Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vurdering for læring ”Eleven skal få råd og tilbakemeldingar som fortel korleis han/ho kan få auka lesefart og leseforståing” Mål for aksjonsperioden:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vurdering for læring ”Eleven skal få råd og tilbakemeldingar som fortel korleis han/ho kan få auka lesefart og leseforståing” Mål for aksjonsperioden:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Vurdering for læring ”Eleven skal få råd og tilbakemeldingar som fortel korleis han/ho kan få auka lesefart og leseforståing” Mål for aksjonsperioden:

2 Rettleiande prinsipp for VFL 

3 Sol – systematisk observasjon av lesing 
Vi tok utgangspunkt i sol-observasjon og nivået til den einskilde elev, registrert før jul. Vi såg også på lesefart og leseforståing i Carlsten-testen vi hadde gjennomført like før aksjonsperioden. Minna oss om: elevane må forstå kva dei skal lære og kva som vert forventa.

4 Alle elevane får SOL-tips
Alle elevane fekk personlege laminerte lesetips-lappar med to råd om kva dei skulle jobbe vidare med for å auke lesefart og leseforståing. T.d.: ”øv deg på å lese, skrive og forstå ord med enkel- og dobbelt konsonant” ”øv deg på å lese lange og samansette ord med stavingar ” ”Øv deg på å lese og gjenfortelje det viktigaste frå det du las”. Vi gjekk nøye gjennom lesetipsa med kvar einskild elev, slik at dei forstod kva ein skulle øve på! Desse lappane la dei i pennalet, slik at dei heile tida skulle minne seg sjølve om kva dei jobba med. Deretter gjennomførte vi foreldresamtalane. Alle foreldra vart orienterte om aksjonsperioden, lesetipsa og kva som vart forventa.

5 Intensiv lesing i heimelekse
Elevene fikk utdelt leseleksa si hver måndag for hele uka. De limte den inn i skrivebøkene sine. Vi fokuserte på fagtekst og brukte Allkunne til å finne disse tekstene. Vi fant tekster om dyr, fisker og byer i USA – emne i engelsk. Så avtalte vi hvem av læringskameratene som skulle være elev1 og elev2. Dette skrev de i margen. De skulle også lage et spørsmål og svar (bruke FOSS) frå det de leste hjemme. Dette gjorde vi for at læringskameraten som hørte på skulle følge godt med. Og i tillegg så så vi om de hadde gjort dette hjemme.

6 Foreldra høyrer elevane i høgtlesing kvar dag
Foreldrene skal høre barnet sitt i lesing hver dag. De skal lese tre ganger for en voksen.

7 Elevane les for kvarandre kvar morgon 
Hver morgon leste læringskameratene for hverandre. Dette fungerte veldig bra! I starten av aksjonsperioden hadde vi som sagt tidligere utviklingssamtaler hvor vi snakket med elev og foreldre om rådene de hadde fått og om de brukte dem. Alle elevene skulle bruke rådene daglig når de gjorde lekser! I etterkant hadde vi en ny Carlstentest for å se om lesehastighet og leseforståelse hadde økt. Og det har det utelukkende gjort med alle! Noen stor framgang, andre litt.(feilmargin er at Carlstentestene er så tette) Vi hadde en Sol-dag før jul og en etter aksjonsperioden– der vi fikk solt alle elevene igjen og fikk snakket med de om rådene og om de synes de hadde gjort framgang selv. Disse sol- dagene var avgjørende for dette arbeidet ved å måle hvordan leseferidghetene var blitt i etterkant! De fleste synes de er blitt bedre! Vi kan tenke oss å ha liknende opplegg en periode til høsten. Dette for å repetere denne måten og jobbe på og at elevene likte denne typen lekse godt! Andre tanker rundt arbeidet vårt: Vi synes at elevene generelt ble meir ivrig etter å lese meir i denne perioden og etterpå! De ble også flinkere lesere.


Laste ned ppt "Vurdering for læring ”Eleven skal få råd og tilbakemeldingar som fortel korleis han/ho kan få auka lesefart og leseforståing” Mål for aksjonsperioden:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google