Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sinne Film:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sinne Film:"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Sinne Film: https://www.youtube.com/watch?v=Vcg2qkNFS8k
Samtale: Hva kan være grunnen til de ulike reaksjonene? Noen av reaksjonen vi ser her kan ligne på sinne? Hvilke andre følelse kan disse ungdommene kjenne på?

3 Sinne Hva tenker dere denne gutten føler?
Hvor sitter følelsen i kroppen? Hva kan være historien til gutten på bildet?

4 Sinne Hvordan snakker vi til hverandre når vi er sinte?
Hvordan lytter vi til hverandre når vi er sinte? Kan dere se hvem som snakker og hvem som lytter på dette bildet? ( få ut aggresjon, få henne til å forstå, få henne til å høre på han, vinne krangelen, kanskje noen ser på..) Hva tror dere gutten på bildet gjør? Hva ønsker han å få til? Hva tror dere jente på bildet gjør? Hva ønsker hun å få til?

5 Sinne Hvordan tror dere gutten på bildet har det inni seg?
Hvordan ser ansiktet ut? Hva kan ha skjedd?

6 Sinne Sinne er i utgangspunktet ingen farlig følelse. Det er sunt å ha evnen til å bli sint og til å reagere dersom grensene våre tråkkes over eller vi blir krenket.. Av og til reagerer vi med sinne, selv om følelsen som satte det hele i gang var en annen. Kanskje var vi egentlig i en situasjon som gjorde at vi ble lei oss? Eller kanskje ble vi egentlig redde? Snakk om situasjoner der det er helt greit og noen ganger helt nødvendig å bli sint. Samtidig er det ikke alle måter å bli sinte på som er gode for oss selv eller andre.

7 Sinne Hvordan kan sinne se ut? Snakk om bildene og kom med andre forslag til «innadvendt» sinne.

8 Sinne Hvordan er det vanlig å reagere når en blir sint?
Hva kan man gjøre når man er skikkelig sinna? Hva er vanlig å gjøre? Hva er lurt å gjøre? Hva er lurt å øve på?

9 Sinne Fortelle om en person som skal over gaten, men som blir dyttet bakfra. Alarmen går og sinnet vokser, men så snur personen seg og ser dette: Vi bildet! Snakk om at man av og til blir sint uten at noen egentlig har vært urimelig mot en.    Noen ganger kan vi misforstå det noen sa eller gjorde og bli sinte «uten grunn». Har noen opplevd dette? Samtale. Noen ganger kan de «automatiske» tankene som kommer når vi blir sinte, lure oss. «En frekk person bak meg, prøver å ta livet av meg». Ved å legge merke til det vi tenker og spørre oss selv om det stemmer, kan vi noen ganger påvirke det vi føler.

10 Sinne Tredelte hjerne. Alarmen som går. Beskriv prosessen. Om elevene husker, kan noen av dem beskrive. Snakk om kapteinen. Hva bruker å skje med ham når du er sint? Stikker han i tilfelle langt av? (Rett utenfor døra, langt ned i veien, til månen etc.) Hvor lenge bruker han å være borte? Hva skal til for at kapteinen skal få lyst til å komme tilbake? (En luftetur? God musikk på ørene? Litt tid på rommet? Etc Hender det at alarmen går uten at det egentlig er noen som har gjort deg noe vondt?

11 Sinne Hva er lurt å gjøre når vi er på vei inn i sinne? Kom med mange forslag. Løpe en runde? Drikke et glass vann? Telle til ti? Ta sit-ups? Time-out? Høre på musikk?

12 Sinne Hvordan tror dere barn ville reagere dersom de var sammen med disse to voksne, for eksempel i en familiebursdag? Tror dere barna ville bli redde? Presisere at voksne har ansvar for å kontrollere sinnet sitt. Det er ikke barns og unges oppgave å blidgjøre den voksne, eller gå på tå for «å ikke vekke sinnet». Mennesker som har et alvorlig sinneproblem kan få hjelp, og det klokeste man kan gjøre om man opplever at vokse blir sinte på en utrygg måte, er å si fra til noen man stoler på. Eller; kanskje tenker noen om seg selv at de har problem med å styre sinnet sitt? Både barn og voksne kan lære seg å bli sinte på bedre måter. Om du har fått noen tanker i dag som er vanskelige å ha alene, kan det være lurt å snakke med noen de har tillit til, det kan for eksempel være noen hjemme, lærer, sosiallærer eller helsesøster.


Laste ned ppt "Sinne Film:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google