Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Språk og språklig fordypning

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Språk og språklig fordypning"— Utskrift av presentasjonen:

1 Språk og språklig fordypning
Du kan velge mellom disse fagene her på Kråkerøy ungdomsskole: Fransk Spansk Tysk Engelsk fordypning Norsk fordypning

2 Organisering: 2 + 3 + 3 timer pr. uke.
Bytte av språk kan gjøres fram til høstferien. Går fagene på skolen i dag lett, kan du velge språk. Synes du fagene er litt vanskelig og du sliter med de nå, kan det være lurt å velge språklig fordypning. Skjema må leveres kontaktlærer innen 4. april 2014!

3 Konsekvenser på VGS for valg av språkfag
Man kan gå hva man vil på VGS uavhengig av språklig fordypning på ungdomsskolen….. med ett unntak: Toppidrettslinjen på St. Olav. På yrkesfaglige utdanningsprogram har ikke elevene språkfag.

4 VGS De studieforberedende utdanningsprogrammene krever at elevene har 3 år med språk om de ikke har hatt språkfag på ungdomsskolen. Har de hatt språk, holder det med 2 år språk på VGS. 3 år språk på US + 3 år språk på VGS gir fordypningspoeng.

5

6 Valgfag Valgfag er 2 timer pr. uke gjennom alle 3 årene på ungdomsskolen. Det valgfaget som velges nå, har elevene gjennom hele skoleåret. De kan velge nytt valgfag hvert år eller ha det samme gjennom alle 3 årene - så sant det tilbys videre. Det gis karakter på lik linje med andre fag i valgfag. Skjema må leveres kontaktlærer innen 4. april 2014!

7 Kråkerøy ungdomsskole tilbyr:
Design og redesign- arbeid med stoff, papir, tre osv. Elevene designer nye produkter ved å bruke gammelt materiale.

8 Fysisk aktivitet og helse
Fysisk aktivitet og helse- skal bidra til bedre helse og trivsel. Elevene skal delta i varierte aktiviteter. De skal utvikle kunnskap og evne til å vurdere kostholdsråd og anbefalinger.

9 Forskning i praksis Forskning i praksis- elevene skal få erfaring med vitenskapelige metoder og arbeidsmåter. De blir utfordret til å undersøke aktuelle spørsmål relatert til natur, miljø og klima, samt kultur-, samfunns- og arbeidsliv

10 Natur, miljø og friluftsliv
Natur, miljø og friluftsliv- her kan man flytte klasserommet ut og bruke “uteklasserom” som læringsarena. Det gir gode muligheter til å få større nærhet til det elevene skal lære. Dessuten skal faget være praktisk ved at elevene bl. a. skal gjøre, bygge, samle og koke. Faget har to hovedområder, friluftsliv og miljø.

11


Laste ned ppt "Språk og språklig fordypning"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google