Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.

2 Velkommen Presentasjon av Lura SFO 9 ansatte og en lærling Ca 100 barn 60 % plass er 3 dager i uken ( helst faste dager, men mulighet til og forandre på dagene). 100 % plass er 5 dager i uken. Det er 2 mnd. Oppsigelse av plassen og redusering av plassen Oppsigelsen gjelder fra 1. i mnd.

3 Gruppene på SFO Vi har to grupper det er baserommet og brakken. Baserommet er delt i to for 1 kl og 2 kl. Det er ca 25 barn på hver gruppe. Brakken er og delt i to rom for 2, 3 og 4 kl. Det er ca 25 barn på hver gruppe. Alle barn har to faste voksne på sin gruppe, de holder et spesielt øye for de som er på sin gruppe.

4 Hva er SFO. Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og gode aktivitetstilbud med vekt på lek. Sosial kompetanse: SFO er viktig arena for barnet å trene på sosiale ferdigheter. De møter andre barn på tvers av alder, forutsetninger og grupper. For de fleste barn er lek utviklende. De øver på sosial kompetanse og blir kreative. De øker forståelsen av verden rundt seg og de øver på ulike ferdigheter når de bygger, rolle lek, skaper ting og danser eller beveger seg.

5 Rutinene for morgen SFO Være i møte kommende og si god morgen til barnet og den foresatte. Vi krysser inn barna når de kommer. Skriver ned eventuelle beskjeder fra foreldrene med en gang. Vi etterlyser ikke noen om morgenen. Dersom vi tar kontakt med foreldrene, presenterer vi oss med navn og hvor vi ringer fra. Vi begynner å rydde ca kl. 8.10-8.15, og går ut etterpå. De stiller opp når det ringer 8.25, da begynner skolen.

6 Rutiner for ettermiddagen i brakken. De blir henta i klasserommet, nytt fra i år. Vi krysser de inn når de kommer, mangler vi noen ringer vi. Derfor viktig å få beskjeder, vis de skal ha fri. De spiser kl. 14.00 og lekser for de som ønsker det mandag og onsdag etter maten. De er ute en tur etter maten og aktiviteter på tirsdag og torsdag. Vi sender hjem de som skal gå hjem selv. Sender ut egen aktivitetsplan for brakken. Vi tenker at vi noen aktiviteter går på tvers av avdelingene.

7 Vi henter barna i klasserommet, det er nytt i fra i år. På baserommet spiser vi når de kommer, da roper vi de opp igjen. Vi går ut en tur etter maten og aktivitetene starter ca. 14.00 tiden. Vi sender ut en aktivitetsplan, denne uken. Vi sender barna hjem de som skal gå hjem selv, vi har laget lister på det. Aktivitetene på basen: Forming lage forskjellige ting, gymsalen, sløyd og aktiviteter i skoleskogen. En annen ny ting er at når de blir hentet, MÅ de gå inn til «listevakten» å si at når er jeg blitt henta. Rutiner i basen på ettermiddagen.

8 Aktiviteter Bursdagfering siste fredag i måneden. Da synger vi for alle som har fylt året den mnd. Lage felles prosjekt f. eks.felles bilde eller andre ting. Lage mat (vaffler, lapper, langpannekake, suppe osv.) Bruke skoleskogen til forskjellige aktiviteter ( vi er så heldige å fått en speider) Gymgrupper Sløydgrupper Formingsgrupper

9 Psykososialt miljø Månedlige samling- drøfte ulike tema- barnemøte. Mindre grupper i sløyden, gymsalen og forming. Aktiviteter i skoleskogen, mindre grupper. Turneringer med spill og kort. Hjelpe de som står alene og få de inn i felleskapet.

10 Samarbeid med skolen Vi samarbeider med skolen, jevnlige møte med rektor som er ansvarlig for SFO. Vi har og jevnlig møte med sosiallærer og helsesøster. De ansatte på SFO har personalmøte hver uke, hvor vi planlegger aktiviteter og evaluerer det vi har gjennomført. Det å være gode rollemodeller, veiledere og trygge voksne. Mener vi å kunne gi barna deres en god og trygg opplevelse av SFO. Foreldremøte på høsten og jeg er med på foreldremøte på våren for 1 kl.

11 Samarbeid med foreldrene SFO ønsker et tett samarbeid med foreldrene. Gi informasjon om det skjer ting som kan være vanskelig for barnet. Gi beskjed når dere leverer og henter barnet.( Veldig viktig) Øve på hjemme: Knytte sko, øve på å klare seg selv på toalettet vaske hendene etterpå. Det er veldig greit med to matbokser en på skolen og en på SFO. Gi beskjed ved sykdom enten på skolen eller SFO. Det er ikke lov å kjøre inn i skolegården 7.30-16.30.

12 Info tavle Whiteboard inne i mediateket, hva har vi gjort i dag. Tavlen i gangen i brakken. Info på hjemmesiden hver fredag, med noen bilder. Månedsplan sendes hjem på mail en gang i måneden, og legger det ut på hjemmesiden. Vi lager en månedsplan for basen og en for brakken.

13 Frukt og tur penger De siste 4 årene har vi servert frukt 3 ganger i uken. I feriene eller noen fredager har vi servert mat f eks. lapper, suppe, pølse osv. Det synes barna er veldig stas. Vi har og tatt buss til Sandnes til Vitenfabrikken, kino eller andre ting. Prisen er 450 kr pr år pr elev.

14 Påmelding til feriene Vi sender ut påmelding til høstferien, juleferien, vinterferien og påskedagene og sommerferie 2016. Påmeldingen må være realistisk. Vi ønsker at barna kommer til kl 10. Høstferien : sender ut påmelding i løpet av neste uke.

15 Merking av klær Veldig viktig at dere merker alle klær,støvler, matbokser,vannflasker, regnklær osv.

16 Nye rutiner for overgang til brakken. Alle som skal begynne i 2 kl etter sommerferien, sender vi mail til før sommerferien. Så de vet hvor de skal møte etter ferien. I år flyttet vi 11 barn ned til brakken og det er 20 igjen i basen.

17 Kontakt med oss Telefon nr Baserommet: 51 33 75 13 og 97 51 05 81. Telefon nr brakken: 94 15 11 30. Jeg har kontortid fra kl 8.30-13.00. Vi har personalmøte hver tirsdag kl. 12.00-13.00. Telefon kontoret 51 33 75 00 skolen og Anne 51 33 75 04.

18

19

20


Laste ned ppt "Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google