Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole."— Utskrift av presentasjonen:

1 er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole

2 2 Hva er sosial kompetanse? Din og min evne til samspill med andre i ulike situasjoner. ART er et program som er utviklet for å styrke sosial kompetanse. Tre komponenter: - sosiale ferdigheter - sinnekontroll - moralsk resonering

3 3 ART består av tre komponenter 1. Sosial ferdighetstrening –Trening i ferdigheter som - å lyttet til en annen - starte en samtale - unngå bråk - håndtere gruppepress –Består av 50 forskjellige ferdigheter. –Målet er at du kan øke din sosiale kompetanse gjennom å trene på relevant sosial atferd.

4 4 ART består av tre komponenter 2. Sinnekontrolltrening –Trening på å kjenne igjen egne sinneutløsere og sinnesignaler. –Øke selvkontroll og håndtere sinne gjennom ulike teknikker. –Målet er at du skal kunne redusere aggressiv atferd og bli utstyrt med redskaper du trenger for selvkontroll når du blir sint.

5 5

6 6 ART består av tre komponenter 3. Moralsk resonering –Trening i å resonere omkring etiske og moralske dilemmaer. –Hva er forskjellen på rett og galt? –Er det du sier og mener mer rett enn det jeg sier og mener? –Trening i å ta gode valg.

7 7 Hva mener vi med etikk og moral? Etikk er gjennomtenkningen av hva som er rett og galt. - Hvordan vi skal leve? - Etikk er moralens teoretiske grunnlag. Moral er måten vi faktisk lever på i forhold til det vi vet om rett og galt, godt og ondt.

8 8 Hva kan ART hjelpe elevene med? Å lykkes sosialt Å bli likt Å få respekt Å lykkes på skolen Å lykkes i idrett (selvbeherskelse) Å slippe negative konsekvenser Å forbedre selvtilliten Å slippe å alltid bli anklaget Å bli et positivt forbilde for andre

9 9 Dette sier elever som har vært med: ”Vi finner bedre løsninger” ”Jeg får bedre forhold til foreldrene mine” ” Tenker før vi gjør ting” ”Gleder oss til gruppa. Det vi gjør og det vi lærer” ”Vi kan tulle litt i gruppa, men alle veit når nok er nok” ”Mamma sier det hjelper” ”Jeg kommer til å fortelle andre om ART” ”Dette skulle mamma og pappa hatt” ”Kan jeg få ta med meg en kompis på gruppa, for han trenger det òg?”

10 10 er sm

11 -fortell meg og jeg glemmer… -vis meg og jeg husker… -la meg gjøre det og jeg lærer …

12 12 er sm Hvis det er noe dere lurer på i forhold til ART, ring Katrine 48216393 eller Hege 91398741 Foto Jørn Myrland


Laste ned ppt "Er sm En presentasjon for Gvarv Skole/Sauherad Ungdomsskole."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google