RePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT 10.11.15.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kari Pape Den gode assistenten
Advertisements

- Et samtaleverktøy for styrking av sosial og emosjonell kompetanse
Hvordan intervjue en forsker?
Sommervikar i Blend.
Hønefoss politistasjon
De gjemte og glemte barna Hvorfor denne tittelen?.
Ved Jan og Synne Platander Elverum 29/10
Introduksjonsgruppe kognitiv terapi
SETT I SAMMENHENG MED ATFERD
- roller og forventinger
TEMA I HELSEFREMMENDE LIVSSTIL
Et økende problem i skolen?
Rolighetsmoen barnehage
H VERDAGSREHABILITE RING Opplæring for ressurspersoner Del 2 Samarbeidsprosjekt mellom: Froland, Arendal, Risør, Grimstad, Åmli, Tvedestrand og Vegårshei.
Arbeid med ungdom i risikosonen for radikalisering
Barns læring, voksnes ansvar!
Aggression Replacement Training ”I stedet for aggresjon”
Et sjeldent kurs for mennesker med en sjelden sykdom
Hovedmålsetninger:  Forebygge psykiske problem hos ungdom  Utfordre unges holdninger og deres fordommer overfor psykisk helse og psykiske problemer.
Introduksjonsgruppe kognitiv terapi
"God bagasje på livets reise."
HelART i Ulåsen barnehage
Tema: Kommunikasjon i team
Opprettholdende faktorområder
HIS august 2003: Telefonen ringer på kontoret til en på vår prioriterte kontaktliste Jaa Er det forsker NN? Ja God dag mitt navn er Ola Barkved, jeg arbeider.
”Vi vet at vennskap er viktig for både barn og voksne”
Lederkurs - Studentliv1 Organisasjonskultur Lederkurs - Studentliv2 Populærdefinisjon ”Organisasjonskultur er den måten vi gjør tingene på her hos oss”
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
KLASSELEDELSE.
Felles tema i mars: Selvkontroll
Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
TIDLIG INNSATS OG UTFORDRENDE ATFERD Boka: Kompetanseløft i bhg Pål Roland.
Reguleringsvansker Førskoleseksjonen ved Iren Egelandsdal og Janne G. Selseng.
Sosial kompetanse og empati. Sosial kompetanse Sosial: forholdet mellom mennesker Kompetanse: dyktighet Sosial kompetanse: evnen til å fungere godt sammen.
VEIEN TIL LEDELSE Mobilisering av fremtidens ledere Oppstartsamling 12.Mai 2015.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
God kommunikasjon. God sosial kompetanse gir et grunnlag for god kommunikasjon Hva kjennetegner god kommunikasjon? –Vise interesse –Bruke passiv og aktiv.
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Reguleringsvansker (AD/HD)hos barn i barnehage og skole PPT; Førskoleseksjonen ved Iren Egelandsdal og Janne G. Selseng.
Hvordan forebygge mobbing?
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Verktøy for å kartlegge holdninger
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Uteseksjonen i Stavanger
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Bapp gruppe Bapp gruppe er et forebyggende kurs for barn år(barn) og for ungdommer 13– 17 år(ungdom) som lever nært mennesker med psykiske vansker.
Helsesøsterkongressen 2017
Hva er den ekte og opprinnelige versjonen av deg selv?
KOMPETANSEHEVING MOLDE 31. OKTOBER 2017 OVERGREP OG VOLD
Fjellheim barnehage Førskolegruppen.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Tittel Å være redd Eliessa Rivas Oslo
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Venner & valg Velkommen.
Sinne Film:
STANDARDER FOR OSERØD SKOLE
COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste
Norsk Forening for Kognitiv Terapi
Danning og voksenrollen i barnehagen
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Norsk Forening for Kognitiv Terapi Ferdighetstrening
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Refleksjonsoppgaver om voksenstiler som kan brukes på avdelingsmøter
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

rePULSE- styr dine impulser Presentasjon PPT

STAVANGER KOMMUNE rePULSE ■ Et anerkjent behandlingsprogram for personer som har problemer med å kontrollere sine impulser. ■ Gunilla Dobrin har utviklet denne metoden. ■ Utgangspunktet var opprinnelig gruppemetoden ART, utarbeidet av professor Arnold P Goldstein. Goldstein har oppmuntret og verdsatt Gunillas arbeidsmetode. ■ Mangel på impulskontroll manifester seg på mange forskjellige måter. En person kan handle impulsivt uten kontroll, mens en annen kan ha for mye og derfor viser en innadvendt/depressiv atferd.

