Kulturelle skolesekken 2009. Satsingen er oppdatert og ny for sesongen 2009. Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
15 Notater og markeringer i teksten
Advertisements

Forskning.no: Erfaringer med et emnekart-basert nettsted Rådgiver Jon Solberg Norges forskningsråd.
HVA ER UTESKOLE? UTESKOLE ER:
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Matematikklek i Solsletta barnehage
Foredrag på konferansen Blå bevegelser, Oslo 2004 Kulturell basiskompetanse - - og utdanningen Førsteamanuensis Aud Berggraf Sæbø.
Systematisk bruk av klasseregler Introduksjon av klasseregler for å fremme konsentrasjon og god arbeidsinnsats Gunn Kragseth & Henry Liamo. Utadrettet.
Na 105 Naturfagdidaktikk Gerd Johansen,
Historiefaget i skolen
VANN LOKALT OG GLOBALT.
Forside/oversikt Her kan du sette inn et bilde som illustrerer
Trinn 7 Lage en skriveplan for skolen - Hva velger vi?
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Vi ønsker å presentere Excel som verktøy.
Vårt Lokalsamfunn En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker,
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
MySaemien Sijte Arbeidskrav av Anita Kvilvang. Jeg har laget et forslag til utforming av et sørsamisk museum og kultursenter i sketchup. Jeg har brukt.
Teknologi og forskningslære
Digital kompetanse i Mat og helse
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Kroppsøvingsdidaktikk
Et trygt sted å være. Et godt sted å lære.
Early Years ”New Zealand-modellen”
Kunst i grunnskolens barnetrinn
Vitensenteret i Trondheim
Tidligere læreplaner.
Nye utfordringer Læringsstiler Taksonomi Læringsstrategier.
Kompetansemål Mål for opplæringen er at elevene skal kunne - bruke ulike materialer og redskaper i arbeid med bilder ut fra egne interesser - samtale.
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Forside/oversikt Fag / tema Forming, matematikk, symmetri, geometri
1 Nye læreplaner – Noen utfordringer for lærerne Utdanningsforbundet 3. mai 2005 Stein Dankert Kolstø Institutt for fysikk og teknologi Universitetet i.
Bygg en by. Tverrfaglig 4 ukers oppgave i matematikk og kunst og håndverk beregnet for 8. Klasse.
Språk og språklig fordypning
i:SEE ”MATTEBOKSEN” Plastkoffert med cuisenairestaver som vi bruker
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
"God bagasje på livets reise."
UTDANNING MODUL 2 A - Grunnskolen 1. – 10. klasse
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Valgfag på Kastellet skole
VÅRT LOKALSAMFUNN En oppdagelsesferd på samspill mellom mennesker, næringsliv og offentlige tjenester i et lokalsamfunn.
انتہائی کشش اور حوصلہ افزائی تعلیمی پروگرام Undervisningsopplegg for 4. klasse Årstid :Høst Hva : samfunnsfag Tid: ca 5 timer Tema: avfall og avfallsbehandling.
Natur - samfunn Bjørnar Sæther SGO 1001.
Velkommen til Varden skole Program i kveld
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Gautesete SKOLE Kunst og Håndverk skoleåret Trinn
En stor utfordring i en skole for alle! Svein H. Torkildsen, NSMO
Veiledning av nyutdannede i videregående skole Noen tanker med utgangspunkt i gruppeveiledning.
Matematikk 1. trinn Læreverk: Multi, Gyldendal forlag
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Matematikk i samisk kultur
DIGITAL SKOLE HVER DAG Mattias Øhra. Hvor er vi i norsk skole ift. IKT? Digitale skiller:  Forskjeller mellom elever  Forskjeller mellom klassetrinn.
Velkommen til foreldremøte 7/ rød. Klasse 3 rød 22 elever, 13 jenter og 9 gutter Sosialt miljø: En godt sammensveiset gjeng Inkluderende klassemiljø.
Noen viktige ord du må lære og forstå: en kjerne et skall en type et system lurt, smart et antall å reagere en reaksjon en egenskap å bevege å bevege seg.
Per Håvard Frilund Orientering Åndalsnes ungdomsskole Onsdag
Rektors rolle i Den kulturelle skolesekken Mosjøen 4. juni 2008.
Innføring i pedagogikk Av Emilie. Definisjon av pedagogikk Er vitenskapen om oppdragelse og undervisning. Inneholder kunnskap og erfaring fra flere vitenskaper.
Hva synes dere er det viktigste innholdet i fagene?
Elevrådet presenterer spørsmål om læring
Spørsmål om læring i klasse på […] skole
VALG AV 2. FREMMEDSPRÅK ELLER FORDYPNING PÅ UNGDOMSSKOLEN
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Kjerneelementer under arbeid
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Valgfaget design og redesign
Horisontkunnskap B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Kulturelle skolesekken 2009

