulig får anledning til å bidra i sin kommune.

Produksjons og service bedriften Jobberiet Vi produserer primært for å kunne tilby gode og utviklende oppgaver for våre deltagere. Sekundært produserer vi for å selge. Vi anser oss selv som en servicebedrift for kommunens innbyggere. Våre servicetjenester gir oss en fin anledning til å være synlige i lokalmiljøet.

Jobberiets samarbeidspartnere Våre viktigste samarbeidspartnere er: Aurskog-Høland kommune. Nav Aurskog-Høland Rømskog Kommune I tillegg er vi knyttet opp til Bjørkelangen Næringsforening og en rekke private firmaer over hele Østlandet.

Jobberiets fremtid?