STAVANGER KOMMUNE rePULSE ■ Vi arbeider sammen som to forskere. Man finner ut at det noen ganger går galt og sammen finner man nye måter å håndtere vanskelige situasjoner. ■ Barnet trener på å få tanker, følelser og oppførsel til å gå fra å være impulsivt til kontrollert og gjennomtenkt. ■ Det er 10 temaer en skal gå gjennom Vi stiller spørsmål om tankene Undersøker følelsene Prøver nye måter å gjøre det på, oppførsel.

STAVANGER KOMMUNE rePULSE ■ Vi har alle 7 psykososiale behov som vi trenger å få tilfredsstilt; respekt, tillit, bekreftelse, ømhet/varme, nærhet, tilhørighet og identitet. Våre ulikheter viser seg i hvordan vi forsøker å få tilfredsstilt disse behovene. Vi ønsker og trenger det samme, men det er hvordan vi ønsker å få dekket disse behovene som er opp til hver enkelt. ■ Vi prøver alle å unngå negative følelser, så vi utvikler et forsvar som skal beskytte oss fra å bli såret. Vi tar på oss frakken, dvs holdninger, oppførsel og forsvar, som kan være både dysfunksjonelle og funksjonelle. Vi må komme innenfor frakken.

STAVANGER KOMMUNE rePULSE ■ Individuelle timer med et barn der de skal bli bedre kjent med seg selv og lære seg noen nye strategier for å håndtere ulike utfordringer. Barnet er forskeren og den voksne er forskerassistenten. Gjennom samtaler skal vi avdekke hvilke utfordringer hvert enkelt barn har på de tre områdene; TANKE, FØLELSE og ATFERD.

STAVANGER KOMMUNE Vi undersøker; ■ Hva er årsaken til og hva er det som vekker ulike følelser. ■ Hvordan vi fungerer i vanskelige situasjoner. ■ Hvordan vi slapper av på best mulig måte. ■ Hvordan man ta seg tid til å fatte kloke beslutninger. ■ Hva som skjer i etterkant. ■ Hvordan andre blir påvirket av vår atferd. ■ Hvordan man fremføre sine hensikter på en god måte.

STAVANGER KOMMUNE Dette øver vi på; ■ Å lytte ■ Si takk ■ Snakke om hva jeg føler. ■ Vite hva jeg føler ■ Si unnskyld ■ Ha selvkontroll ■ Dele med andre ■ Forstå hvordan andre føler ■ Hvordan være sammen med andre.

STAVANGER KOMMUNE

Hvem er dette for; ■ Dette er en metode som omfavner mange barn. ■ Det er nyttig for de barna som er veldig synlig ute i barnehagene, som har reguleringsvansker og mangel på impulskontroll. ■ Det er også nyttig for de barna som er lite synlige i barnehagen og som trenger å trene på å bli sett og ta sin plass i barnegruppen. De stille barna. ■ Det er blitt brukt på barn og ungdom med ulik problematikk innen psykiatrien. ■ De bør være 4 år, da det kreves en del kognitivt for å forstå. Førskolebarna.

STAVANGER KOMMUNE Organisering; ■ Møte med foresatte før oppstart av tiltaket for å informere om rePULSE ■ Møte med avdelingen ■ Enetime mellom spesialpedagog og barn ■ Hvert tema kan en godt tenke 2 timer. ■ Bruker mye tid på relasjonsbygging i starten om det er et nytt barn. ■ Trenger eget rom, slik at vi får arbeidsro ■ Det er 10 tema å gå gjennom, så det tar minst 10 uker. ■ Hele veien kontakt med hjem og barnehage gjennom kurset for å informere og få informasjon