Velkommen til foreldremøte 9D. Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Advertisements

Eksamenskurs og sommerskole Rådgiversamling 21. april 2016 Valgerd Mørch og Anna Skarheim.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Velkommen til foreldremøte 9.trinn! HØYLAND UNGDOMSSKOLE HØYLAND UNGDOMSSKOLE
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Omvendt undervisning Foredrag på Impulskonferansen i Molde, 21. oktober Roar Edland-Hansen, NDLA.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE!. KLASSEMILJØ God arbeidsro i timene Der det er barn, er det utfordringer. Veldig fin klasse som helhet og bare skjønne unger,
Foreldremøte Kristianslyst skole høsten 2016 Velkommen til 8D.
Jørpeland ungdomsskole Et godt sted å være - Et godt sted å lære Velkommen! Foreldremøte 8. trinn høsten 2016.
Hvordan kan vi hjelpe barna våre med matematikk?.
Foreldremøte 1. trinn. Oppstarten - Nye rutiner - Nye venner - Friminutt - Matboks - Refleksvest - Innesko - Gymsokker, sklisokker - Skiftetøy - Påkledning.
Vurdering -hva ligger i en karakter? -forventninger lærere og elever.
LÆRINGSSTRATEGIER Holte skole, 9. trinn 2016/17.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Foreldremøte Læringsmiljø Jan Åge Almås. Thomas Nordahls 8 punkter for at en elev skal ha et godt læringsmiljø Thomas Nordahl: skoleforsker og professor.
Velkommen til foreldremøte 2.trinn Onsdag 30. september 2015.
Lundehaugen ungdomsskole Skoleåret
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Foreldremøte 9 A
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Foreldremøte, 1. trinn Juni 2017.
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE - Videregående opplæring
Informasjon til FAU
Resultater brukerundersøkelsen 2011 Meldal 14. november – 2. desember
Velkommen til foreldremøte for 7D og 7E
Oppstartsmøte gruppe januar 2017
Velkommen til August 2017.
Velkommen!.
20. september.
Foreldre og foresatte for 8D
Vurdering for læring ”Eleven skal få råd og tilbakemeldingar som fortel korleis han/ho kan få auka lesefart og leseforståing” Mål for aksjonsperioden:
Å lese og lære Læreplanen sier at faget skal stimulere elevene til å
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Visjon: Aktiv læring med varme og tydelighet
Samtaletrekk B – Samarbeid
Velkommen til foreldremøte
Den matematiske samtalen
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
Samtaletrekk B – Samarbeid
Karlsrud skole.
Matematikk på ungdomstrinnet
Velkommen til foreldremøte
Hva tenker elevene om det å ha undervisning i Teknologiparken!
VELKOMMEN FORELDREMØTE LUNDEHAUGEN UNGDOMSSKOLE 8
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Evaluering av Hovedavtalen
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 23. januar 2019
Undervisning for dybdelæring B – Samarbeid
Velkommen til foreldremøte
LÆREPLAN I FELLES PROGRAMFAG I VG1 BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til nytt skoleår
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
Tilpasset opplæring Kurs 5
Svømming på Rjukanbadet resten av dagen
Hva er en foreldrekontakt?
Velkommen til foreldremøte for 6.trinn
Foreldremøte 9.klasse
Foreldre og skole 6. og 7. trinn.
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til foreldremøte 9D

Innhold Nye fag for året. Bruk av hjemmesiden til 9D og informasjon om foreldreundersøkelsen. Tips: Hvordan gi tilbakemelding på karakterer som forelder (gruppeoppgaver). Regler og bruk av digitale verktøy. Valg av klassekontakter og FAU-representant og eventuelle andre spørsmål.

Nye fag for året Svømming: Utstyr som skal med er badehette, badebukse. Svømming bare vurdert i niende, vil påvirke standpunkt i faget. Derfor er oppmøte og deltakelse viktig. Mat og helse: Avgangskarakter dette året. Informasjonsark er vedlagt i elevens skrivebok i faget. Tegning (kunst og håndverk): Enkelttime tegning i niende, vil være med i vurderingen av standpunktkarakteren i faget. I tiende kommer sløyd og tekstil tilbake som i åttende.

Bruk av hjemmesiden til 9D Hvordan abonnere på siden? Ranselpost. Evaluering av arbeidsplan. Skolens handlingsplan for mobbing: Foreldreundersøkelsen: Får snart brukernavn/passord. Oppfordrer til å svare på denne.

Karakterpress og ros Intro film

Tips: Hvordan gi tilbakemelding på karakterer? (Gruppeoppgave 1) Hvordan synes du det er riktig å gi tilbakemelding til et barn som ikke gjorde det bra på en prøve? 1: Ikke bry deg om det. Du er jo så flink, du klarer det sikkert neste gang. 2: Alle lærer på forskjellige måter. La oss fortsette å øve, og se hva som fungerer for deg. Svartips: 1: Men på lang sikt bidrar slik bagatellisering til enda mer prestasjonspress. Hvis du tenker mer vekstorientert når du skal gi tilbakemeldingene, kan vanskelige oppgaver bli mindre truende for barnet. 2: Ved å legge vekten på at utfordringen kan løses bare man jobber mer med den, stimulerer du til en forståelse av nederlag som et enkelt tegn på at man ikke har lært nok ennå. Slik blir nederlag mye lettere å takle, og det blir lettere å motivere seg til å jobbe med vanskelige problemer.

Tips: Hvordan gi tilbakemelding på karakterer? (Gruppeoppgave 2) Et barn har levert en hjemmeoppgave og fått en av de beste karakterene. Hvordan synes du det er riktig å rose? 1: Den oppgaven var virkelig lang og krevende. Du konsentrerte deg veldig godt og ga ikke opp før du var ferdig. 2: Så flink du er! Du må virkelig være smart som fikk en så god karakter. Svartips: 1: Ved å snakke om hvordan arbeidet ble utført, er det lettere å ikke gi karakteristikker av barnets evner. 2: Slik ros kan bidra til at barn blir engstelige for at de ikke egentlig er så smarte som voksne sier de er. Det kan skape prestasjonspress i stedet for glede over læring.

Regler og bruk av digitale verktøy Mobilhotell: Videreføre som i fjor. Ipad-regler (en repetisjon). Bruken av: - Its learning: Oversikt over elevens adferd og orden på skolearena, dere skal ha kjennskap til elevens passord. - One drive: «Lagre i skyen». - One Note: Er knyttet til One drive, et skriveprogram som brukes til å lage digitale skrivebøker (erstatter en perm).

Valg av Klassekontakter og FAU- representant og eventuelle andre spørsmål