Satsingen er oppdatert og ny for sesongen Oppgaver er satt opp av fagpersoner innen skole og geologi. Den tar utgangspunkt i Lærerplanverket for den 10-årige grunnskolen.

Fagene vi går inn på Kunst og håndverk Natur og miljøfag

Tilpasset klassetrinn 5. trinn 8. trinn Dette blir evaluert hvert år. Avhenger også av hva hver enkelt skole har hatt om de forskjellige temaene Prøver vi å tilpasse til hver klasse

Natur- og miljøfag Faget sin plass i skolen: –Barna vokser opp i et samfunn preget av vitenskap, bruk av avansert teknologi og en voksende vilje til å ta ansvar for naturen og det felles livsmiljøet vårt. En kan vanskelig mestre, forstå eller påvirke samfunnet i dag uten grunnleggende kunnskap om naturvitenskap og teknologi og konsekvensene de har for naturgrunnlaget og for miljøet

Natur- og miljøfag Emner som blir berørt: –Ulike mineraler og noen av egenskapene og bruksområdene til disse –Samle og sortere ulike steinslag etter lett observerbare egenskaper (kvarts, feltspat og glimmer/kråkesølv) –Lære at alt stoff er bygd opp av mindre deler som vi ikke kan se

Natur- og miljøfag Fortsettelse: –De skal bli kjent med de vanligste mineral- og bergartene –Arbeide med noen vanlige metallmineral og gjøre seg kjent med hvordan metall ble utvunnet og brukt i lokalmiljøet –Arbeide med spørsmål knyttet til hvordan jorda og livet på jorda har endret seg og fremdeles endres, og hvordan fosiler blir dannet

Kunst og håndverk Arbeidsmåter i faget: –Faget kunst og håndverk har sin hovedtyngde knyttet til praktisk skapende arbeid med form og farge i ulike materialer. Det må legges vekt på varierte arbeidsmåter der eleven gjennom praktisk arbeid får tid til å tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og holdninger som utvikler mestering og glede, og som motiver for nye faglige utfordringer

Kunst og håndverk Emner som blir berørt: –Lage egne tredimensjonale figurer i naturmaterialer – kleberstein –Her kommer egen kreativitet til sin rett –Blir oppmerksom på hvordan lys og skygge kan innvirke på form og overflate –Øve seg i iakttatt form –En kjempemoro aktivitet

Hvem gjør hva Mineralparken står for guiding Demonstrasjon av figurforming Læreren er tilstede slik at ting går rolig for seg på guiding, figurforming og ved oppgaveløsning.

Tidsbruk Guiding i gruvegangene ½ time. Lunsj ½ time. Oppgaveløsning 1 skole time. Figurforming i stein 2 skole timer eller mer.

Figurforming Alle elevene får hver sin stein, som skal bearbeides til en figur. Elevene kan selv velge hva slags dyr de ønsker. Alt redskap som er nødvendig er lagt klart Det vil være et menneske som viser hvordan en skal lage figurene