Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tips og triks Slide slettes!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tips og triks Slide slettes!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tips og triks Slide slettes!
Denne malen er kun tenkt som inspirasjon til din presentasjon. Bytt ut bildene med dine egne bilder: Gjør det personlig All skrift som ikke passer til deg, din studietid og jobb endrer du Legg gjerne inn slides/tekst dersom du synes noe mangler Fjern slides som ikke passer inn i din historie og hverdag

2 Før du lager presentasjonen …
Slide slettes! … tenk gjennom hva elevene synes er mest spennende med din historie Tenk på elevene du skal presentere for når du forbereder deg. Hva er de opptatt av? Hvordan kan du gjøre din historie interessant for dem? På hvilken måte kan du vise elevene at realfag og teknologi er viktig i arbeidslivet? Hvordan bruker du realfag i jobben din Snakk og fortell på en enkel måte. Bruk mye bilder og kanskje video? Slides med heldekkende bilder er ofte fint, så kan du fortelle fritt. Visualiser gjerne det du driver med! Kan du ta med deg noe fysisk, gjøre et lite eksperiment, vise en app du har laget, eller engasjere elevene med en quiz?

3 Presentasjonsmal Navn Navnesen

4 Agenda Hvem er jeg? Min utdannelse – hvordan havnet jeg i denne jobben? Min jobb – hvordan bruker jeg realfag og teknologi i jobben min? Og hva gjør jeg?

5 Hvem er jeg? Navn Alder Kommer fra Sivilstatus/familie Tittel
Selskap jeg jobber i Hobby/interesser

6 Videregående skole Hvilken skole gikk du på? Hvilken linje?
Hvilke fag hadde du? Var noen fag enklere/vanskeligere enn andre? Hvordan jobbet du med realfagene? Var det noen av realfagene du ikke ante at du skulle få bruk for, men som du bruker i jobben din nå?

7 Studier Hvor studerte du? Skole/by Hvilket studieprogram?
Hvordan bodde du? Var du med i noen studentorganisasjoner? Drev du med idrett? Har du kontakt med studievennene dine i dag?

8 Universitet tilrettelegger for utveksling
Hvor mange dro på utveksling? Hvor kunne man reise? Hvor var det mest populært å dra?

9 Mitt år i utlandet

10 Har du en film fra studiestedet?

11 Mitt studie Hvem spurte du om råd når det gjaldt utdanning?
Hvilke kriterier hadde du når du valgte? Hva var viktig for deg? Hvorfor valgte du dette studiet? Hvilke fag hadde du? Hva lærte du mest av? Hvordan er studiet bygget opp? Antall år Forelesninger, innleveringer, eksamen Hvor mye frihet hadde du til å velge fag selv? Hvilken tittel har du nå? Hva betyr det?

12 Jobbmuligheter Noen av de mest populære arbeidsplassene etter denne utdannelsen er: Konsulentbransjen Finans Energi Petroleum IT Byggebransjen Start up …. osv Hvor jobber de du studerte sammen med? (Viser bredden i faget)

13 Overgangen fra studie til jobb
Hvorfor søkte du den første jobben din? Hva spurte de om på intervju? Hvorfor tror du at du fikk jobben? Hva gjorde at du valgte å ta jobben? Hvordan ble du tatt i mot? Hvordan var overgangen fra studie til jobb? Hvilke oppgaver fikk du i starten?

14 Min realfagsjobb - hva gjør jeg egentlig?

15 Navn på selskap/bedrift
Hva gjør/skaper bedriften? Hvem jobber der? Hvilke roller har de ulike? Hvordan jobber dere? Team/ reiser/kunder osv Hva gjør bedriften for samfunnet? Bidrar bedriften til å løse noen av de store verdensutfordringene? Klima, energi, it-sikkerhet, osv

16 Min arbeidshverdag Hva gjør du til daglig?
Hvordan ser en ”vanlig” arbeidsdag ut? Hvorfor er realfag og teknologi viktig i jobben din? Hvilke av realfagene bruker du i jobben? På hvilken måte? Kan du knytte tema som klassen jobber med opp mot arbeidet ditt? Hvilken nytte har jobben din i samfunnet?

17 Realfag og teknologi i arbeidslivet
Viktig Det aller viktigste elevene skal sitte igjen med etter besøket er en større forståelse for hva realfag og teknologi kan brukes til i arbeidslivet. Det er du den beste til å forklare dem og eksemplifisere. Dette gir elevene økt motivasjon i fagene og inspirasjon til å velge dem videre. Hvorfor er du glad for at du tok realfag på skolen? Hvorfor anbefaler du elevene å velge en realfaglig retning? Hvorfor er det viktig at også jenter velger utdanninger innen Hvorfor er realfagene viktige når vi skal løse samfunnsutfordringen vi står overfor? På hvilken måte er realfag viktig i fremtiden? På velgriktig.no kan du lese om andre utdanninger og yrker innen realfag og teknologi for å forberede deg på spørsmål fra elevene. Her finner du også filmer du kan vise i timen.

18 Slide slettes! Engasjer elevene
Kan du ta med noe konkret og vise fra jobben din? Kan du gjøre et eksperiment? Vise en app du har laget eller en annen teknisk løsning? Kahoot? Eller quiz? Vise en film Still spørsmål til elevene og oppfordre dem til å være aktive deltagere i timen

19 Logo. Hvis du bruker egen ppt-mal er det fint om du legger til rollemodell-logoen.


Laste ned ppt "Tips og triks Slide slettes!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google