Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KOMPETANSEHEVING MOLDE 31. OKTOBER 2017 OVERGREP OG VOLD

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KOMPETANSEHEVING MOLDE 31. OKTOBER 2017 OVERGREP OG VOLD"— Utskrift av presentasjonen:

1 KOMPETANSEHEVING MOLDE 31. OKTOBER 2017 OVERGREP OG VOLD
Momenter til to temaer: Innføring av prosjektet «Livsmestring i skolen» Hvordan snakke med de minste barna om seksuelle overgrep og vold Ekstratema: Vårt siste tabu – gjett hva det er?

2 TEMA 1: LIVSMESTRING SOM PROSJEKT I SKOLEN
Forslaget fra en gruppe stortingsrepresentanter med tyngde i KRF er vedtatt. De siterer en rekke problemområder som elevene blir konfrontert med både personlig og utfordrende og vonde og vanskelige, og som tema som de skal håndtere. De siterer fra lovfestet Formålsparagraf: «Opplæringens mål er å ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og meste utfordringer sammen med andre. Den skal gi hver elev kyndighet til å ta hånd om seg selv og sitt liv, og samtidig overskudd til å stå andre bi.»

3 De foreslår blant annet:
«..at man inviterer representanter fra ulike profesjoner i skolen. Disse kunne lagt til rette for refleksjon og samtale elevene i mellom, og gitt undervisning i temaer som er viktige for at barn og unge skal være i stand til å mestre sitt eget liv og sin egen hverdag». Noe for oss? Følg med i timen!

4 TEMA 2: HVORDAN SNAKKE TIL DE MINSTE OM OVERGREP OG VOLD?
Dialog som problematiserer a) å snakke med de små barna om slemme voksne overgripere, b) det å argumentere for at slike samtaler er forebyggende, c) mener vi at det er best å ikke snakke til de under 4 år i det hele tatt? Noen eksempler på hvordan vi snakker til barn om seksuelle overgrep, a) barnehage hvor det var blitt avdekket, b) femteklasse på Osterøy etter tragedie på Hylkje utenfor Bergen.

5 EKSTRA TEMA: VÅRT SISTE TABU
HVA ER DET? OG HVORFOR HØRER DET HJEMME PÅ DETTE KURSET? DET HANDLER OM AT GODE, NORSKE, OPPLYSTE, OFTE UTDANNEDE FEDRE IKKE SNAKKER MED SØNNENE SINE OM DERES SEKSUELLE UTVIKLING! ER TIDEN INNE? For noen er tiden ute.


Laste ned ppt "KOMPETANSEHEVING MOLDE 31. OKTOBER 2017 OVERGREP OG VOLD"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google